joi, 31 august 2017

Ptiu ! Și legile lui Toader nu mai apar ! DNA face percheziții

CNAS și CAS a Municipiului Bucerești sunt sub „teroarea” DNA. Au loc percheziții nu doar la aceste două instituții au loc și la unele firme și persoane fizice într-un dosar privind fapte de corupție din 2016 până în august 2017. Cum s-ar spune „prospături”. Oare ce partid politic conduce instituțiile respective ? Sigur vom afla. Probabil că este vorba și despre niște bani care nu ies la socoteală.

Agerpres. UPDATE CNAS și CASMB, vizate de perchezițiile DNA (surse)

DNA a dat și comunicat.


31 august 2017
Nr. 866/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate infracțiunilor de corupție, săvârșite în perioada 2016- august 2017.

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 august 2017, sunt efectuate percheziții domiciliare în 50 locații, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice din București, restul sedii sau puncte de lucru ale unor societăți comerciale sau domicilii ale unor persoane.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Este incorectă situația în România. În loc să avem o combatere a faptelor de corupție prin legislația necesară cu contribuția Parlamentului (chiar așa cum este el, dominat de PSD și ALDE), prin acțiunile miniștrilor și a altor demnitari și înalți funcționari publici puși de partidele politice „dominante” - PSD și ALDE -, lăsăm toată munca pe procurorii DNA. Iar după cum se înțelege din proiectele de lege ale lui Tudorel Toader, ministrul justiției, se pare că actualei puteri nu îi convine de loc activitatea procurorilor DNA dar și a altor procurori și are chef să îi aducă în subordinea politică,  întâi în subordinea ministrului și prin ministru în cea a „mușchilor” parlamentarilor care formează majoritatea.

Vrerea PSD-iștilor și a ALDE-iștilor. Dacă nu ar publice cazurile de corupție instrumentate de procurorii DNA, dezbătute aprig de o parte a presei (nu presa subordonată lor politic !), imaginea de țară coruptă a României ar dispare. Pentru că azi am pus și un articol cu punctul de vedere al Dorinei Rusu (CNA) cu privire la „ideile” ministrului Doina Pană ca presa să promoveze „știri pozitive”, nu pot să fac legătura între vrerea actualei puteri politice și inițiativa legislativă a lui Tudorel Toader !

Niciun comentariu: