marți, 30 octombrie 2012

DD face calcule. Nu trebuie neglijat.

DD face calcule. Și explică. Pe îndelete. Alegerile acestea sunt mai împortante decât cele locale sau prezidințiale la un loc. Pentru că aceste alegeri sunt pentru alegerea primului ministru și al formațiunii care va face guvernul.

Calculele lui arată că o prezență la vot de 62% are drept consecință câștigarea alegerilor de către PP-DD. O prezență la vot între 45 și 60% are consecința câștigării alegerilor de către USL iar sub 45% câștigă PDL/ARD.

Observ o preocupare evidentă a lui DD pentru aceste alegeri. Au validat, spune el, 300 de candidaturi din 5-600 pretendenți, azi, după ce vor fi depuse și alte cereri de intrare în PP-DD concomitent cu cele de noi candidaturi, vor finaliza lista candidaturilor. Încă 200.

Din tonul și conținutul discursului de aseară, DD are și nu are speranțe la cine știe ce victorie. Se pare că speră, real, la o semnificativă prezență în Parlament. Chiar împotriva „ciocoilor” care au modificat legile după 2000 pentru ca partidele poporului să nu mai câștige atât de multe voturi, așa cum s-a întâmplat cu PRM. Clar. Imaginea este completă.

Este evident că PP-DD va lua de la toate formațiunile politice votanți. Între recomandările primite de el, de la admiratori, i se sugera să îl ia pe Ponta la ochi cu toate „păcatele” acestuia „devoalate” de presă.

Nu am mai stat să îl ascult. Era prea târziu. Posibil să aibă și alte recomandări sau să aibă în atenție toate formațiunile politice concurente. Inclusiv ARD, în special PDL.

Nu este exclus ca PP-DD să repete momentul PRM din 1999. Să obțină peste 20% din voturi și să aibă o consistentă prezență în parlament, inclusiv conducerea unor comisii parlamentare. Mă duce gândul la Tudor Marcu, fratele lui Vadim care era la Comisa de apărare a Camerei Deputaților, grandoman și prost ca noaptea. Acum se întrevede un PP-DD-ist. Or fi la fel de proști ?

PP-DD va mai crește, va lua viteză în aceste zile, pe măsură ce campania se va acutiza. Votul ca sancțiune va redeveni masiv pentru că promotorii sancțiunilor politice sunt pe val. Unii la Tv, alții în presa scrisă, alții pe net. Unele persoane cu ceva notorietate Tv, parcă angajate să mănânce rahat în direct, își exhibă putregaiul intelectual formulând aberații fără număr. Nu au treabă cu statul de drept, nu au treabă cu viitorul țării, nu au treabă cu calitatea celor care vor fi aleși ca decidenți. Au treabă cu buzunarul lor. Sunt chemați pentru a spune tâmpenii și o fac cu nonșalanță. OTV-izarea televiziunilor s-a înfăptuit. Diferă doar formatul de prezentare al aberațiilor.

3 comentarii:

Traian spunea...

Eu nu l-as alege pe DD nici intr-o mie de ani.

Crăciun Florin spunea...

Eu mi-am propus să îl votez în anul 20014. Poate, până atunci, se transformă și DD la peste a 40 de mia reîncarnare.

Mihai Moga spunea...

De cand cu Oltchimul, DD a scazut rau de tot in ochii mei, si probabil nu doar in ai mei