joi, 10 august 2017

Liderul dreptei, Ludovic Orban, președintele PNL, sancționează separatismul etnic

AgerpresLudovic Orban: Declarațiile lui Kelemen Hunor sunt o jignire la adresa națiunii; pescuiește în ape tulburi

Declarația lui Ludovic Orban, liderul dreptei din România, la Realitatea Tv, cu privire la declarațiile anti-românești ale lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, confirmă vocația PNL de partid al națiunii române indiferent de originea etnică a cetățenilor României. Liderul opoziției române, Ludovic Orban dă valoare termenului „național” din denumirea partidului.

Sunt o jignire la adresa națiunii. Pe de altă parte sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declarațiile lui Hunor care asta își dorește, să se victimizeze, să reacționeze întreg mediul politic, să se pună călare pe el ca să se victimizeze. Îl sancționăm, fără discuție că îl sancționăm. (...) Îl sancționăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce își doresc ei aici cu modificările legislative și cu autonomia culturală. Cu permanentele jocuri pe care le fac se așteaptă să mai câștige ceva, să mai obțină ceva, în general cu atitudinea lor de jignire

Un istoric al „dorințelor” unor lideri ai UDMR dar și a altor formațiuni politice minore ale unei părți din comunitatea maghiară ne arată că acestea sunt orientate către destrămarea României pe criterii etnice. O gândire mai apropiată de secolul XVIII-XIX decât de secolul XXI. O gândire primitivă în spațiul Uniunii Europene care s-a format tocmai pentru ca între națiunile europene să nu se mai producă conflicte similare celor două războaie mondiale. O gândire cultivată cu intensitate de către politicienii de la Budapesta, formațiunile politice etnice din România ale maghiarilor fiind de fapt extensii ale formațiunilor politice iredentiste din Ungaria.

Poziția liderului dreptei din România, Ludovic Orban, trebuie să fie clară pentru că de la Budapesta se promovează în România conceptul potrivit căruia libertatea individului și liberalismul ca politică a statului sunt depășite. Iar noi avem o Constituție liberală, suntem membri ai Uniunii Europene care este o uniune formată pe baza principiilor liberale ale intereselor societăților care o formează, suntem membri ai NATO care are la bază conceptele politice liberale ale intereselor vitale ale națiunilor membre.

Liberalismul românesc și european are nevoie de poziții clare ale partidelor care îl susțin. Iar în România, PNL este singurul partid politic care s-a format, trăiește și activează pentru păstrarea valorilor liberale în viața românilor, atât în țară cât și în spațiul Uniunii Europene, valori care le apără interesele fundamentale așa cum sunt ele prevăzute în Constituție, în Tratatul UE, în alte tratate internaționale la care România a devenit parte.

Are dreptate Ludovic Orban când afirmă că Centenarul Marii Uniri vizează întreaga națiune română, inclusiv pe etnicii maghiari, parte a națiunii române, pentru că ei sunt cetățeni români de origine maghiară ! Cât timp au cetățenia română, sunt membri ai națiunii române cu toate drepturile și libertățile pe care statul le conferă cetățenilor săi.

Anul viitor sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. România are succese dar și nerealizări. Un prim succes este produs imediat după anul 1918, în 1919 când Republica Sovietică Ungară sub conducerea lui Bela Kun a atacat Transilvania pentru a o cuceri. Îi recomand lui Kelemen Hunor să adauge la realizări aceste momente istorice reale. Războiul româno-ungar a devenit „piatră de temelie” a națiunii române după Marea Unire. Iar astea sunt doar o parte din „marile momente ale istoriei” parcurse de națiunea română reîntregită după Marea Unire de la 1918 !

Nu numărul de km de autostradă trebuie contabilizați pentru a marca Marea Unire, Kelemen Hunor ! Ei intră, cel mult, la dezvoltarea economică. Ca rezultat al Marii Uniri ar trebui să vezi, Kelemen Hunor, regimul minorităților din România, recunoscut la nivelul întregii Uniuni Europene ca un model social. Ar trebui să vezi Kelemen Hunor eliberarea României de comunism, orientarea României către Europa integrarea sa în structurile NATO și ale Uniunii Europene. Fără a minți, Kelemen Hunor, așa cum au mințit alții !
Sunt foarte mulți cetățeni români de origine maghiară care vor sărbători un Centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor. Kelemen Hunor pescuiește în ape tulburi cu povestea asta, încearcă să se victimizeze

Niciun comentariu: