vineri, 11 august 2017

Bilanțul DNA pentru luna iunie 2017. Pentru unii, „durerea” este mare


Agerpres și DNA. Sinteză condamnări iunie (în dosarele instrumentate de DNA).

SINTEZĂ CONDAMNĂRI IUNIE

În cursul lunii iunie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 37 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 85 inculpați între care:

Un deputat, un secretar de stat în Ministerul Justiţiei, un preşedinte de consiliu judeţean, 3 judecători, un grefier,2 avocaţi, un preşedinte ANAF, 2 manageri de spital, un director instituţie media, un director APIA, un inspector şef jandarmi la nivel judeţean, un director ADS judeţ, o instituţie media şi 2 oameni de afaceri.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 85 inculpaţi variază între 7 ani şi 8 luni închisoare şi 1 an si 8 luni cu amânare. 

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.  

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Nu strică să le facem publicitate. Au început deja unii să pună la îndoială faptul că Justița mai funcționează în materie penală. După mintea lor, dacă nu se dă la televizor sau nu scrie în nu știu care fițuică cu pretenție de ziar, faptele nu există. Ele există iar unii comit acte disperate pentru a scăpa de Justiție.

Parlamentarii sunt campionii luptei anti-justiție, în special cei ai PSD și ALDE, cu ajutorul neprecupețit al celor din PMP-ul lui Traian Băsescu și UDMR-ul lui Kelemen Hunor.

Niciun comentariu: