Observ că sunt mulți susținători ai lui Crin Antonescu. Și eu sunt. Scriu aceste rânduri pentru a clarifica poziția mea de acum și acțiunile viitoare.
Îl susțin pe Crin Antonescu și consider că este cel mai bun candidat la demnitatea de Președinte al României. Pentru însă ca această dorință a mea să se realizeze, este necesar ca susținutul, adică politicianul Crin Antonescu să își anunțe și apoi depună candidatura. Dacă nu o face, toată susținerea mea, mare, imensă, un vot, se va duce la alt politician care va candida din partea PNL.
Cât timp Crin Antonescu nu își exprimă opțiunea de a candida la o funcție în partid sau publică, nu am cum să îi arăt susținerea mea. Pot însă să îl sprijin indirect susținând obiectivele lui politice exprimate anterior sau pe acelea pe care le va arăta la un moment dat.
Până când va vorbi Crin Antonescu, înțeleg că pot ajuta împlinirea obiectivelor lui politice prin sprijinirea procesului de formare a unui mare partid de dreapta care va prelua atât activul cât și pasivul partidelor care urmează a fuziona. Titulatura de „Partid Național Liberal”, istoria partidului cu marile sale realizări dar și nerealizări, cultura PNL care îl deosebește radical de alte formațiuni politice atât din România cât și din străinătate. Liberalii sunt slobozi la gură, atât în interior cât și în exterior. Liberalii au idei multe și formează grupuri și grupulețe de interese, se zbat pentru idei năstrușnice uneori însă fără să uite de doctrină și ideologie. Liberalii se luptă în interior pentru a acapara puterea. Unii sunt mai eleganți în exprimare, alții sunt ca niște ciubote rupte, fondul este același. Vor să demonstreze că pot conduce partidul, filiala, organizația etc. Fac aceste lucruri pentru că sunt convinși de valoarea lor individuală. Pentru că sunt liberali și nu slugi, nu au suflet de slugă. Știu, știu și regret că știu, unii liberali o iau razna. În zilele de azi avem un exemplu negativ în fostul președinte Tăriceanu. A devenit sluga PSD și lucrează la distrugerea PNL.
Am înțeles raționamentul pentru care Crin Antonescu a ales să îndrume partidul către familia politică europeană a Popularilor. După despărțirea PNL de PSD, liberalii europeni s-au declarat de partea lui Tăriceanu pentru preluarea partidului, refacerea alianței cu PSD și rămânerea în ALDE. Treaba asta nu îmi place. Nu îmi place pentru că această poziție a liberalilor europeni este un îndemn ca noi, aici, să rămânem un partid balama, între PSD și ce o mai fi acolo, la dreapta, lângă Băsescu. Este o poziție egoistă și o accept însă nu pe pielea mea. Dacă noi putem deveni cea mai mare putere politică în România, atunci se cuvine a merge, a face pașii către acest obiectiv. Nu uit că este unul din obiectivele expuse clar de Crin Antonescu la formarea USL. Căpătând mai multă putere ajunși la guvernare, cei din PSD au lucrat intens să împiedice PNL să crească. Până acum au reușit ceva, la alegerile europarlamentare PNL nu a reușit să îndeplinească pragul de 20% pentru că Tăriceanu și aliații lui din PNL au trădat pe față. Au făcut campanie pentru PSD sau pentru trădătorii liberali care au candidat pentru PSD. Mai știu că liberalii europeni au de gând să sprijine socialiștii europeni. Mai ales pentru faptul că se va putea realiza fuziunea cu PDL, consider că sprijinul popularilor europeni va fi unul mai util nouă decât sprijinul exotic al liberalilor europeni, mai aproape ideologic de socialiști decât de dreapta politică.
Voi sprijini alegerea lui Klaus Iohannis la președinția PNL și, dacă va fi cazul, candidatura lui la Președinția României. Dacă însă Crin Antonescu va ieși public și va arăta o altă direcție (deși nu cred), nu este exclus să îl însoțesc dacă direcția arătată de el este mai bună.
Nu neglijez faptul că după Congresul PNL de peste 2 săptămâni, de se va ajunge la fuziune, va urma un nou Congres ca urmare a fuziunii. Mă gândesc la faptul că atunci, nu este exclus, Crin Antonescu să își depună candidatura pentru funcția de Președinte al noului partid rezultat în urma fuziunii. Partid care se va numi tot PNL. După care va urma, probabil, atragerea cât mai multor parlamentari și dărâmarea guvernului socialist. Apoi vor urma alegerile din 2016.
Să fie clar. Sunt de partea lui Crin Antonescu însă nu am cum să îl susțin dacă el nu este candidat la ceva anume. Sunt, cumva, încremenit în proiect. După alegerile din toamnă va trebui să văd care sunt obiectivele de viitor. Dacă va dori Crin Antonescu să iasă iar în prim plan, probabil că îl voi urma (numai să nu aibă idei năstrușnice). Va trebui să se încadreze în limitele statutare ale PNL.
Până când Crin Antonescu nu va „vorbi”, voi susține activ realizarea obiectivelor anunțate de el anterior. Voi susține PNL.
4 comentarii:
SUBSCRIU 100% FELICIATARI !
!
Si cu aprobarea dumneavostră continui eu ,,şi să i-a o mie de beregăţi de la toţi trădătorii din acest partid singurul cu istorie adevarata,,
Subscriu la tot ceea ce ati spus şi să dea Dumnezeu cel Sfânt să se întâmple ce ati spus ,,Crin Antonescu să își depună candidatura pentru funcția de Președinte al noului partid rezultat în urma fuziunii. Partid care se va numi tot PNL.
Jon,
Ai „aprobarea”.
Trimiteți un comentariu