joi, 18 octombrie 2012

Clar. Prostia nu doare. Coagulează la PPE.

Am mai pus eu întrebarea asta: unde se duc pedeleprele când se duc ? În general mă refeream la jurnaliști. Într-un efort disperat însă neconvingător, jurnaliștii pedelepre au trata diferit manifestările din aceste zile.

Congresul PPE a primit peste măsură, cu slugărnicie și prostie cât cuprinde, aprecierea „Europa la București ... bla, bla, bla”, „dreapta europeană ...” iar cu bla, bla, bla cât încape. Amândouă falsuri. Grosolane. PPE nu este de dreapta din moment ce nu este format din partide de dreapta ci din partide care au ales populismul ca formă supremă de manifestare și au ca scop impunerea autoritarismului în formarea și conducerea Uniunii Europene - la București au reconfirmat politica de destrămare a statelor europene naționale și independente, chiar Blaga a cuvântat în acest sens (!). Pedeleprele jurnalistice au uitat sau nu pricep faptul că statele europene au conduceri populiste doar în jumătate dintre ele, unele dintre aceste conduceri suferă tare rău în aceste zile, în special în cele ce vor urma de rău de înălțime urmând să scadă sub nivelul de putere, la cel de neputincioși.

Mitingul USL a fost tratat și va urma să fie, mai mult ca sigur, în bășcălie. Manifestare comunistoidă, ceaușistă, fesenistă spune Cristoiu „cel înțelept”. Comentatorii jurnalelor băsesciene dau ca sigură pieirea USL înainte de alegeri și victoria zdrobitoare a ARD. Fenomen fizic în desfășurare fără precedent. Lumile paralele se intersectează aici, în România, iar rezultatele vor fi de pomină, oamenii nemaifiind creatorii lumii ci doar spectatorii propriilor acțiuni. Sună ca dracu, dar este posibil după cum scriu jurnaliștii băsescieni.

Prostia nu putea fi completă fără constatarea stupidă a unora: PDL este la Parlament cu Europa iar USL la stadion cu poporul. Din prostie, pedeleprele au statuat un adevăr. USL este ales de popor în dauna PDL și a acoliților lui. Normal că a fost speculată prostia monumentală a pedeleprelor. În discursul lui Crin Antonescu și-au făcut loc și propoziții prin care a arătat că a fi în Europa trebuie să fii împreună cu poporul, fără popor nu ai ce căuta decât în particular, ca slugă. Așa cum Băsescu va fi în toate deplasările lui la liderii europeni atât de dragi lui. Fără sprijinul popular, Băsescu nu mai poate angaja țara în nici o acțiune europeană. Chiar de își va da votul în Consiliul European acela va fi unul fals. Parlamentul României și Guvernul pot, acum, să îi spună că și-a depășit competențele. Așa că, de va dori să nu ridice mâna ca proasta, Băsescu va trebui să ceară Parlamentului un mandat de reprezentare. Și va trebui să voteze acolo pe unde se duce, ca reprezentant al statului, așa cum hotărăște Parlamentul.

Mitingul de pe Arena Națională va avea mai multă influență asupra popularilor europeni în viitorul apropiat și chiar depărtat decât declarațiile de dragoste slugarnică ale celor din PDL, Șforța Civică sau UDMR. Pentru că la Arena Națională au fost prezenți și liderii celorlalte forțe politice importante ale Parlamentului European. Socialistii și liberalii. Forțe politice care sunt la putere în jumătate din statele europene, care vor veni la putere în alte state europene - acesta este trendul actual în Europa -, care s-au pus de acord cu USL în România privind linia comună în viitor. Iar viitorul apropiat, cel puțin 4 ani, spune că în România se abandonează linia politică băsesciană a constrângerilor merkeliste și se merge pe calea dezvoltării raționale. La acestea se adaugă și mesajul dnei Christine Lagardere, șeful FMI, cu privire la datoria publică a statelor. Un mesaj clar, un mesaj către înțelepciune administrativă, către o guvernare rațională și nu habotnică.

Am convingerea că mitingul de pa Arena Națională va fi analizat și de către politicienii altor state. Bănuiesc că va fi folosit ca exemplu în alte state. Pe unii îi va descuraja, altora le va da încredere că epoca merkeliană se apropie de final. Dezastrele, ca orice fenomen natural, au un început, o desfășurare și un sfârșit. Cetățenii Statele europene au constatat că popularii sunt ca râia. Aduc numai rău. Sunt închinați „sfântului profit” având interese personale care căpușează interesele națiunilor unde și-au dat în petec. Corupți, mincinoși, hoți, proști. Toate la un loc și ceva mai mult decât atât.

Niciun comentariu: