luni, 28 august 2017

Traficanți de migranți și imigranți opriți cu focuri de armă la frontiera cu Serbia

Suntem pe o „rută a disperării” pentru imigranții economici afro-asiatici. Fără nici un fel de discuție. Nu mai este vorba despre „refugiați de război”, cei pentru care ne-am angajat, ca stat membru al Uniunii Europene, să contribuim la efortul european pentru sprijinirea lor până la încetarea războiului din propria țară și crearea condițiilor pentru aceștia de a se întoarce la casele lor.

Suntem în fața unei imigrații economice agresive, violente, speculată „la sânge” de traficanți și folosită de anumite organizații neguvernamentale (ONG-uri) pentru propria imagine și notorietate. Imigrația pentru motive economice este cea mai riscantă pentru securitatea statelor de pe ruta de imigrație dar și pentru securitatea stării de sănătate a populației, sănătatea mediului (pot fi introduse specii de plante și insecte care invadează mediul prin care trec imigranții). Pentru că imigrația economică nu poate fi controlată ! Ea este, prin excelență, ilegală ! Imigranții nu vor să fie cunoscuți pe timpul parcurgerii rutei de imigrare până la statul țintă.

Poliția de Frontieră (aici) și Agerpres (aici) ne informează despre un eveniment de frontieră produs cu violență împotriva autorităților române. Trecerea ilegală peste frontieră a două mașini din Serbia, la volanul uneia un sârb, cu forțarea unui baraj creat de polițiștii de frontieră, rănirea ușoară a unui polițist de frontieră, avarierea unor mașini ale Poliției de Frontieră, folosirea de către polițiștii de frontieră a armamentului pentru somare și apoi pentru oprirea autoturismelor în cauză, rănirea - prin ricoșeul gloanțelor -, a doi imigranți, spitalizarea lor, dosare de urmărire penală pentru imigranți și pentru călăuza sârbă. Evenimentul s-a produs în zona Moravița-Denta. Frontiera româno-sârbă este foarte activă după ce ungurii și croații au închis frontierele cu garduri de sârmă.

Pentru noi, românii, este o situație delicată. Nu suntem în Spațiul Schengen, pentru că Franța condusă de Sarkozy nu a vrut. S-a opus vehement inventând tot felul de „opreliști”. Când s-a făcut că ar fi de acord, „a pus” pe alții să se opună. Macron ne-a refuzat, amânând sine die sprijinul, până când Sistemul Schengen va fi reformat. Mulțumim Franța ! Ești elegantă ! O accentuare a presiunii  asupra frontierelor României, dinspre Serbia, Bulgaria și Marea Neagră (avem deja două cazuri de nave cu imigranți reținute, cu plecare direct din Turcia dar cu participare bulgară !), pune România în stare de dificultate mai ales astăzi când la conducerea țării avem o putere politică incapabilă să se ocupe de problemele cu adevărat importante fiind calată pe distrugerea statului de drept. Nu suntem săraci, folosim irațional resursa financiară pe care o avem la dispoziție. Deocamdată, suntem la începutul „coșmarului” cu imigranții economici care vor să ajungă în Germania sau în alte state din Spațiul Schengen. Presiunea la frontiera româno-maghiară va oferi ocazia Budapestei să iasă în evidență ca „apărătoare a Spațiului Schengen”, blocând România. Iar la frontiera cu ungurii avem aproape zilnic evenimente de frontieră cu „refugiați” aflați în procedura de obținere a vizei ! Pentru că toți cei reținuți se declară „refugiați”, nu imigranți economici. Prin acțiunile lor ulterioare se face dovada declarațiilor lor mincinoase de la începutul procedurii de obținere a vizei de refugiat.

Aceste acțiuni ale poliției de frontieră costă. În primul rând crește riscul pierderii de vieți omenești, atât a vieții polițiștilor de frontieră care acționează la reținerea imigranților cât și a unor imigranți (apropo, poate se înțelege că polițiștii de frontieră dar și alți polițiști nu sunt asistați sociali !),  în mod evident că va crește consumul resurselor materiale și financiare. Dacă România nu va fi capabilă să le înlocuiască imediat ce pagubele se produc sau banii se consumă, eficiența dispozitivului de apărare și protecție a frontierei de stat scade. Iar imigranții „vor face legea”, vor domina autoritatea statului român, vor arăta incapacitatea acestuia de a-și apăra suveranitatea și integritatea. Iar de aici încolo, unele consecințe se vor vedea imediat în relațiile cu alte state. Fie în interiorul Uniunii Europene fie în relația României cu statele vecine !

Niciun comentariu: