miercuri, 3 octombrie 2012

Daniel Morar se vede victimă

A rămas singur. „Singur printre dușmani”. Pun între ghilimele pentru că nu este vorba chiar despre dușmani ci doar de oameni care nu îl plac, nu au încredere în el, îl consideră unul dintre magistrații care au făcut jocurile politice ale lui Băsescu - eu fiind unul dintre aceia -, este un tip de procuror asemănător sinistrei Monica Macovei, fost procuror comunist și susținătoare acerbă a controlului Justiției de către o parte a politicului, mare specialistă în intervenții dure în viața Justiției ... Are Morar la „dosarul de cadre” câteva „realizări” care îl descalifică, în primul rând ca om și apoi ca profesionist. CEDO a sancționat deja România pentru abuzurile procurorului Daniel Morar însă el nu are timp să se uite în oglindă.

Susținut cu toate puterile de către Monica Macovei și apoi de Traian Băsescu, sprijinit politic în Parlament de fostele majorități construite de PDL, Daniel Morar a ajuns la final. Un final trist pentru el, obișnuit să mănânce doar cireașa de pe tort. Tort nu vrea, îngrașă.

Iau de la Agerpres informația. Daniel Morar nu are o părere bună despre procedura de desemnare a candidaților pentru funcțiile de șefi ai procurorilor de la DNA și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Citește presa și urmărește declarațiile politice. A văzut că nu este agreat de cei care vor deveni puterea politică deplină în România.

"Nu am de unde să ştiu şi nu fac supoziţii. Ce ştiu este că ministrul Justiţiei a afirmat cel puţin cu privire la mine că nu o să fiu propus pentru aşa ceva. Asta spun eu, nu am cum să probez. E afirmaţia mea. Atunci de ce m-aş înscrie într-o asemenea procedură?", a conchis Morar.

Trag și eu concluzia mea. Pentru liniștea lui, Traian Băsescu va sacrifica niște „oițe”. Iar Morar este, probabil, una dintre ele. Și-a făcut treaba, și-a terminat benzina, va fi păstrat în arhiva PDL ca un băiat de treabă, gata. S-a tocit. Nu mai este folositor. A face, din recunoștință umană acte de frondă pentru soarta lui Morar ar fi consum inutil de energie și bani. Nu se merită.

8 comentarii:

Shadow spunea...

Nea Florine e e nebunia aia cu numirea lui kovesi la bruxelles pt mcv? Ce sunt "aberatiile" astea de "reciclare a cadrelor" basesciene?

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

M-a lăsat mască și pe mine. Dar, pe bune, „obiceiul pământului”, nu doar la noi, spune că cel ce a îndeplinit o funcție de demnitate publică este pus, la terminarea mandatului, într-o funcție care să nu îi cauzeze la onoare. Kovesi nu a fost dovedită ca băsistă, așa că se respectă, bănuiesc eu, obiceiul pământului. Nu știu ce va avea ea de făcut acolo, este probabil una dintre legăturile Guvernului cu Comisia Europeană. Acum nu este favorabilă, dar după ce pică la alegerile locale în mai toate țările popularii europeni, Barroso și Reding nu mai pot face „jocurile”.

Eu unul iau problema ca atare. Se retrage Kovesi pe un loc fără vizibilitate națională. Cam asta este.

Shadow spunea...

Eu iau lucrurile altfel:
Se intareste minciuna si loby-ul antiromanesc practicat de macovei and comp la bruxelles.

Nu mi se pare normal ca unul care a ocupat o demnitate publia sa i se dea o alta functie publica pana la pensie.

Iar despre "dovedirea" lui kovesi ca fiind "politica" ce mai trebuie? In fond dadea informatii "pe surse" de ziaristi prezidentiali (chestie interzisa prin lege). Poate dupa plecarea sa a se mai demonstreze ceva. Ori eu am impresia ca se va pune "batista pe tzambal".

kovesi nu are decat sa ramana procuroare in sistemul procurorilor si sa suporte ceea ce a "reformat" pt altii.

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Kovesi ar fi devenit, cumva, șeful DNA sau al altei structuri centrale a Ministerului Public. Putea chiar să treacă în corpul judecătorilor. Varianta cu ea la Bruxelles este, după părerea mea, o făcătură a CE la care Ponta a pus botul.

Nu este exclus ca după ce sunt înlocuiți șefii parchetelor de frunte să apară rezultatele unor cercetări care au fost blocate. Poate, vorba ta, să fie scoase la iveală și „informările ascunse” către presa băsistă.

Cu privire la Macovei, este dilie. Cât va mai face purici acolo ? Va mai lua un mandat ? Este o întrebare.

Shadow spunea...

@Nea Florine

Eu nu votez cu unii care mai accepta orice tampenie a CE. O sa "apara rezultate" o lula. E plina luna a "nalbirii" procurorilor politici. La asa ceva eu nu ma asteptam si risca usl serios sa nu-i mai votez.

Cf axiomei tale de mai sus cu "facaturile" CE in mod sigur vom gasi un "postulet" si pt macovei. Nu vezi ca pozeaza zilele astea si pe post de "femeie eleganta"?
I se "construieste" o "identitate europeana" fara de care UE nu ar putea trai.
Merci dar eu zic pas.

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Ești nedrept. USL este în perioada unui rest de guvernare pedelistă, nu a unei guvernări proprii. Majoritatea lui din Parlament nu este prea sigură. UNPR și minoritățile, UDMR sau chiar unii din USL pot oricând bloca o acțiune. Așteaptă și tu parlamentarele. Cu un Parlament curat majoritar USL altfel se vor comporta și față de UE și față de alții. Nu vezi că totul se face în grabă ? Șobolanii își caută scăpările și încearcă să obțină protecție până la parlamentare.

Adri spunea...

Numirea lui Kovesi este foarte greu de inghitit.
Daca doamna Pivniceru nu reuseste sa se intoarca maine victorioasa de la Bruxelles si sa infraneze elanul imperial al companiei Day&Reding cred ca USL va pierde foate mult.
Cat sa mai suportam impertinenta nemasurata a acestor functionarasi europeni??? Credeam ca varful tupeului fusese atins pana ce am vazut pe ce ton ce adreseaza Day ministrului nostru. Daca continuam sa facem plecaciuni in fata lor nu ne vom mai ridica niciodata din genunchi.

Aveti incredere ca USL va avea o majoritate de netagaduit in viitorul Parlament. Daca continua cu gafele in ritmul acesta perspectivele sunt sumbre.
Sa presupunem totusi ca reusesc. Tare imi este frica ca dupa depunerea juramantului USL sa nu isi piarda majoritatea cat ai clipi din ochi.
De aceea USL mai bine si-ar regasi demnitatea acum si nu ar mai astepta o legitimare care s-ar putea sa nu mai apara pe 9 decembrie daca continua pe acest drum.

Crăciun Florin spunea...

Adri,

Ești pesimist și nerăbdător. Se pot întâmpla cele spuse de tine, dar la fel de posibil este să nu se întâmple. Apoi, dai o prea mare importanță (influența media) lui Kovesi și manevrelor care se fac pentru salvarea ei din „mâna” USL.

Day și Reding își fac campanie și participă la campania PDL. Poate ne vom obișnui cu ideea că UE este o extensie, inclusiv a noastră, în spațiul european și că Parlamentul Uniunii este al nostru, cumva. În spațiul UE se practică politica fără granițe. Day și Reding trebuie văzuți doar ca niște pedeliști din altă „regiune” a țării Europa. Mâine, când în propriile țări vor pierde majoritatea nu vor mai fi la fel de vizibili. Vor fi alții, probabil afiliați PES, probabil ALDE cu care vom face o mai bună colaborare.

Îți recomand să nu te impresionat de acțiunile personale ale unuia sau altuia din CE, urmărește, dacă ai răbdare, acțiunile colective. Deciziile Parlamentului European, ale Consiliului European, ale Consiliilor specializate etc., acolo unde se iau adevăratele decizii. Reding este și ea, una, pe acolo.