joi, 9 august 2018

Se adună, se adună și devin probe penale


Peste tot ajung la rechizitoriul DNA privind cazul Belina. Infractorul Dragnea este în mijlocul cauzei. Ceilalți, de la responsabilii locali la cei guvernamentali au avut doar rolul „acarului Păun”. De va fi ceva, evident ceva „rău”, răspunderea să cadă asupra lor. El, infractorul Liviu Dragnea, este „curat ca lacrima”. Procurorii nu sunt de acord. Iar insistența lor începe să dea roade.

Mă folosesc de articolul publicat de G4media. Jurnalistul este obligat să preia din rechizitoriul procurorului. Eu scot în evidență doar partea socială a cazului. Un individ, deținător al puterii locale ca urmare a deciziei unui partid politic câștigător în alegeri, a luat un județ pe persoană fizică - a devenit „baron local” -, și îi exploatează resursele în scop personal. Procurorii sunt obligați de lege să numească organizarea exploatării private a bunurilor statului „grup infracțional organizat”. Eu nu am această reținere. Îl numesc „grup mafiot”. Seamănă al naibii de tare cu grupul mafiot sicilian!

Mafia siciliană are ca obiectiv stăpânirea Siciliei, de către o grupare ce se opune ordinii de stat. Așa este cazul aici, la Teleorman. Infractorul Liviu Dragnea a format o structură suprastatală cu personal încadrat în structurile de conducere ale statului la nivel județean. Compania locală TelDrum este un „instrument” care contabilizează „averea acumulată”.

Cercetarea procurorilor scoate din anonimat ilegalitățile comise de către apropiații infractorului Dragnea pentru a satisface plăcerile acestuia. Cazul capătă claritate. „Stăpânul Dragnea” iese de după pierdea. Declarațiile oamenilor care au participat, într-un fel sau altul, la activitățile de pe insula Belina, confirmă acțiunile infracționale. Pilotul elicopterului folosit de infractorul Dragnea să își aducă invitații pe insulă, Constantin Apăvăloaie, a declarat că a fost nemulțumit de faptul că aterizează în bălării iar „sluga” lui Dragnea a transmis nemulțumirea „stăpânului” care a dat ordin să fie construit un heliport funcțional pentru a nu mai fi nemulțumit pilotul! Fără îndeplinirea unei formalități legale! Ilegal, la fel cum sunt majoritatea actelor comise de cei care îl înconjoară pe Dragnea.

Dosarul Belina se pare că îi va aduce infractorul Dragnea o altă condamnare. În dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare infractorul Dragnea a căutat, ca și în dosarul Belina, să nu apară în prim plan dar, toate urmele duceau la el. Instanța a judecat bine. Condamnarea doar a „slugilor” ar fi fost incorectă. Sper ca procurorii să fie capabili să lege evenimentele în dosarul Belina suficient de bine astfel încât adevăratul vinovat, infractorul Liviu Dragnea, să își primească pedeapsa.

În această perioadă, „reforma PSD-istă a Justiției” continuă. Darea afară a procurorilor și judecătorilor din sistem cu implicarea directă a ministrului avocat al infractorilor, Tudorel Toader, are ca scop împiedicarea următoarelor condamnări ale infractorului Dragnea. Și sunt „pe rol” apelul în dosarul Consiliului Județean cu angajările fictive, dosarul Belina, dosarul fraudei fondurilor europene și nu este exclus ca procurorii să observe și alte cauze penale care se pot naște din „studierea vieții și operei” infractorului Dragnea în Teleorman și în Guvernul României. Suntem spectatorii unei curse pentru apărarea democrației din partea Justiției și a instituțiilor sale iar de cealaltă parte a unei curse pentru distrugerea democrației din parte unor partide politice, PSD-ALDE-UDMR și nu numai, direct interesate ca Justiția să nu intre în prea multe amănunte în cazurile legate de Teleorman. Pentru că ce s-a petrecut la Teleorman este foarte posibil să se fi petrecut în toate județele sau în majoritatea județelor. Mai ales în acelea în care liderii politici locali au „tradiție”.

Muie PSD!

Niciun comentariu: