luni, 20 august 2018

Regimul politic care ucide cu ... certificat de conformitate

Ilie Gâzea, din Turnu Măgurele, Teleorman
El a murit. Raed Arafat spune că a murit de bolile grele pe care le avea și că intervenția brutală, inumană a jandarmilor în 10 august 2018 în Piața Victoriei nu are legătură cu moartea omului. Aceeași atitudine o au și alți medici, cu PSD în inimă, care se înghesuie pe la Tv-urile aservite criminalilor din PSD să arate cât de credincioși sunt ei partidului care le-a mărit salariile.

Poza spune multe. Contrazice toate zicerile jandarmilor și ale politicienilor care îi susțin. Este ziuă! Nu este seară, nu este noapte, nu începuseră atacurile asupra jandarmilor care să îi determine să forțeze degajarea pieței. Și imaginile filmate care îl au pe decedat în prim plan confirmă că gazarea lui este cauza care a dus la hemoragia ce l-a dus la SMURD care i-a asigurat primul ajutor. Apoi a venit seara, iar azi aflăm, după atâtea zile, că efortul organismului său de a supraviețui, și așa slăbit de bolile ce le avea, a eșuat. Gazarea lui de către jandarmi a fost prea gravă pentru organismul său. A cedat. La el avem o cedare până la pierderea vieții.

Dar sunt și cazuri în care oamenii mai tineri suferă, cumplit, ca urmare a unor efecte ciudate ale gazelor folosite de jandarmi cu încredere. Cu foarte multă încredere. Încredere insuflată de șefi și de unii dintre cei care au diplome de medici. Scuza, care devine mizerabilă, folosită cu insistență de șefii jandarmeriei și medicii care au cinstea pe rușine în sprijinul Guvernului este că substanțele toxice folosite „au certificat de conformitate” dat de producător! Sunt peste 450 de persoane afectate iar ei, medicii puterii, autoritățile publice, jandarmii care sunt la originea dezastrului ne bagă în ochi „certificatul de conformitate”. Cu acesta, această moarte devine legală, vătămările grave ale celorlalte persoane devin legale, starea de sănătate agravată a copiilor sau a adolescenților care au fost în Piața Victoriei devine legală. Oameni cu funcții de răspundere în statul român, oameni care au ales să servească cetățenii insultă memoria colectivă prin susținerile lor.

Avem o moarte legală. Nu am încredere în medicii care au tot ieșit în media. Nu am încredere în colegii lor care vor stabili cauza morții. Nu mai am cum. Am văzut și citit prea multe intervenții în care populația este îndemnată să creadă că soluțiile toxice folosite de jandarmi nu sunt dăunătoare. Nu sunt letale. Că așa scrie în certificatul de conformitate. Iar dacă se întâmplă cumva și moare vreunul, este din vina lui. Nu a lor, a celor din tagma lor care au aprobat astfel de mijloace de agresiune asupra populației civile. Ei, deștepții, găsesc soluții imediat. Cum este și acum. Actul formal și legal pentru o incriminare îl întocmesc niște medici care vor apăra, probabil, „caracterul conform” al produsului toxic folosit de singura instituție publică care are rolul oficial de a bate legal populația! O cârdășie a oficialilor de stat în apărarea unei puteri politice nocive.

A murit un om care a crezut că are dreptul la libertate, la justiție, la o viață mai bună. A murit ucis de un regim corupt. Acesta este adevărul.

Foto: Andreea Balaurea

Niciun comentariu: