vineri, 10 august 2018

Minciună, dezinformare, prostire în față

A intrat pe tapet proiectul legii pensiilor scris la ministerul celebrei Olguța Vasilescu. În „gașca” PSD și ALDE se vorbește despre „legea lui Dragnea”. Are deja un nume istoric. Caricaturi!

Înainte de a lua în calcul toate aberațiile aruncate în media de infractorul Liviu Dragnea și apropiații acestuia, este bine să ne inflamăm abia după ce ne uităm cu atenție la ce avem în fața ochilor.

Proiectul legii pensiilor aflat în dezbatere publică odată devenit lege intră în vigoare începând cu anul 2021! La începutul mandatului noului guvern rezultat ca urmare a alegerilor din anul 2020! Un moment la care puterea politică nu va mai fi a PSD-ALDE. Este foarte posibil să fie așa ceva, rezultatele guvernărilor catastrofale ale „guvernelor Dragnea” din 2017-2018 arătând că viitorul PSD-ALDE la conducerea României se apropie de final. Pe de altă parte, resursele de finanțare ale unor dublări de pensii în viitor sunt o himeră. România a fost permanent îndatorată, chiar și astăzi plata salariilor sistemului public și a pensiilor se face din împrumuturi externe cu dobânzi împovărătoare.
Eu sunt absolut convins că Iohannis vrea să o blocheze. El mai ştie ceva: noi ce prezentăm, chiar facem. Părerea mea e că este în stare să facă orice împotriva Guvernului şi coaliţiei, să dea jos Guvernul chiar şi prin violenţă pentru ca legea să nu intre în vigoare, pentru ca românii să nu aibă venituri mai mari.” 
Las la aprecierea specialiștilor analiza proiectului de lege, eu am chef să observ doar elementele care confirmă minciuna, dezinformarea pe care o practică infractorul Dragnea și Olguța Vasilescu pentru a mai prosti odată lumea care va merge la vot. Le-a reușit marea înșelăciune în 2016, speră ca și în 2019 și 2020 să le reușească.

În primul rând afirmația lui Dragnea este falsă. Nu ei fac, pentru că nu au cu ce! Ei lasă în seama celor din viitor să facă. De aceea, acest proiect de lege trebuie oprit. Nu are o bază sustenabilă pentru a asigura plata viitoarelor pensii. Sunt convins că și de ar ajunge iar la putere, PSD și ALDE vor împiedica aplicarea legii fie prin suspendarea ei cu totul în forma aprobată, fie prin modificări „în punctele esențiale”, fie prin suspendarea aplicării măririlor prognozate prin legea bugetului, anuală, o practică folosită intens și pe timpul lui Adrian Năstase și a lui Victor Ponta. Cei care mai au ținere de minte își vor aminti că în prima parte a guvernării Tăriceanu au fost plătite obligațiile statului către proprii cetățeni pentru mulți ani în urmă ca efect al suspendării aplicării legilor de către Năstase și gașca PSD care au avut guvernarea. Acest proiect de lege al pensiilor PSD-ist seamănă al naibii de mult cu proiectul de lege și legea de mai târziu a măririi salariilor cadrelor didactice din 2008, cel cu care PSD și fostul PDL au câștigat alegerile și care nu a fost pus în aplicare decât târziu cu procese care s-au întins în ani. Suntem la 10 ani de la acea lege iar efectele conflictelor din stat și cadrele didactice înșelate sunt încă prezente!

Îmi vine să râd la afirmația infractorului Dragnea cu referire la declarația lui Hossu:
Dacă atunci, acest domn Hossu îmi aduce un cupon de pensie din care să-mi arate că o femeie pensionară are pensie mai mică cu 30%, eu îmi dau demisia. Dar, dacă nu va găsi, trebuie să plece dumnealui.
De unde îți dai demisia nașparliule?! Tu ai o a doua condamnare de 3 ani și 6 luni cu executare, pe rol mai ai niște procese care sigur vor duce la condamnări. În anul 2021 tu crezi că vei fi în libertate?

Cei care îl cred pe infractor când face astfel de afirmații au mari probleme cu prezența lor în timp și spațiu!

Nu este exclus ca unele elemente din acest proiect de lege să fie bune. Nu este în regulă cu „măririle”. Nu este în regulă cu procentele. Modelul german nu asigură o pensie prea mare! De fapt, marile frământări sociale din Germania se referă și la cuantumul pensiilor aflate în plată, printre cele mai mici în comparație cu pensiile din alte state membre ale UE. Dacă Germania își poate permite o majorare a pensiilor, România nu are acest drept pentru că sistemul este nesusținut de economie. Iar economia a fost serios afectată de politicile publice ale PSD-ALDE care au aplicat modele primitive de creștere economică. O creștere „ca un fum”. După ce trece fumul, vom avea parte de pulberea drumului.

Infractorul Dragnea minte fără nici o jenă. El nu știe dacă la sfârșitul anului 2018 va mai fi în libertate și își dă demisia în 2021! De râsul curcilor!

Niciun comentariu: