miercuri, 30 august 2017

Aderarea la euro este pas esențial pentru România în UE


Președintele Klaus Iohannis pune punctul pe „i”. Aderarea României la zona euro este un pas esențial pentru România în plan european. Agerpres.
Aderarea României la zona euro, atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite, este un pas esențial pentru întărirea rolului României în plan european. Dl ministru (n.r. — Teodor Meleșcanu — ministru de Externe), mi-a plăcut că ați menționat acest obiectiv, chiar dacă unii dintre conducătorii României nu au înțeles încă foarte exact despre ce este vorba, dar o să ne străduim să le explicăm
Hai să vedem contextul.

Are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române. Participă ambasadorii români dar sunt și invitați din alte state cu care România are relații internaționale excelente. Cum este cazul, ca exemplu, al unei delegații din Egipt (ministrul de externe al Egiptului fiind primit și de Președintele Iohannis). Ministrul Meleșcanu comunică participanților obiectivele de politică externă ale României dar și obiectivele de politică internă suport pentru activitatea diplomatică. Printre ele și vocația României de a intra în zona euro pentru o mai bună integrare în Uniunea Europeană și accesul deplin la „nucleu de decizie al UE”. A comunicat și o dată (anul 2022 !), probabilă, la care România ar putea îndeplini toate condițiile pentru accederea „fără riscuri majore” la moneda euro.

Infractorul Liviu Dragnea a simțit că „este ocolit” din actul de decizie așa că a formulat în fața presei un anunț: el nu știe de acest obiectiv, nu s-a discutat, nu crede că ... Practic, infractorul Liviu Dragnea nu dă voie României să adere la zona euro dacă decizia nu îi aparține !

România este capturată de un infractor și o mână de votanți care l-au propulsat la vârful puterii pe fondul apatiei și indiferenței unei majorități iresponsabile care nu s-a prezentat la vot în decembrie 2016 ? Se pare că da. Iar după cum decurge actuala guvernare nu este exclus să asistăm la o blocare premeditată a puterii PSD-ALDE-UDMR a celorlalte obiective strategice ale României: aderarea la moneda euro și zona de decizie aferentă și aderarea la Spațiul Schengen.

Dacă următoarele alegeri vor semăna cu cele din 2016, ne merităm soarta. Iar absenteiștii nu mai au nici o scuză. Ei sunt autorii morali ai actualei guvernări și în caz de repetare a votului din decembrie 2016 și la europarlamentare, la prezidențiale și la parlamentarele viitoare, putem trage concluzia că Moscova a câștigat partida în confruntarea cu democrația din România.

Niciun comentariu: