Dragnea este deja condamnat pentru abuzuri la referendum. Nu a fost condamnat pentru că a chemat oamenii să vină la vot, au chemat și alții oamenii la vot, este condamnat pentru comportamentul abuziv, pentru organizarea unui sistem de forțare a oamenilor să facă ceva în favoarea lui, ieșirea la vot și votul împotriva lui Băsescu, în condițiile impuse de Dragnea electorilor s-a considerat a fi în favoarea lui. Cumva a fost. Rezultatul prezenței la vot i-a ridicat nivelul de recunoaștere în PSD și l-a dus la vârf. Mai mult, în urma acțiunilor lui cu caracter abuziv, o persoană a fost condamnată penal cu pedeapsa închisorii iar alte 26 cu pedeapsa închisorii cu suspendarea executării pedepsei. Dragnea are pe conștiință un om intrat la pușcărie și alți 26 condamnați penal. Poți să spui despre cei 27 că au fost proști, proști că i-au executat lui Dragnea dispozițiile. Acuma plătesc deși poate că nu ar merita o astfel de situație.
Ieri, Dragnea și-a eliminat „adversarul” din partid, Valeriu Zgonea (colegul lui Mihai Viteazu !), pentru „infracțiunea de a fi cerut demisia lui, a lui „însuși Dragnea”, pentru a păstra curată imaginea partidului ! L-au demis. Scurt. Iar după măreața faptă, liderii de la Olt, mai guralivi, au lansat ideea readucerii marelui om politic Victor Viorel Ponta în fruntea partidului, la conducerea Camerei Deputaților etc. Te crucești !
Traian Băsescu este urmărit penal. Și se tot adună la Băsescu reclamațiile, ies mai tot timpul la iveală acte și fapte la limita legii. Pe lângă el, are fratele, nepotul, prietenii politici din ce în ce mai aproape de beciurile Justiției. Dacă ajungem să considerăm că Băsescu și cei care îl înconjoară sunt oameni politici, atunci și organizațiile mafiote sau de crimă organizată pot și, de ce nu, ar trebui să se înregistreze ca partide politice. Nu este prea mare diferență între ce organizează Băsescu și ce organizează un interlop, un mafiot.
Bine-bine, PMP-ul lui Băsescu încă nu a ajuns la nivelul PSD-ului lui Dragnea (acum este al lui Dragnea, proprietate persoanlă !), dar are mari șanse să semene. PSD are președinte de partid condamnat, fost președinte de partid care urmează să afle ce pedeapsă penală va primi iar PMP are doar președinte pus sub control judiciar pentru matrapazlâcuri financiare ilegale. Dacă și Băsescu va primi condamnarea pe care o merită, după informațiile date de procurori se pare că aceasta îi este soarta, PMP va semăna cu PSD și cu UNPR. Colcăie infractorii în fruntea acestor partide, mai pe față, mai pe dos, de mai mare dragul.
Tăriceanu apare din ce în ce mai mult în informațiile de presă cu referire la serialul „Pe cine a mai chemat DNA”. Acum ca martor, dar cine știe ce este în pălărie ?! Nu mai spun de ALDE care a adunat cam tot ce a avut PNL mai „cu pată”. Oameni „de valoare”.
UNPR a încercat și a reușit să iasă, temporar, din „primul rând” făcând pasul înapoi. Gabriel Oprea urmărit penal, Neculai Onțanu urmărit penal le-a oprit elanul politic și i-a adus la stadiul de „condiment politic”, stare în care erau la începuturi, când s-au despărțit de PSD din cauză de Geoană. Sunt tot lângă sau sub PSD, nu au ce face. Dacă ar merge singuri la alegeri ar ajunge la desființare.
Este la modă în România conducerea partidelor politice de către infractori sau persoane învinuite în dosarele penale ale DNA și DIICOT. Peste asta, vine Parlamentul cu tot felul de inițiative legislative care să permită infractorilor dovediți în Justiție să acceadă la alte funcții și demnități publice. La Parlament, Tăriceanu este liderul de necontestat al luptei împotriva Justiției. Băsescu îl acompaniază din afara Parlamentului și îi servește motive lui Tăriceanu să fie mai activ.
Am impresia că asistăm la un fel de alianță a PSD cu ALDE și cu PMP. „Durerea” le atenuează asperitățile în relațiile directe și îi adună sub același „drapel”. Drapelul partidelor cu conduceri mafiote.
Cu ocazia acestor alegeri, toate partidele arătate mai sus au făcut un fel de alianță împotriva PNL. ALDE pe față, PMP într-o simulație, sprijină PSD să preia puterea pentru a nu o primi PNL. De fapt, ținta PMP-ului și a celor de la ALDE este să slăbească PNL care, devenit mai puternic, le „va lua aerul”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu