joi, 10 august 2017

Liderul opoziției, Ludovic Orban: se pregătește supra-taxarea băncilor

Astă seară, la B1Tv, liderul opoziției, președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat foarte clar poziția cu privire la atacurile la adresa băncilor lansate de prim-ministrul Mihai Tudose cu ocazia unui interviu luat acestuia de Mihai Gâdea de la Antena 3.

Partidul de guvernământ are anumite obiective imagistice dar are și anumite obiective de natură fiscală. Pregătesc suprataxarea băncilor, acesta este obiectivul de natură fiscală. Obiectivul imagistic este atacul împotriva băncilor, dar este un atac laș pentru că, dacă vrei să spui, spui banca cutare nu a plătit impozit (...) trebuie să spui cu nume și prenume

Puterea PSD - ALDE este atât de ahtiată după bani încât își încalcă propriile reglementări. Să nu uităm, mai toate legile criticate de PSD-ALDE sunt opera PSD !

Dacă băncile nu au plătit impozite în România în conformitate cu legea, principala vinovăție este a celor de la ANAF, pentru că nu am auzit de controale de răsunet făcute de ANAF la vreuna din bănci în ultimii 5 ani. (...) Dacă este ceva care nu este legal sau dacă nu s-au plătit impozite, acest lucru nu este imputabil companiilor, ci este imputabil celor de la ANAF pentru că nu au aplicat legea sau este imputabil legii pentru că lasă portițele legale pentru a permite reducerea impozitului

Este mai mult decât clar !

Corect este să pornim de la lege. Are legea „portițe” care permit contribuabililor să scape de plata taxelor către stat ? Dacă are, se cuvine a merge la ele și a le studia cu mai multă atenție și a corecta acolo unde este de corectat. Ludovic Orban s-a referit și la propunerea de lege a PNL de implementare a unei Directive a Uniunii Europene care cere ca marile firme care activează într-o țară a UE să își plătească taxele în acea țară. Proiectul există, puterea PSD-ALDE se referă la Directivă, dar când este să o dezbată și să o aprobe în Parlament ... pauză. Cam lungă pauza. Oare de ce ? Ce împiedică puterea PSD-ALDE să aprobe legea propusă de PNL ? Ce este în spatele comportamentului puterii PSD-ALDE ? Ce logică mai are amenințarea lui Mihai Tudose că va „spune el” (chiar dacă  încalcă legea !) care bancă nu și-a plătit dările către stat ? Sună a șantaj ! Din partea prim-ministrului, nu din partea unui jurnalist care în urma unor investigații a aflat cine știe ce secret.

După ce legea devine „corectă” mergem la ANAF. Dacă inspectorii ANAF au aplicat corect legea anterioară, cinste lor. Dacă nu au aplicat-o, să fie dați afară și chiar să li se impute daunele sau o parte dintre acestea. Oricum, întâi trebuie mers la lege.

Se pare însă că situația actuală este pe undeva la mijloc. Se pare că și cu privire la activitatea bancară, în România, trebuie interzise firmele „fantomă”.

Mai zilele trecute, campania PSD-ALDE a atacat sistemul de apărare și de securitate. S-a dovedit că în cauză au fost doar niște vârfuri ale sistemului și comportamentul miniștrilor PSD care au reangajat „specialiștii” pensionați imediat după pensionare. Dar boala este mai larg răspândită. Presa arată că „pomana” este mai mare decât a părut la un moment dat. Și în civilie sunt nenumărate cazuri de pensionări înainte de termen din instituțiile publice cu reangajarea pensionarilor pe vechile funcții.

Acum este atacat sistemul bancar care este, așa cum spune pe drept cuvânt Ludovic Orban, „inima economiei”, cea care pompează „sângele financiar” în economie pentru ca aceasta să se dezvolte.

Comportamentul puterii PSD-ALDE nu mai are logică. Preiau idei și măsuri de pe la alții fără nici o măsură. Copy-paste ! O guvernare copy-paste care nu mai are nici cap și nici coadă. Practic obiectivul guvernării nu mai există !

Niciun comentariu: