miercuri, 29 august 2018

Nefireasca guvernare cu un nefiresc ministru al justiției

Să începem cu începutul. Cu noțiunea „nefiresc” din DEX (2009)
NEFIRÉSC, -EÁSCĂ, nefirești, adj. (Adesea adverbial) Care nu e în firea lucrurilor, care nu e normal, natural; anormal. – Pref. ne- + firesc.

NEFIRÉSC adj. 1. v. anormal. 2. v. afectat. 3. afectat, artificial, bombastic, căutat, convențional, declamator, emfatic, fals, făcut, grandilocvent, manierat, nenatural, pompos, pretențios, retoric, (fig.) prețios, sunător, umflat. (Stil, limbaj ~.)

sursa: Sinonime (2002)

Fără mare efort, oricine vrea să judece cu bună credință va observa că suntem victimele unei guvernări prefăcute, anormale, nenaturale la care putem completa cu toate sinonimele de mai sus fără a încălca cumva regula. Pentru că suntem victimele unei guvernări plecate, de la început, pe o idee de guvernare falsă, pompoasă, imposibil de realizat și care continuă să fie imposibil de realizat iar efectele deja au început să apară. Nu cred că această administrare a țării pornită pe fundamente false și continuată pe altele la fel de false va avea un final fericit pentru populația țării. Știu că este din ce în ce mai contestată de către acei oameni care au avut bunul simț să o analizeze având la bază cunoștințele necesare despre politicile publice, despre educația publică, despre sănătatea publică, despre economie și finanțe, despre justiție, despre ordinea publică, despre securitate și apărare, despre agricultură, despre conducerea instituțiilor publice sau a societăților comerciale etc.

De la începutul guvernării PSD-ALDE s-a pornit un război în toată puterea cuvântului împotriva „independenței justiției” de către liderii celor două formațiuni politice care asigură majoritatea parlamentară: infractorul Liviu Dragnea și complicele său Călin Anton Popescu Tăriceanu. Între timp, prin măsurile succesive luate având la „butoane” pe ministrul justiției Tudorel Toader, prin influențele căpătate în diferitele structuri ale Justiției - CSM, Inspecția Judiciară, parchete, instanțe -, Justiția a fost slăbită. Au primit un ajutor semnificativ din partea Curții Constituționale care se comportă exact ca Parlamentul. Judecătorii Curții Constituționale care au legături cu actuala conducere politică PSD-ALDE dețin majoritatea și emit decizii ale CCR favorabile intențiilor politice exprimate de PSD-ALDE prin liderii lor. Au ajuns până acolo încât au denaturat propriile decizii pe aceleași teme constituționale astfel că nu mai există predictibilitate atunci când apare un conflict constituțional. Constituția a început să fie interpretată aleatoriu, funcție de interesele partidelor politice care formează majoritatea parlamentară, PSD-ALDE și uneori UDMR când interesele PSD o cer.

Au reușit să revoce pe Laura Codruța Kovesi din fruntea DNA. Următorul pas este făcut acum. Se încearcă demiterea procurorului general al României, Augustin Lazăr. Motivele: prefabricate. Nu există vinovăție, în sensul juridic al noțiunii, există deranjul politic al coaliției PSD-ALDE în urma declarațiilor procurorului general cu privire  la modificările legislative în curs de apariție, în urma declarațiilor procurorului general pentru apărarea independenței procurorilor Ministerului Public, în urma declarațiilor și prezentărilor cu caracter științific ale procurorului general cu privire la independența justiției într-un stat de drept. Procurorul General Augustin Lazăr este de pe altă lume pentru actuala coaliție politică aflată la guvernare condusă de infractorul Liviu Dragnea! O lume a normalității care nu este acceptată de infractorul Liviu Dragnea și nici de complicele său în ale blăstămățiilor politicianiste, Călin Anton Popescu Tăriceanu.

Populația majoritară este de altă părere decât actuala coaliție de guvernare. Din nefericire, această populație care iese în piețele majorității municipiilor din România să își exprime nemulțumirea nu s-a prezentat și la votul din decembrie 2016! De aceea suntem în situația de acum!

Cât privește soarta „victimelor” din justiție a avocatului infractorilor Tudorel Toader nu trebuie să ne facem griji. Tudorel Toader poate lucra la eliminarea lor din funcțiile publice deținute acum dar nu îi poate elimina din sistemul Justiției, nu îi poate elimina din componența celei de a treia puteri în stat, nu le poate nega calitățile profesionale și nici pregătirea. Nivelul de pregătire universitară a celor atacați de Tudorel Toader îi pune pe același nivel cu el astfel că în viitorul destul de apropiat, acest nefiresc ministru al justiției va avea neplăcerea să fie contestat academic de cei împotriva cărora lucrează acum cu atâta îndârjire. Vanitosul Tudorel Toader va avea de luptat din greu exact în domeniul în care „a performat” până acum, în mediul universitar.

Da, dar reușește să slăbească destul de mult această a treia putere a statului prevăzută de Constituție dar nu o poate elimina. Justiția va cădea doar dacă membrii ei o vor trăda. Și da, există membri ai Justiției care s-au pus la dispoziția PSD sau ALDE, indiferent de locul pe care îl ocupă la un moment dat. Fie sunt la instanțe, fie la unitățile de parchet arondate instanțelor, fie sunt la Inspecția Judiciară, fie sunt „aleși” în CSM de unde apără pretențiile și mofturile politicianiste ale infractorului Liviu Dragnea sau ale complicelui său Tăriceanu. Din fericire, membrii Justiției care s-au dat de partea infractorului Liviu Dragnea și a complicelui său Tăriceanu sunt puțini. Din fericire!

Urmează „ievaluarea” procurorului general de către ministrul justiției. După părerea mea, o mare anomalie a legii. Dacă am potrivit Constituției României o „Autoritatea judecătorească” în care sunt incluse instanțele de judecată, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii este anormal ca membru altei puteri a statului, membru al executivului, să poată face evaluarea activității unei structuri a respectivei Autorități! Este o „eroare” constituțională, o „șopârlă” menținută de PSD sub diferitele lui denumiri de-a lungul timpului (PCR fiind cea mai importantă) pentru a avea controlul politic asupra justiției. Cauza penală pleacă la instanța de judecată competentă dacă procurorul de caz consideră că este necesar (politic!). Controlul politic asupra procurorilor poate scăpa de condamnare liderii politici care dețin controlul. Dar, urmează „ievaluarea” lui Tudorel Toader. Motive de tot râsul dacă nu ar fi de plâns. Va fi o mascaradă care va combina dorința coaliției PSD-ALDE de a scăpa de incomodul procuror general care le pune piedici în subordonarea Ministerului Public și dorința de răzbunare a persoanei ajunsă/aleasă ministru al justiției împotriva „colegului” său universitar care nu îi apreciază demersurile și comportamentul.

Reacțiile împotriva mascaradei pregătite de coaliția PSD-ALDE și dusă la îndeplinire de sinistrul Tudorel Toader sunt în atenția opiniei publice. Nu se referă doar la acțiunea concretă de eliminare a unui incomod pentru PSD-ALDE din funcția publică deținută, se referă și la calitatea actului politic săvârșit ca urmare a acestei mizerabile acțiuni.

Cine se scuză se acuză (...). Eu nu cunosc nici un fel de temei serios pentru acțiunea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de declanșare a evaluării manageriale în cazul procurorului general. Ca atare, rămân cu această suspiciune că de fapt declanșarea acestei evaluări face parte dintr-un plan bine pus la punct al coaliției de guvernământ, care dorește să numească clienți fideli în fruntea tuturor instituțiilor, pentru a le controla politic și de asemenea în cazul anchetei privitoare la reprimarea brutală a manifestației diasporei, sunt convins că unul dintre motivele pentru care a făcut acest anunț ministrul Justiției este acela de a pune presiune asupra Parchetului de pe lângă ÎCCJ și mai ales asupra procurorului general și asupra procurorilor care anchetează reprimarea manifestației pașnice din zece august”.

Este evident că îi dau dreptate lui Ludovic Orban, președintele PNL, din moment ce nefirescul ministru Tudorel Toader a accelerat „procedurile” de atac asupra procurorului general Augustin Lazăr imediat ce PICCJ a preluat de la procurorii militari de la Tribunalul București dosarul reprimării violente, inacceptabile, a manifestării pașnice din 10 august 2018. Un dosar în care apar nu atât lideri politici, cum este cucoana aia de la Ministerul de Interne, Carmen Dan, dar apare instituția de forță a statului sub regim militar complet subordonată intereselor PSD, Jandarmeria Română. Condamnarea unor șefi ai Jandarmeriei alături de subordonați ai lor cu comportament de brute, de sălbatici din epoca primitivă, va obliga Parlamentul la o reevaluare a acestei instituții iar unele partide politice cu capacitatea de a accede la guvernare pot avea ca obiectiv reformarea acestei instituții precum și redimensionarea ei în funcție de adevăratele necesități ale societății și nu potrivit intereselor unei grupări politice, ceea ce ar duce la pierderea de către PSD a „brațului înarmat al partidului”.  Este o urgență și datorită faptului că în urma folosirii de către jandarmi a mijloacelor din dotare a rezultat o persoană decedată, sute de persoane care reclamă afectarea gravă a sănătății ca urmare a inhalării (datorită excesului de zel al jandarmilor!) a unor cantități imense de substanțe toxice cu caracter letal în anumite condiții, zeci de persoane cu vătămări grave a integrității corporale și peste toate, majoritatea victimelor jandarmeriei cu comportament irațional pentru un stat de drept sunt persoane care nu au participat la agresiunile împotriva jandarmilor! Nu mai spun despre faptul că însăși partidul monolit, practicant al înșelăciunii politice, PSD, are propriile mișcări interne care pot duce la pierderea puterii de către actuala conducere a partidului (cea mai slabă din toate timpurile dar și cea mai brutală!).

Profesional, sinistrul Tudorel Toader este „apreciat” de către un coleg avocat, la rândul lui unul foarte apreciat profesional.

Sunteți un manipulator mincinos, atunci când afirmați că nu știți de ce trebuiau încheiate două Protocoale diferite, independente ca obiect al colaborări și cu regimuri de secretizare diferite...Ați declarat că nu puteți afirma că Protocoalele sunt nelegale(!?), dar sunt nefirești (sic!)? Cum sunt Protocoalele? Nefirești, adică = Anormale, nenormale, nenaturale, false, emfatice, prefăcute, silite, silnice, studiate... Conform definiției DEX, căci din punctul de vedere al teoriei juridice și al practicii judiciare, înțelesul cuvântului ,,nefirești” este definit doar în legătură cu infracțiunile sexuale...! semnifică cumva o calificare juridică a unui act juridic de natură administrativă? Este o inovație juridică pe care o veti patenta sau relevă doar lipsa d.voastră de scrupule în a motiva manipulatoriu demersul de demitere a Procurorului general?”, a transmis președintele Comisiei juridice a PNL, Ioan Cupșa, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pentru cei care mai au răbdare, pun mai jos și declarația de presă a lui Ioan Cupșa legată de această situație.

Declarație de presă a președintelui Comisiei juridice a PNL, Ioan Cupșa: 

Demisia dl. T. Toader!
Protocoalele sunt legale, dar sunt nefirești?!

Protocoalele v-au fost comunicate, dar nu ați avut ce face cu ele fiind secrete?!

Nu știți de ce s-au încheiat două protocoale în aceeași zi, unul secret și altul nesecret?!

Sunteți un mincinos domnule ministru, un mincinos lipsit complet de scrupule.

Pe de o parte,

Deci nu ați aflat de existența acestor protocoale săptămâna trecută, așa cum ați comunicat public? Nu v-a ajutat „întâmplarea Vâlcov”? Nu „întâmplarea lăsării pe prag a Protocolului” a declanșat procedura de evaluare? Nu așa ne-ați justificat momentul declanșării procedurii de demitere (să nu ne mai amăgim!) a lui Augustin Lazăr?

Dumneavoastră ați fost și săptămâna trecută Ministru de Justiție, Tudorel Toader?

Tocmai ați recunoscut că sunteți un mincinos!

Pe de altă parte,

Erați judecător la Curtea Constituțională a României în anul 2016? În calitatea d.voastră de jurist respectat, ați auzit de OUG nr.6/2016? Răspunsul este, la ambele intrebări, simplu: Da!

Așadar știți de ce s-a încheiat Protocolul nesecret - pentru accesul direct al Ministerului Public la infrastructura tehnică deținută numai de către SRI, în acord cu decizia Curții Constituționale!

Iar cel de-al doilea, Protocol secret, s-a încheiat pentru colaborarea în activitatea privitoare la securitatea națională, lupta antiterorism precum și cu privire la infracțiunile săvârșite de către cadrele SRI? Da!

Trebuia să fie secret acest protocol, în considerarea activității de protejare a securității naționale și a luptei antiterorism? Da!

Sunteți un manipulator mincinos, atunci când afirmați că nu știți de ce trebuiau încheiate două Protocoale diferite, independente ca obiect al colaborări și cu regimuri de secretizare diferite...

Ați declarat că nu puteți afirma că Protocoalele sunt nelegale(!?), dar sunt NEFIREȘTI (sic!)?

Cum sunt Protocoalele? Nefirești, adică = Anormale, nenormale, nenaturale, false, emfatice, prefăcute, silite, silnice, studiate... Conform definiției DEX, căci din punctul de vedere al teoriei juridice și al practicii judiciare, înțelesul cuvântului ,,nefirești” este definit doar în legătură cu infracțiunile sexuale...!

,,Protocoale nefirești” semnifică cumva o calificare juridică a unui act juridic de natură administrativă? Este o inovație juridică pe care o veti patenta sau relevă doar lipsa d.voastră de scrupule în a motiva manipulatoriu demersul de demitere a Procurorului general?

Este rușinos domnule profesor, este nedemn pentru un Ministru de justiție! 

Demisionați imediat! În fiecare săptămână care trece aduceți atingere imaginii importantei demnități publice de Ministru al justiției.

Este mai mult decât clar că suntem în fața uneia dintre cele mai odioase guvernări. Tudorel Toader ne arată că în fruntea Ministerului Justiției este un om bolnav. Nu pot avea altă impresie. Rușinos.

Niciun comentariu: