marți, 19 decembrie 2017

Jur să respect Constituția și legile țării ...



Protestul magistraților față de procesul abuziv care are loc în Parlament de modificare a legilor privind organizarea și funcționarea Justiției precum și a legilor penale confirmă justețea celorlalte proteste de până acum, ale „nespecialiștilor”. Specialiștii susțin că cetățenii, din toată țara au dreptate. Îngrijorarea lor este reală și viitorul se arată sumbru. Infractorii capătă drepturi în dauna victimelor.

Încrâncenarea cu care parlamentarii PSD-ALDE și UDMR, sprijiniți și de deputații minorităților naționale, refuză să înțeleagă semnalele date prin proteste de către cetățenii țării, refuză să le accepte, le arată slaba calitate de cetățean. Parlamentarii ocultei puteri politice de astăzi încalcă astfel prevederile art. 8 alin. (2) din Constituție - cei care au candidat și sunt membri ai unui partid politic „contribuie la definirea și exprimarea voinței politice a cetățenilor, respectând suveranitatea națională, integritatea teritorială, ordinea de drept și principiile democrației” -, încalcă principiile parlamentarismului începând cu prevederile art. 61 - „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român” -, ale art. 69 alin. (1) și (2) - „În exercitarea mandatului, deputații și senatorii sunt în serviciul poporului” (1) și (2) „Orice mandat imperativ este nul”!

Fiecare parlamentar reprezintă pe cetățenii care l-au ales în circumscripția electorală în care a candidat. În Parlamentul României, cetățenii au fost abandonați de reprezentanții lor aleși în circumscripțiile electorale. Încălcând prevederile art. 69 alin. (2) - Orice mandat imperativ este nul -, parlamentarii cumplitei coaliții PSD-ALDE-UDMR îndeplinesc alte mandate! Alegătorii, în toată țara, protestează, inclusiv cei care au dat votul parlamentarilor actualei puteri politice, iar reprezentanții lor legiferează împotriva alegătorilor în legile penale și ale Justiției astfel încât dreptatea, în fața Justiției, să nu mai poată fi atinsă.

Participarea magistraților și a personalului de specialitate sau administrativ de la instanțe și parchetele de pe lângă acestea la protest este un semnal puternic. Politicienii puterii PSD-ALDE-UDMR mint. Puterea reală în România a fost acaparată de oameni lipsiți de responsabilitate. Legile țării, modificate abuziv, nu mai permit exercitarea libertății și asumarea responsabilității, impun restricții/constrângeri astfel că responsabilitatea cetățenească dispare.

Am devenit o țară în care infractorii și persoanele certate cu legea dispun iar cetățenilor li se cere o supunere oarbă. Este o formă a dictaturii. O dictatură care pleacă din Parlament, acolo unde au ajuns infractorii și persoanele certate cu legea.

Foarte trist este să vezi cum reprezentanți ai corpului magistraților, persoane avide de notorietate publică încalcă grav jurământul depus și se aliază cu infractorii și persoanele certate cu legea. Este și mai trist că media din România le asigură vizibilitatea pentru a manipula persoanele fără cunoștințele necesare pentru a distinge binele de rău.

București, Palatul de Justiție, magistrații la protest
Magistrații au ieșit la protest în aproape toată țara. Niște persoane cu un redus grad de cultură au afirmat că magistrații nu au voie să protesteze. Greșit. Nu au voie să facă grevă, nu au voie să iasă la manifestații politice și atât. Ei fac parte din societatea civilă și orice formă de protest care nu are caracter politic le este permis! Protestul lor este unul  civic. Este cu atât mai lăudabil cu cât ei se alătură cetățenilor îngrijorați de viitorul siguranței lor în relația cu persoanele certate cu legea, de grija față de un viitor proces echitabil în care ei sunt victime ale infracțiunilor, de imparțialitatea procesului judiciar etc.

Toată stima pentru magistrați!

Niciun comentariu: