miercuri, 29 august 2018

Rudolph Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru scrisoare

Rudolph Giuliani
Preiau de aici, de la site-ul Politico. Aceștia oferă o mulțime de informații și concluzii pertinente cu privire la o acțiune care încalcă inclusiv codul de conduită a lobbyștilor americani.

Voi prelua din articol. Fac precizarea că au contribuit la articolul respectiv și doi români: Carmen Paun și Anca Gurzu. Cinste lor. Este însă evident că majoritatea aprecierilor din articol sunt construite de jurnaliști străini. Și, apropo, chiar și Victor Ponta recunoaște că în urma evenimentelor tragice din 10 august 2018 presa străină constată revenirea la momentele anilor 1990!

Dar, să pun ce am copiat. Articolul este semnat de Marianne Levine și Lili Bayer și a apărut astăzi, 29.08.2018!
„Avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a fost plătit de o firmă de consultanță la nivel mondial, când a trimis săptămâna trecută o scrisoare președintelui României, care contrazice poziția oficială a guvernului SUA.
„Scrisoarea fostului primar din New York a criticat "excesele" Direcției Naționale Anticorupție (ADN) din România, contrar politicii Departamentului de Stat al SUA care a susținut eforturile agenției. Deși scrisoarea nu s-a pretins că a fost trimisă ca exprimând voința lui Trump, politicienii români care încearcă să blocheze puterea ADN-ului au folosit-o deja pentru a se îndoi de poziția guvernului SUA.”
„Giuliani - care apare regulat în mass-media ca reprezentant public al Trump - a declarat pentru POLITICO marți că scrisoarea sa "sa bazat pe un raport pe care l-am revizuit" de fostul director FBI, Louis Freeh, care conduce o firmă de consultanță globală numită Freeh Group International Solutions. "Ei îmi plătesc taxa", a spus Giuliani de Grupul Freeh.”
William Jeffress Jr, un partener la Baker Botts, care la reprezentat pe Lewis "Scooter" Libby în cazul lui CIA din 2007, a spus că este surprinzător faptul că Giuliani a neglijat să dezvăluie în scrisoare că acționa în numele unui client.
"Este extrem de neobișnuit să spunem că un avocat american a scris președintelui unei națiuni străine să ofere sfaturi cu privire la eforturile anticorupție ale națiunii, [dar] să facă acest lucru fără a identifica clientul sau clienții în numele căruia scrie este uimitor ", a spus Jeffress.
"Singura concluzie pe care o pot ajunge este că oricine l-ar fi pus în legătură cu acest lucru (și l-ar plăti) crede că va avea influență pentru că și numai pentru că este avocatul președintelui".
Dar scrisoarea a atras atenția oficialilor din România și SUA
"Dacă Rudy Giuliani dorește să fie avocatul lui Trump și purtătorul de cuvânt al lui Trump, el nu ar trebui să facă publice poziții publice de acest gen în numele altor clienți plătiți", a declarat senatorul american Chris Murphy, un democrat care și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la arderea lui Kövesi o declarație către POLITICO.
Murphy a spus că scrisoarea lui Giuliani "subminează potențial" eforturile lui și ale senatorului republican John McCain de a atrage atenția asupra corupției în România.
Nivelul de criză
Un oficial al Departamentului de Stat a spus că implicarea ambilor bărbați, care nu sunt oficiali guvernamentali, a fost perplexă. "De ce sunt brusc interesați de procesele de justiție din România?", A întrebat oficialul.
"România se apropie de nivelul de criză în ceea ce privește statul de drept și legitimitatea instituțiilor", a spus oficialul. "Pozițiile pe care Giuliani și Freeh le acceptă sunt diametral opuse față de pozițiile de bază ale guvernului SUA".
Un purtător de cuvânt oficial al departamentului a refuzat să comenteze direct scrisoarea.
"Până de curând, România a înregistrat progrese considerabile în combaterea corupției și construirea statului de drept eficient", a declarat purtătorul de cuvânt. "Îi încurajăm pe români să continue pe această cale."
Carmen Paun și Anca Gurzu au contribuit la raportare. 
Nu cred că trebuie să mai adăugăm multe la aceste dezvăluiri. În urma lor, pică tot eșafodajul construit de infractorul Liviu Dragnea și complicele lui Tăriceanu. În completare, recomand ca cititorii să nu uite de răspunsurile date de Ambasada SUA la București unde vedem cu deosebită ușurință că sunt complementare declarațiilor oficialului Departamentului de Stat al SUA. Esența este în declarația: "Pozițiile pe care Giuliani și Freeh le acceptă sunt diametral opuse față de pozițiile de bază ale guvernului SUA"

La sfârșitul acestei postări nu pot să nu îmi exprim satisfacția în felul meu.


Niciun comentariu: