joi, 14 aprilie 2016

Ptiu ... scârnă !

Am găsit poza aici. Articolul este din ... 17 mai 2012 !

Azi am citit pe Agerpres (aici) informația că Robert Negoiță primarul cu „doouă” de la Sectorul 3 București a fost chemat la DNA pentru a-i fi adusă la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Pentru conformitate m-am dus la pagina DNA (aici) unde am văzut comunicatul de presă. Așa este.

„În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.
Concret, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni.
Începând din luna decembrie 2005, Negoiță Robert Sorin a început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economică desfășurată și fără a achita obligațiile fiscale ce-i reveneau.
În perioada 10.01.2006 – 13.07.2009, acesta a efectuat un număr de 1.250 de tranzacții imobiliare, constând în vânzări de construcții și teren aferent construcțiilor, activități din care a obținut venituri în sumă de 364.714.645 lei.
Având în vedere că Negoiță Robert Sorin a luat măsuri active de comercializare a locuințelor construite în cele trei ansambluri rezidențiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfășurat-o este calificată ca activitate economică, pentru care exista obligația plătirii de TVA către buget.
Pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidențiale, Negoiță Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.
Astfel, deși imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Negoiță Robert Sorin, după finalizare, acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând unei din societățile la care acesta era acționar.
Prin activitățile anterior descrise, prejudiciul total adus bugetului de stat este estimat la 77.148.021 lei și reprezintă TVA de la care Negoiță Robert Sorin s-a sustras prin ascunderea activității economice derulate în nume propriu, în perioada 2005 – 2009.

Procurorul spune că a aplicat prevederile art. 307 din Codul de procedură penală care spune că „persoanei care a dobândit calitatea de suspect ...”.

Mereu spun că textele trebuiesc citite cu atenție și trebuie luate ca atare, nu cum ne dorim noi să fie.

Treaba asta „murdară” este veche. Suntem în 2016, în 2012 se vorbea intens despre ea însă Robert Negoiță era pe cai mari, pe atunci se vorbea despre justiția subordonată intereselor politice, USL-ul abia înființat producea fiori reci pe șira spinării lui Traian Băsescu, abia căzuse Guvernul Ungureanu iar Guvernul Ponta era pornit „să facă curățenie” potrivit principiului PSD-ist „acum este timpul nostru. Ori la bal, ori la spital”. Până la urmă s-a ajuns la spital. Cel mai „curat guvern” din 1990 încoace este în „parcul Justiției”, în plimbări mai lungi sau mai scurte, majoritatea terminate cu rechizitoriu de trimitere în judecată. Pesediști, ce mai !

De câteva zile, a început perioada pentru depunerea candidaturilor pentru primării și consiliile locale. Ieri se discuta despre faptul că PSD nu și-a desemnat toți candidații, în special la Sectorul 3 ! Am zis să așteptăm să vedem de ce. Azi am aflat. Din cauză de DNA !

Pe 11 aprilie, candidatul nostru, Ludovic Orban a fost inculpat. Eu încă am mari dubii cu privire la această inculpare însă nu este vina procurorilor ! Ceva nu merge acolo. Dar asta din vina lui Ludovic. Dacă era atent, ar fi trebuit să fie, acest eveniment neplăcut nu avea cum să se întâmple. Azi este la DNA candidatul prezumat la Sectorul 3, Robert Negoiță. Cel mai puternic candidat al PSD la București ! Atrag atenția asupra acestui aspect ! Nu este de joacă !

În stilul PSD este foarte posibil ca Robert Negoiță să își depună candidatura. Juriștii PSD pot exploata procedura penală. Acum i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. I s-a adus la cunoștință fapta pentru care este suspectat, încadrarea juridică și se întocmește un proces verbal (care devine probă). Următorul pas este inculparea. Ca să se ajungă la inculpare și acțiunea penală mai sunt pași de parcurs. Avocații lui Negoiță pot face tot felul de jocuri de glezne avocățești care să întârzie trimiterea dosarului în judecată și anunțarea unei sentințe o perioadă de timp. Timp în care Robert Negoiță are posibilitatea să „fixeze” primăria Sectorului 3 în favoarea PSD, în special pentru faptul că poate obține datorită propriei influențe un mare număr de consilieri. „Parlamentul local” al Sectorului ar putea oferi PSD controlul asupra primăriei chiar dacă după un timp relativ scurt se va ajunge la alegeri locale anticipate prin extragerea lui Negoiță din funcția publică.

Dosarul lui Negoiță este pentru faptele sale din privat, modelul fiind probabil comun majorității dezvoltatorilor imobiliari care au dorit să dea câți mai puțini bani la stat. După toate semnalele din piața media, Robert Negoiță mai are niște scheleți în dulap și pentru activitatea ca primar, undeva prin zona abuzului în serviciu și nu numai.

Bine au observat unii că DNA face „curățenie” în clasa politică fără a ține cont de „interesele majore ale națiunii”, cum se plângeau niște pesediști și pmpiști. Vezi Doamne, DNA nu vrea să respecte poporul hotărât să fie reprezentat de anumite „personalități ale vieții politice”. Flit !

Niciun comentariu: