marți, 1 august 2017

Iar infracțiuni asimilate faptelor de corupție la Guvern

Agerpres. Percheziții ale procurorilor DNA la sediul Guvernului

Comunicatul DNA la cererea presei „înfometate” confirmă acțiunea.

 01 august 2017 
Nr. 746/VIII/3 

COMUNICAT

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media în contextul apariției în spațiul public a unor informații, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Agerpres ne dă și o locație, informație obținută de la „surse judiciare”. Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, condus de Viorel Ilie ajutat de secretarii de stat Ștefania Bîrlibescu și Diana Severin.

Ce să fie, ce să fie ? Așteptăm. Procurorii au obligația de a se abține să comunice datele care fac obiectul investigațiilor pe timpul urmăririi penale până nu este clar dacă fapta există și, mai ales, dacă se cunoaște făptuitorul/făptuitorii.

Ca atare, știm că există un dosar, că faptele sunt de competența DNA dar nu știm dacă faptele există. Nu se poate vorbi despre o vină a cuiva, sub nici o formă. Cine o fi făcut sesizarea către DNA ?

Niciun comentariu: