marți, 9 octombrie 2012

Eficiența economică a ... vieții

Nu pot uita cretinismul locatarului de la Cotroceni, Traian Băsescu, pe timpul guvernărilor fără număr Boc, când așa-numiții consilieri pe probleme ai Administrației Prezidențiale concepeau planuri peste planuri pentru eficientizarea „economică” a învățământului, a sănătății, a justiției, a poliției, a armatei, a operei și operetei, a folclorului, a actorilor și soliștilor vocali ... Rezultatul a fost distrugerea satului românesc, ținerea ruralului departe de civilizație, împărțirea țării în bogații portocalii trăitori la orașe și sărăcimea mută de la sate. Poate că nu exagerez dacă spun că Băsescu și guvernarea lui portocalie a fost cea mai cumplită dictatură după cea comunistă.

Varujan Vosganian ne spune, pe blog, că s-a întâlnit cu primarii PNL din colegiul senatorial unde vrea să mai obțină un mandat. Concluzia este următoarea:

„Majoritatea drumurilor sunt impracticabile. Multe sate nu au apă şi în timpul secetei din această vară le-a fost adusă apă cu cisterna. Odată cu blocarea investiţiilor în mediul rural, multe şcoli au rămas fără acoperiş, iar copiii învaţă în schimburi, ca la fabrică. Lipsiţi de mijloace de transport, elevii bat kilometri întregi până la şcoală. Dispensarele, acolo unde există, nu au dotări suficiente. Primăriile nu au nici măcar destule venituri pentru funcţionarea curentă, darămite pentru cofinanţarea fondurilor europene”.

Mai toți parlamentarii s-au chinuit să obțină fonduri pentru biserici sau pentru diferite „obiective” turistice (jaf curat) însă au neglijat, cumplit de mult, viața însăși. Deh, în mintea multor parlamentari viața concetățenilor noștri nu are suficiente valențe pentru „eficiența economică” a statului, așa că nu se cuvenea, Băsescule (!), să se acorde o importanță oarecare vieții. Prada bugetului de stat în diferitele ei forme de manifestare a fost mult mai interesantă.

Sper că USL, de va ajunge la guvernare, să vadă că investițiile sunt necesare în ridicarea calității vieții concetățenilor noștri din mediul rural și nu în programe fanteziste. Turismul, de exemplu, va urma, întotdeauna, drumurile și infrastructura socială din mediul rural. Alimentația sănătoasă se obține din cultura câmpului și nu din produsele obținute în laboratoare. Nu ai infrastructură, produsele agricole nu pot ieși pe piață din cauza glodului drumurilor de țară.

PDL și acoliții nu ar mai trebui să intre în Parlament. După guvernările PDL nu s-au pierdut 4 ani, s-a pierdut dublu. Iar conceptele băsesciene trebuie interzise, prin lege, să mai fie promovate în viața publică.

Sper ca Varujan Vosganian să promoveze alte concepții în Parlament dar și în conducerea USL. Nu putem să mai promovăm prostia în viața publică.


4 comentarii:

Shadow spunea...

Salut nea Florine. Eu am insa o mica intrebare. Nu ca stau sa-l atac pe dl Vosganian, etc. De ce s-a intalnit cu primarii din colegiul in care vrea sa candideze abea acum inainte de alegeri. De ce nu a facut-o si inainte? Impresia mea este a trebuiau toti parlamentarii liberali sa faca munca asta pe toata durata opozitiei lor asa cum trebuiau sa o faca si pe perioada "puterii" lor.

Ma duce cu gandul la boala romaneasca care spune ca "nea aducem aminte de sfinti numai cand avem nevoie".

ADRIAN spunea...

Eu as propune schimbarea termenilor. "Locatarul" de la Cotroceni suna cinstit caci presupune un contract. Termenul corect ar fi "Squatterul de la Cotroceni".

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Perfect. Pe blogul lui, Vosganian chiar a avut o astfel de întrebare.

A fost ministru al economiei și finanțelor, a construit și a ținut bugetul național în mână și abia acum observă unde este dezastrul. Destul de ciudat.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Este o variantă. Squatter, hmm, creează o imagine de om înconjurat de lucruri de proastă calitate, de scormonitor prin gunoaie.