marți, 5 decembrie 2017

Scumpirea mascată a transportului în comun în București

Grupul Consilierilor Generali ai PNL București semnalează o nouă anomalie a modului în care Primăria Generală a Municipiului București acționează „mascat” pentru a rezolva propriile interese pe buzunarele bucureștenilor.

Comunicat de presă al consilierilor PNL în CGMB

Ședința de îndată convocată de Primarul Capitalei, bătaie de joc la adresa bucureștenilor

Primarul General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea, a convocat o ședința de îndată, astăzi, 4 decembrie, a Consiliului General al Municipiului București cu un singur punct pe ordinea de zi și anume implementara biletului unic de călătorie SCTMB Metrorex SA – RATB.

Grupul consilierilor PNL a fost prezent la această ședință, dar nu a intrat și nu va intra în jocurile politicianiste pentru putere din PSD și s-a abținut la vot.

Considerăm oportun un asemenea demers, dar dorim ca această decizie să stea pe niște fundamente solide. Situația RATB este foarte dificilă, politica administrației locale a capitalei cu privire la această regie fiind una dezastruoasă, iar hairupismele de genul acesta nu reprezintă soluția pentru eficientizarea transportului public din București.

Colaborarea dintre Metrorex și RATB trebuie să devină una permanentă și în folosul bucureștenilor, iar grupul consilierilor generali ai PNL va suține toate măsurile legale și oportune pentru eficientizarea acestui serviciu public.

Cineva va trebui să explice bucureștenilor de ce din data de 10 decembrie 2017 se va scumpi călătoria cu RATB și/sau cu metroul. Această scumpire mascată a călătoriilor cu mijloace de transport în comun insalubre, fără sisteme de climatizare, cu întârzieri colosale, va adânci colapsul în care se află RATB.

Cerem Primarului General să explice public de ce a fost nevoie de această măsură acum, fără a putea oferi călătorilor condiții civilizate, sigure și curate!

Grupul consilierilor generali PNL

Individa Gabriela Firea ajunsă primar general ca urmare a absenteismului istoric la alegerile locale din București a găsit bani prin scumpirea biletelor de călătorie. Ca să nu apară în public cu o scumpire a biletului la RATB sau Metrorex a ieșit la interval cu o idee mai veche, aplicată în 2012 fără rezultate pozitive, pe care o vrea aplicată de pe 10 decembrie 2017 fără a avea o bază solidă în organizarea societăților și mijloacele de transport în comun puse la dispoziția populației. Din pix. Că așa îi place bigotei de la primărie să lucreze. Nimic în plus, dar costă mai mult. Politică comunistă.


Niciun comentariu: