sâmbătă, 23 decembrie 2017

Sesizarea CCR de către ICCJ pe Legea nr.303/2004


Comunicat de presă referitor la sesizarea Curții Constituționale în legătură cu aspecte de neconstituționalitate cu privire la Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor

21.12.2017
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIEreferitor la sesizarea Curții Constituționale în legătură cu aspecte de neconstituționalitate cu privire la Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilorJoi, 21 decembrie 2017, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție s-au constituit în Secții Unite, conform dispozițiilor art.25 lit. c) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la exercitarea controlului de constituționalitate, înainte de promulgare, în legătură cu Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, legal constituite, prin Hotărârea nr.2 din 21 decembrie 2017, au sesizat Curtea Constituțională asupra aspectelor de neconstituționalitate cuprinse în Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Textul integral al hotărârii.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niște politicieni au afirmat că modificările la Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor sunt constituționale, că ei politicienii fac legile iar judecătorii și procurorii sunt obligați să le execute. Proastă gândire. O crasă lipsă de cultură politică, pe de o parte dar și o foarte slabă cunoaștere a Constituției din moment ce în sesizările CCR făcute pe această lege de către PNL și acum de ICCJ și probabil că urmează și o sesizare a Președintelui Klaus Iohannis spun altceva.

Atrag atenția că sesizarea ICCJ este foarte, foarte severă și are o foarte mare influență. CCR este în fața unei sesizări formulate de persoane calificate să judece! Nu de amatori ai politicii, cum sunt cei care au masacrat legile justiției.

Niciun comentariu: