joi, 24 august 2017

Președintele Ludovic Orban la Rezistența Tv

Am sinteza declarațiilor liderului opoziției democratice, președintele Ludovic Orban (PNL), la Rezistența Tv. Am căutat pe youtube înregistrarea însă ... nu era.

Să ne mulțumim cu ce avem.

Sinteza declaratiilor Presedintelui PNL, Ludovic Orban, la RezistentaTV, ora 21.00

Despre politica si guvernul PSD

Au acaparat partidul de guvernamant , oameni ca Dragnea, Badalau, peste tot acolo unde este saracie, un nivel scazut de saracie, de investitii, au un electorat captiv care voteaza cu ei. Este foarte greu sa ii scoti din aceasta captivitate.
Batalia continua si este foarte dura. Din pacate PSD are un electorat stabil 25-26%, electoratul lui Ion Iliescu, nostaligicii comunisti, cei care cred ca pensiile si pomenile electorale sunt de la PSD, este o structura greu de afectat. 

Numarul celor care se declara de centru- dreapta este cu 10% mai mare decat cei care voteaza cu stanga, problema este prezenta la vot !

S-a indus ideea ca politica este ceva urat, daca este facuta de oameni urati, ea poate fi frumoasa daca e facuta de oameni specializati, educati, integrii. Daca isi pun in cap sa nu plece la prima opozitie, la primul esec , acestia vor avea succes, trebuie sa faci anumiti pasi in partid, usor usor sa isi creeze o cariera politica.

Despre actiunile PNL

Nu va mai exista un alt USL, sunt singurul membru din Delagatia Permanenta care a facut campanie si inainte si dupa si am votat impotriva acestei aliante. Nimic nu justifica o alianta intre PNL si PSD, urmasul partidului comunist. Aceasta decizie nu a fost luata in congresul partidului. Crin Antonescu s-a ales cu o motiune ce viza uniunea tuturor partidelor de dreapta.

Oamenii au fost cumparati prin promisiuni sa fie facuta aceasta alianta. Baza partidului niciodata nu ar fi acceptat aceasta alianta. Aceasta alianta a fost impotriva liberalilor adevarati. 

Tudor Chiuariu cand a fost propus ministru al Justitiei nu a avut niciun dosar penal. In ceea ce ne riveste am adoptat un set de criterii si l-am respectat, va dau exemplul meu, am renunatat la candidatura la Primaria Capitalei si nici nu mi-am depus candidatura in Parlament pana nu am avut un verdict. Nu se va ma repeta sa avem ministrii cu dosare penale. 

In momentul de fata se contituie comisii de specialitate, elaboreaza documente de pozitii, dintre acesti oameni cu competenete in diverse domenii se vor selecta viitorii deminitari ai partidului.

Incerc sa deschid aceasta posibilitate si catre cei care nu sunt in partid.

Sigur ca mai sunt persoane cu probleme penale, dar nu detin functii. Sunt indepartate de pe functii, dar nu pot da afara un coleg de partid, doar pentru ca i s-a deschis dosar penal, prezumtia de nevinovatie functioneaza si in partid, in momentul in care a fost condamnat definitiv atunci isi pierde calitatatea de membru.

Oricine impartseste principiile partidului este bine venit in partid. Crin Antonescu este membru al PNL, a declarat ca ramane membru dar ca nu va mai candida.

Sunt convins ca sunt si membrii PNL acum prin Piata Victoriei, sunt foarte multi membrii care au fost prezeneti la protestele impotriva ordonanatei 13. Va dau exemplu pe domnul domnl Florin Catu. 

Cei care susutin ca nu exista opozitie sunt de fapt analisti cazuti in capcanele partidului de guvernamant. 

Toate ordonanatele ilegale, neconstitutionale au avut reactii puternice din partea noastra. 

Adversarul PNL este PSD , orice demers initiat impotriva PSD este sustinut de noi. 

Dupa 3 septemebrie vom  trece la analiza fiecarui grup de consiliu judetean, facem analiza combativitatii fiecarui grup. 

Le-am transmis foarte clar ca cine voteaza PSD este in afara PNL. 

Am vorbit cu multi oameni si daca exista consilieri generali care nu respecta deciziile partidului sigur se vor situa in afara partidului. 

Despre Primaria Capitalei

Daca se doreste ca oamenii sa circule cu bicicletele, trebuie sa se construiasca piste de biciclete.  

Domana Firea ar trebui sa rezolve problema incalzirii, peste 80% sunt pierderi in reteaua de termoficare. Trebuie schimbata toata reteaua cu pierderi masive, randamentul  de producere este sub 50%. Radet si Primaria trebuie sa renunte la subventia pentru diferenta de pret, atunci o sa explodeze factura la caldura atunci se vor vedea pierderile din retea. Acestea sunt platite din buzunarul tuturor. 

Trebuie sa se incurajeze transportul public, alternativ (pe biciclete) dar construind piste, sunt multe lucruri care trebuie facute. 

S-a umplut Bucurestiul de sobolani , pentru nu au fost in stare sa faca o licitatie pentru firma de deratizare. Au o politica pe care eu nu o inteleg, este totul numai imagine, Firea este un purtataor de cuvant al Primariei Bucurestiului. Nu a facut nimic in privinta poluarii. 

Nu avem o reprezentare foarte mare in Consiliu pe Bucuresti, dar cei pe care ii avem , 8 la numar, opereaza foarte bine. Va dau exemplu pe cei de la sectorul 1. 

Sigur ca facem opozitie.  Ati sesizat la noi in partid inca din 17 iunie o schimbare.

Institutiile trebuie urmarite de cetatean, orice proiect trebuie sa fie supus dezbaterii publice, societatea trebuie sa se organizeze, se unesc grupuri pentru a se implica in proiecte.

Despre proiectele PSD din Justitie

Pragul este instituit de motivatia constitutionala. 

Le-am solicitat colegilor mei sa imi faca un studiu comparativ cu legislatia din principalele tari erurpene. Trebuie redefinit chiar si abuzul in serviciu. Aproape 90% din cazurile in servicu judecate la Curtea Europeana sunt impotriva primarilor romani.

Motivatia pentru care isi doresc unirea DNA cu DIICOT este inlaturarea lui Kovesi si pus un procuror nou. Doamna Kovesi are un mandat pentru 3 ani, nu poate fi schimbata decat in conditiile stabilite de lege, lupta anticorptie nu ar trebui sa fie dusa numai de catre o persoana. 

Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentiei Justitiei. Daca dai Ispectia Judiciara in subordinea Ministrului Justitiei, pui in mana ministrului o arma letala. Asta este o tentativa de subordonare a justitiei de catre factorul politic adica de catre PSD.

Vor urma atacuri politice impotriva bancilor, pregatesc o supraimpozitare a bancilor, daca exista banci care nu au platit impozit pe profit, e vina PSD, ei nu renunta la tentativa de a baga mana in fondul de pensii private. Fondul national de pensii intra anul acesta in deficit, de accea cauta solutii disperate.

Niciun comentariu: