joi, 10 august 2017

Olanda este sursa crizei oului contaminat cu fipronil

De la un semnal „oarecare”, criza cu ouă contaminate cu fipronil capătă nu doar mai multă claritate dar semnalează și o anumită iresponsabilitate.

Cercetările din Belgia ne arată că Olanda a fost informată încă din luna noiembrie 2016 (!) că au fost identificate ouă produse de crescătoriile de păsări din Olanda contaminate cu fipronil. Belgienii au documente care confirmă aceste date. Se pare că și Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală avea informații despre această situație. Agerpres.

„„Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat luni că prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje nu a fost transmisă nicio notificare oficială despre reziduuri de fipronil în ouă și nu există nicio informație care să arate că produsele afectate au intrat pe piața din România, potrivit unui comunicat al autorității.

"Ca urmare a semnalărilor apărute în mass-media, despre faptul că în unele țări din Uniunea Europeană au fost depistate reziduuri de fipronil în ouă, ANSVSA face următoarele precizări: Prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu a fost transmisă nicio notificare oficială în acest sens și nu există nicio informație care să arate că produsele afectate au intrat pe piața din România. Din datele pe care le deținem, în România au fost autorizate de către Ministerul Sănătății, instituția competentă pentru autorizarea produselor biocide, (prin Comisia Națională pentru Produse Biocide), un număr de 7 produse biocide pe bază de fipronil (substanță activă)", se spune în comunicat.”

Comunicatul ANSVSA arată astăzi, în data de 10 august 2017, că la nivelul Comisiei Europene s-a acceptat, tacit, o mare porcărie cu privire la siguranța alimentelor pentru consumul populației. De ce ? Pentru că sunt implicate crescătoriile de păsări din Olanda, stat fondator al Uniunii Europene ?

Toate explicații care însoțesc „evenimentul”, că fipronil este o toxină slabă pentru organismul uman nu au cum sta în picioare. Faptul că germanii și românii produc fipronil care este achiziționat de firmele care produc substanțe pentru deparazitare nu duce vinovăția la producători. O duce la cei care folosesc substanța contrar reglementărilor europene foarte stricte în materie.

Belgia acuză Olanda (al doilea mare producător internațional de carne de pasăre și de ouă pentru consum după SUA) pentru situația creată. Belgia fiind și ea cu o mare parte din vină ! A știut despre contaminarea ouălelor cu fipronil, a discutat cu cei din Olanda dar nu au mai informat și Comisia europeană pentru a alerta celelalte state membre ale UE în care ouălele olandeze au ajuns pentru consum !

Iar Olanda tace. Tace ca „motu'n păpușoi”. Fermele olandeze cu „probleme” au fost închise iar păsările au fost omorâte și arse. Acțiunea este radicală. Orice verificare a solului din fermele respective ar fi indicat existența fipronil-ului dar și a altor substanțe toxice interzise pentru zonele de producție a alimentelor destinate consumului de către oameni.

Îmi pun întrebarea, ca nespecialist, substanțele alea interzise nu au pătruns și în păsările care au ouat ? Dacă ele au fost sacrificate și puse în vânzare, nu au fost toxice pentru consumul uman ? Vorbim despre descoperirea intoxicării în luna noiembrie 2016 iar acum suntem în august 2017 ! De când practică Olanda „intoxicarea” ouălelor de pasăre și a  produselor alimentare pe bază de carne de pasăre cu fipronil dar și cu alte substanțe toxice ? Care vor fi efectele asupra populației UE care a consumat aceste produse ? Înțeleg că nu trebuie dusă problema către panică, dar să fim cinstiți cu noi înșine: cine răspunde pentru cei care vor muri din cauza indolenței producătorilor olandezi și belgieni ?

Iar treaba asta îmi amintește și de „criza” cărnii de cal. Tot Olanda este țara în care produsele din carne de vită au fost înlocuite cu carnea de cal, tot Belgia era „pe aproape”, ba chiar și „sora” Franța iar toate trei arătau cu degetul spre România care a avut probele necesare care au demontat măgăria „fraților” europeni.

Banul să iasă ! Trăiască banul !

Niciun comentariu: