luni, 27 august 2018

Dl.Tudorel Toader, acesta este încă un bun motiv să demisionați!

Ioan Cupșa, Deputat PNL, Președintele Comisiei juridice a PNL 
Comunicat de presă al președintelui Comisiei juridice a PNL, Ioan Cupșa:

Dnule Tudorel Toader, demisia este un act de onoare, salvați-vă ultima brumă de onoare pe care cei din jur v-o mai recunosc!

Să declanșezi procesul de demitere a Procurorului general (aceasta fiind finalitatea urmărită și nicidecum îmbunătățirea calității activității Ministerului Public prin evaluarea activității manageriale a Procurorului general – acesta fiind  doar un pretext formal) având drept factor declanșator  întâmplarea suprarealistă a "lăsării pe prag" în fața ușii condamnatului penal Vâlcov a unui Protocol cunoscut de către d.voastră, cunoscut  de către CSM și încheiat în mod legal;

Să declanșezi această procedură în acest moment social foarte delicat al anchetării de către Ministerul Public a nefericitelor evenimente desfășurate în 10 august; toate acestea  relevă fie o lipsă vădită de inteligență demonstrată de neputința de a prevede urmările demersului, fie o lipsă de scrupule deplină!

Urmările eventuale ale demersului d.voastră, după cum bine știți (nu vă creditez că ați avea vreo lipsă de înțelegere a urmărilor actului d.voastră), sunt unele imediate, precum și unele viitoare.

Pe de o parte, urmare toxică imediată, demersul d.voastră are darul de a-i timora pe acei procurori care anchetează abuzurile săvârșite în data de 10 august, de a influența astfel desfășurarea anchetei penale. Dacă Procurorul general este astfel tratat, dacă Procurorul general este atât de șubred în fața voinței celor aflați vremelnic la putere (Dragnea and co.), este absolut firesc ca acei procurori să se întrebe: - ,,Mie ce îmi pot face, dacă Procurorul-general este astfel tratat?".

Pe de altă parte, în viitorul apropiat, sprijinind "înstăpânirea pe justiție" a lui Dragnea  (și a acoliților lui) - prin demiterea unui Procuror general care a refuzat să devină "copil de casă" al lui Dragnea,  prin demiterea unui Procuror general care refuză să îi înțeleagă nevoile unuia ca Vâlcov, urmată  fiind această demitere de așezarea în funcția de Procuror general a unui personaj de "încredere" al găștii Dragnea - "înstăpânirea pe justiție" se va întâmpla și, odată întâmplată, va avea efecte dezastruoase în plan social, în plan politic, în plan economic .... pentru noi toți, efecte pe care le putem anticipa.

Sunt convins că vă puteți închipui  cum se va înfăptui JUSTIȚIA sub ,,comanda" găștii Dragnea și cred că vă amintiți, pentru o palidă comparație, din experiența d.voastră profesională, cum se judecau cauzele penale în perioada regimului  A.Năstase, vă amintiți  performanțele Parchetului general  și ale unor instanțe de judecată  în anii 2000-2004!

Pentru că nu de inteligență duceți lipsă, concluzionez că acest demers toxic (doar aparent legitim) este explicat prin lipsa d.voastră de scrupule.

Pentru că ați adăugat impresionantului d.voastră CV și demnitatea publică de Ministru  de justiție (ați bifat și această demnitate, nu-i așa?), pentru că sunteți Ministru doar în jocurile de putere, iar în rest nu v-ați comportat ca un ministru  implicat (ANABI, ANP, ONRC, ANC, DNP sunt simple acronime pentru d.voastră și nu instituții/autorități publice a căror activitate este esențială pentru ca Ministerul de Justiție să-și îndeplinească menirea constituțională și legală; colaborarea instituțională cu Ministerul Public și ICCJ a fost una deficitară; obligația legală de a colabora instituțional cu UNBR, UNNPR, UNEJR ați tratat-o cu superficialitate și cu dispreț superior; nu ați făcut nimic pentru ca încărcarea magistraților cu dosare să fie uniformă și să se diminueze; nu v-a preocupat existența unui număr insuficient de grefieri; nu v-a preocupat funcționarea  Direcției naționale de probațiune, direcție care se află într-un colaps funcțional generat  de numărul foarte mare de cazuri alocate fiecărui inspector; ați avut o reacție palidă la modificările aduse de către PSD-ALDE legilor justiției, Codului penal și Codului de procedură penală ...), pentru că asigurarea condițiilor înfăptuirii justiției și a bunei  funcționări a sistemului judiciar nu v-au preocupat, pentru că nu pare a vă preocupa apărarea  drepturilor și libertăților cetățenilor; puteți și trebuie să demisionați!

Demisia d.voastră ar fi un mesaj important de atenționare pentru cei care acum vă folosesc pentru a-și atinge scopurile lor mizerabile,  ar fi un mesaj cu urmări pozitive în societate, ar fi un mesaj care ar consolida binele nostru comun și un mesaj dătător de speranță. Demisia d.voastră v-ar salva, măcar în parte, onoarea!

P.S.: În cele ce urmează, subliniez un act ratat al d.voastră, în sens freudian, un act recent care relevă ceea ce gândiți. Vă reamintesc că ați declarat public, acum o săptămână, că (procurorii anchetatori) "...AU Procuror general"! Doar ei...?

Pentru d.voastră nu există, în prezent, un Procuror general al PICCJ!? 

Procurorul general nu este o funcție de demnitate publică UNICA la nivelul întregii Românii - așadar Procurorul general nu este al "nostru", al fiecăruia  și al tuturor cetățenilor României!?

Procurorul general aflat în funcție, persoana care ocupă  în mod legal această funcție, nu există pentru d.voastră!?

Drept concluzie,

Cum puteți d.voastră să evaluați obiectiv, imparțial performanțele manageriale ale unei persoane pe care, "a priori", o considerați nedemnă de această funcție, căreia nu îi recunoașteți legitimitatea în funcție?

Dl.Tudorel Toader, acesta este încă un bun motiv să demisionați! 


Niciun comentariu: