miercuri, 27 aprilie 2016

Pe Băsescu a început să-l doară. Tare.

Agerpres (aici).

De la eroica indiferență față de deschiderea dosarului, Traian Băsescu a ajuns la amenințarea procurorului general interimar al Parchetului General Bogdan Licu pentru abuz.

De la „l-am numit” la „mi-a luat drepturi” este folosită toată paleta de acuze.

Nu sunt uitați cei de la Antene, cei care au făcut plângerile penale, spune Băsescu.

Comportamentul arată disperare. Mascarada că i-a luat dreptul de port armă cât timp este sub control judiciar este un semnal. Traian Băsescu vede că nu mai are imunitate. De aceea clamează că nu este respectat ca fost Președinte al României.

Ceva se petrece în acest dosar de a început Băsescu să se agite atât de tare. Juriștii pe care îi consultă îi spun, probabil, că nu scapă fără pedeapsă și fără să dea înapoi sumele mari de bani cu care a jonglat făcând afaceri necurate. Legea este lege. Banii folosiți pentru comiterea infracțiunii precum și banii rezultați din comiterea infracțiunii se confiscă și se fac venit la bugetul de stat. Nu mai spun de bunuri. Prăpăd ! Nu mai spun de condamnarea care îl trimite pe el după gratii și familia în altă locuință decât cea de protocol dată de stat !

Este timpul ca Băsescu să simtă pe propria piele că legea este valabilă și pentru el. Este timpul să vadă că principiul liberal al egalității cetățenilor în fața legii este viabil. Este timpul să vadă că nimeni nu este mai presus de lege. Este timpul să afle, după aproape 2 ani, că el ar fi trebuit să se afle în slujba cetățenilor și nu cetățenii în slujba lui. Este timpul să afle că tipul de comportament adoptat de el este specific epocii medievale, este comportamentul conducătorului bandei de tâlhari și nu al unui înalt slujbaș public la stat.

Un comentariu:

LIANIUL spunea...

DIVERSIUNE !!!!!!!