sâmbătă, 18 august 2018

Premeditarea. Cercul vicios

Piața Victoriei 10 august 2018
Judecăm lucrurile, din nefericire, doar legate de anumite evenimente. Pozitive sau negative după cum fiecare dintre noi este afectat sau nu. Trecem cu vederea unele amănunte care ar trebui să ne dea fiori. De groază chiar.

Invit la o altfel de judecată. O judecată asupra sistemului în care Constituția a încadrat România.

Potrivit Constituției, România este stat democratic. Liberal. Nu trebuie să vă mire! Legile în schimb, adoptate pentru a aplica prevederile Constituției și a asigura libertatea cetățenilor au fost construite în mod ticălos.

Să luăm sistemul de ordine publică. Ce aparține Guvernului și altor instituții de forță necesare în statele democratice. Să privim cu atenție la ce s-a petrecut în anii de după 1989.

Structurile specializate ale Poliției Române, cele destinate combaterii infracționalității și crimei organizate sunt aproape la nivelul reclamat de starea de infracționalitate deși, trebuie să vin și să atrag atenția asupra faptului că o mare parte dintre polițiștii români lucrează direct în sistemul Justiției, fiind detașați unităților de parchet pentru a sprijini activitatea procurorilor. Ceilalți specialiști sunt sau nu suficienți în funcție de unitatea de poliție din care fac parte. Legislația cu privire la competențele acestor structuri ale poliției a fost modificată astfel încât legătura lor cu cetățenii să fie cât mai puțin vizibilă. Nu au voie să intre direct în legătură cu cetățenii. Pentru asta au fost înlocuiți cu „poliția locală”.

Poliția locală este marea invenție. Formată din foștii gardieni publici și condusă de foști polițiști a ocupat spațiul ordinii publice. Aici apar abuzurile, aici se formează stările de nemulțumire ale populației față de puterea politică și administrativă a statului. Acești foști gardieni publici deveniți „poliție locală” execută dispozițiile primarilor. Primarii fiind lideri politici. Pentru acest corp de polițiști legea este orientativă. Dispoziția primarului este adevărata lege.

În marile municipii a apărut Jandarmeria ca forță de ordine publică iar de la marile municipii „jandarmerizarea” a cuprins toate comunitățile mai importante. Jandarmul este peste tot. Jandarmul a primit atribuții polițienești deși el, jandarmul, are statut de militar! De peste 20 de ani avem un proces continuu de înlocuire a poliției naționale cu Jandarmeria. România a devenit, „pe tăcute” un stat polițienesc. Jandarmeria a crescut enorm. O informație din aceste zile spune că efectivele Jandarmeriei au ajuns la 76.000 de militari! Imens! Armata României are 74.000 de militari, pentru toate armele și comandamentele!

Rațiunea pentru care forțele armate ale unei țări sunt calibrate la un număr de militari activi ar fi valabilă și pentru forțele de ordine publică. Acolo unde această rațiune a fost alungată, forțele de ordine publică cresc. Pentru că ele au rolul să asigure preluarea puterii politice de cei care le-au crescu și dotat. Jandarmeria Română s-a dezvoltat nu pentru că România ar fi o țară „a fărădelegilor, a tulburărilor sociale grave, al luptelor interetnice ...”, s-a dezvoltat în siajul PSD pentru a asigura PSD și liderilor acestora controlul asupra populației care și-ar manifesta nemulțumirea față de modul în care PSD conduce țara odată ajuns la putere. Jandarmeria Română are rolul de a permite PSD perpetuarea puterii. Iar în condițiile în care egoismul unei majorități îngrijorătoare a celor cu drept de vot îi ține departe de urnele de votare, perpetuarea PSD la putere este asigurată.

Pe mine m-a șocat mărimea Jandarmeriei Române. Guvernările PSD au mărit efectivele Jandarmeriei pentru că Jandarmeria este principala forță militară în care au încredere. Avem un exemplu la îndemână, proaspăt. Infractorul Liviu Dragnea vrea desființarea SPP (structură specializată pentru protecția demnitarilor!) și înlocuirea acesteia cu efectivele Trupelor de jandarmi! Ziua de 10 august 2018, masacrul din Piața Victoriei produs de Jandarmeria Română asupra populației pașnice, vine și ne arată că subordonarea politică a Jandarmeriei Române partidului politic condus de infractorul Liviu Dragnea a fost realizată.

Jandarmeria Română a găsit „comoara ascunsă” a dezvoltării. Șefii Jandarmeriei au speculat frica PSD de popor, de cetățenii care se emancipau. Pentru a stimula frica liderilor PSD și a obține legi în favoarea creșterii atribuțiilor și a numărului efectivelor, Jandarmeria a jucat mereu un joc dublu. La fiecare protest a avut provocatori, jandarmi infiltrați care au inițiat tulburările pentru a permite luarea deciziilor de acțiune în forță. Unde nu au fost jandarmi infiltrați, protestele, în marea lor majoritate, fără excepție, au fost pașnice. Jocul pervers al conducătorilor Jandarmeriei Române are ca rezultat tulburări grave la nivel social, ura față de PSD și aliații lor este una dintre consecințe, negarea ordinii de stat, negarea rolului și locului României în spațiul euro-atlantic. O consecință formată în timp de conducătorii Jandarmeriei, dorită de ei cu disperare pentru a justifica acest monstru instituțional numit Jandarmeria Română.

O Românie democratică înseamnă un corp al Jandarmeriei Române calibrat pentru democrație. Poate că o analiză de sistem ne va spune că existența acestui corp militar de bătăuși naționali (așa îi calificam și în urmă cu aproape 20 de ani!) nu își are locul din moment ce avem poliția locală care răspunde de ordinea publică și poliția națională care se ocupă de crima organizată și terorism. Pentru că ziua de 10 august 2018 ne-a arătat că în fața manifestanților pașnici au fost de fapt „trupe de securitate”, ca pe timpul comunismului, înclin să cred că această structură de ordine publică s-a revărsat peste limitele competențelor legale și contaminează societatea.

Ce or găsi sau nu procurorii nu am de unde ști. Până nu comunică ei rezultate, nu iau în seamă alegațiile jurnaliștilor.

Ce m-a frapat, la fel de mult, a fost refuzul medicilor de a interveni, salvator, în favoarea răniților (unii oribil) din ziua de 10 august 2018 în Piața Victoriei! Iar medicii care s-au făcut că fac ceva și-au bătut joc de solicitanții de asistență medicală. Înfiorător! Medicii care iau salariile mărite generos de guvernarea PSD au refuzat să acorde asistență medicală celor care produc banii cu care au făcut facultățile, banii cu care li se plătesc salariile, banii cu care li se vor plăti pensiile generoase ... Nu am cum gândi normal acest refuz. Și cine știe ce voi mai afla, despre alți salariați de la bugetul de stat.

Suntem într-o buclă a nenorocirilor sociale pentru că un număr foarte mare dintre noi sunt dominați de egoism și sictirism social. Nu am ce le cere. Posibil să continue să persiste în egoismul lor, în sictirismul lor, să considere că pentru ei orice fel de guvernare este bună, că nu pot fi atinși de legi și necazurile care asupresc pe cei mai puțin norocoși ca ei. Pentru că nu au conștiință, nu pot avea și gândire socială. Au empatie pentru orice altceva însă nu pentru semenii lor.

Niciun comentariu: