joi, 23 august 2018

Declarație de presă a președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban


Declarație de presă a președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

Dacă Viorica Dăncilă era un premier adevărat trebuia să le demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, și pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei

Declarațiile halucinante ale liderilor PSD din ultimele zile arată disperarea lor în încercarea de mușamalizare a responsabililor care la ordinele lor au intervenit în forță împotriva manifestanților pașnici de la mitingul din 10 august.

Astăzi, a venit și rândul Vioricăi Dăncilă să facă aceeași demonstrație de sfidare și tupeu cu care ne-au obișnuit atunci când vine vorba să-și asume responsabilitatea pentru gazarea a zeci de mii de oameni nevinovați și vătămarea a sute de persoane pașnice.

Hoțul strigă hoții și liderii PSD acuză opoziția și pe președintele României, Klaus Iohannis, de incitare la violență când în realitate ei sunt cei care au provocat violențele din Piața Victoriei și au dat ordin pentru dispersarea manifestației.

Nu mai putem continua cu această guvernare care în permanență ne prezintă o realitate paralelă. Nu există nicio spirală a conflictului întreținută de opoziție prin PNL sau de către președintele Klaus Iohannis.

Există doar o spirală a minciunilor și a abuzurilor în care se afundă tot mai mult Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan și toți cei care au dat ordin pentru reprimarea protestelor și rănirea oamenilor care participau la un miting anti-PSD. 

Dacă Viorica Dăncilă era premierul adevărat al României, trebuia să le demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, și pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei. În același timp, în loc să se răfuiască cu opoziția, Viorica Dăncilă trebuia deja să ceară Corpului de control al prim-ministrului să ancheteze modul în care s-a intervenit în Piața Victoriei în data de 10 august.

Nefăcând nimic din toate acestea, Viorica Dăncilă dovedește că nu este premierul românilor ci premierul lui Liviu Dragnea care execută docil ordinele acestuia.

Partidul Național Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru aflarea adevărului dar solicitarea PNL a fost blocată de Liviu Dragnea. Îl avertizez pe Președintele Camerei Deputaților că este la o zi de comiterea unui abuz în serviciu prin refuzul de convocare a sesiunii extraordinare, solicitată regulamentar pentru perioada 20-24 august de către o treime dintre deputați.

În același timp, vom relua solicitarea de audiere a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan,  împreună cu prefectul Capitalei și șefii forțelor de ordine care au intervenit brutal în Piața Victoriei, în cadrul Comisiei de apărare și ordine publică din Camera Deputaților.

Partidul Național Liberal luptă până la capăt pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a celor vinovați. PSD și acoliții săi nu mai au nicio legitimitate să conducă România și trebuie înlăturați cât mai curând de la guvernare pe căi legale.

Ludovic Orban

Președintele Partidului Național Liberal

Niciun comentariu: