luni, 7 august 2017

Socialiștii americani dau exemplu celor europeni sau îi copie pe cei europeni ?

Primarul democrat al New York-ului are o idee socialistă, pură și dură: taxe mai mari pentru cei bogați pentru a reface metroul și a oferi tarife reduse pentru 800.000 de persoane cu venituri mici. Agerpres.

Principiul „taxe pentru obiective” este bun. Problema este că Bill de Blasio vrea să impună taxele doar persoanelor care au venituri de peste 500.000 de dolari pe an și cuplurile care au venituri de peste 1 mil dolari pe an. Iar treaba asta nu are cum să mai fie bună. Pute a jaf la drumul mare. Cu atât mai mult este un jaf cu cât în cauză sunt doar circa 32.000 de new yorkezi, adică 0,8% din populația orașului ! Populație care se ridică la peste 8.500.000 locuitori !

Folosesc cei 32.000 de mii de locuitori metroul pentru deplasare în mod curent ? Nu este exclus ca unii să îl folosească. Problema este că se propune un proiect prin care municipalitatea ia bani de la unele persoane pentru a reface infrastructura de metrou (aflată se pare în mare dificultate) și a oferi tarife mai mici pentru aproape un milion de persoane care, potrivit unor evidențe ale municipalității, au venituri mai mici. Proiect cu bătaie lungă. Cu caracter de permanență ! Iar mai târziu, dacă Senatul din New York va accepta propunerea (senat republican !), primarul socialist va veni cu alt proiect prin care să se mărească iar taxele pentru acele 32.000 de persoane, tot cu un procent mic (acum ar fi o creștere de la 3,9% la 4,4% pentru persoanele cu venit de peste 500.000 dolari/an și cuplurile cu venit de peste 1 mil. dolari/an), dar suficient pentru a mai aduna niște sute de milioane de dolari/an. Mai pe șleau, există un sistem de impozite mărite pentru aceste persoane iar acum, pentru că administrația nu mai are bani, apelează la o supra-impozitare a acestora.

Încet-încet, socialiștii din America vor aduce populația la egalitate. Vorba aia, toți oamenii au o singură gură, un singur stomac și ... Toți oamenii sunt egali ! Ce naiba !

Dar, să nu uităm vorba aia : America este țara tuturor posibilităților. Iar posibilitatea ca SUA să concureze cu China pentru instaurarea „comunismului utilitarist” în lume nu este exclusă.

Niciun comentariu: