marți, 28 august 2018

Scrisoarea ... „pierdutului” infractor Liviu Dragnea

Mare tevatură mare. Un avocat american, fost și el cineva la viața lui, a scris o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis dar, ce să vezi, și altor lideri politici din România (mai puțin celor din opoziție, desigur!) în care face niște „recomandări”.
Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor Parchet General-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.
Analize peste analize, vorbe peste vorbe, constatări peste constatări. Bune și ele. Imaginea se conturează. Iar dacă adăugăm și poziția oficială a Guvernului SUA exprimată de Ambasada SUA la București, avem certitudinea că ne aflăm în fața unui act individual, dacă există (!), în contradicție cu poziția Guvernului SUA!

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA are o declarație foarte bună:
Vă sugerez să îl contactați pe domnul Giuliani pentru comentarii cu privire la declarațiile prezentate ca fiind ale sale. Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetățeni americani”, afirmă Donald Carroll, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA.
Ca să vezi poznă! Cei de la Digi24 care au cerut lămuriri Ambasadei sunt rugați să se adreseze lui Rudy Giuliani pentru „declarațiile prezentate ca fiind ale sale”! Este mai mult decât evidentă ruptura între declarațiile, prezentate ca fiind ale lui Giuliani, și poziția Guvernului SUA. Iar de aici, ajungem la partea periculoasă a declarației infractorului Liviu Dragnea care s-a angajat public să aplice în România „recomandările” din „scrisoarea” lui Giuliani! Ori suntem în țara proștilor ori suntem luați de proști!
El invocă declarația comună a Ambasadei Statelor Unite la București și a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, potrivit căreia „până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Urmărim cu atenție schimbările la codurile penal și de procedură penală și ne menținem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internațională în domeniul aplicării legii și pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracțiuni. Încurajăm toate părțile implicate să reexamineze răspunsul experților juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii și al experților internaționali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO) al Consiliului Europei și Comisia de la Veneția”.
Infractorul Liviu Dragnea primește un mare bobârnac. Iar suspiciunile oamenilor de bună credință din România au o confirmare. Statele Unite ale Americii nu sunt de acord cu politica dusă de clasa politică românească aflată sub conducerea infractorului Liviu Dragnea! Este poziția statului american, nu poziția unuia sau a altuia dintre politicienii americani! Ori a unor avocați dispuși să facă scrisori „pline de indignare” în urma unor onorarii „bine crescute”!

Nu știu ce va răspunde Giuliani. Ar fi culmea ca individul să declare că nu este scrisoarea lui! Este un lobbyist care nu are de când să își piardă credibilitatea. Nu poate să se poziționeze împotriva intereselor majore ale Guvernului SUA într-o țară care a început să prezinte un interes deosebit pentru americani, din mai multe puncte de vedere.

Pe de altă parte, George Maior care urmează să răspundă în fața „mâniei proletare” a MAE pentru că a îndrăznit să pună sub semnul îndoielii credibilitatea „scrisorii” și care a calificat acțiunea ca fiind una de lobby a unora care au probleme cu justiția din România, ne confirmă că suntem în fața unui aranjament penibil, a unei acțiuni îndreptate împotriva intereselor generale ale României! Iar de aici la ideea deja lansată că scrisoarea ar fi de fapt concepută aici, la București, tradusă în engleză și semnată sau pusă o semnătură asemănătoare cu a lui Giuliani nu este un drum lung. Nu de alta, dar a apărut și o coincidență (destul de stranie!), cu câteva zile înainte a plecat în SUA „pastorul” Mihai Gâdea, patronul de la Antena 3, a apărut destul de brusc „scrisoarea” iar Gâdea urmează să se întoarcă. O fi dus Gâdea scrisoarea în format electronic pentru a evita un control informatic al manevrelor din România? Dacă este Gâdea implicat, nu cumva infractorul Liviu Dragnea are un serviciu propriu de strategii și acțiuni ce nu implică PSD în totalitate? Din cine este compus „serviciul propriu” de analize, strategii și acțiuni care îl deservește pe infractorul Dragnea? Vom afla. Pentru că sunt în curs de desfășurare mai multe acțiuni ale infractorului Dragnea care au doar sprijinul PSD sau a unora din PSD, un sprijin care ne arată că PSD-iștii, în marea lor majoritate, sunt la fel de surprinși ca și noi când „vin bombele”. Cloaca nu este la PSD ci, probabil, la Antena 3 sau într-un grup din care face parte Mihai Gâdea.

Răspunsul Ambasadei SUA înlătură „scrisoarea” lui Giuliani. Bomba lansată de Antena 3 în favoarea infractorului Dragnea a răsuflat. Nu a mai făcut „bum”.

Niciun comentariu: