vineri, 16 mai 2014

Diferențele între politicile PNL și PSD sunt majore.

Pe facebook, Cristina Pocora a postat un mesaj în care face o comparație între comportamentul economic al PSD aflat la guvernare și comportamentul economic al PNL pentru o guvernare.

‪#‎PSD‬ îndeamnă la perpetuarea unui model bazat pe consum și pe datorie

‪#‎PNL‬ propune proiectul unei economii centrate pe încurajarea inițiativei și a mediului de afaceri, care să genereze locuri de muncă și investiții.

Nevoia punerii unor noi baze fiscal-economice este demonstrată în fiecare zi prin deciziile și modul de raportare al guvernanților PSD față de aceste chestiuni.

Chiar zilele trecute, ministrul Liviu ‪#‎Voinea‬, declara cu lejeritate că în prezent criza s-a terminat, iar românii erau îndemnați să ia împrumuturi și să consume.

O astfel de abordare indică necunoașterea realităților din România și ignorarea faptului că, de fapt, stimulentele și relaxarea fiscală sunt absente. Cu toate acestea, Liviu Voinea îndeamnă la perpetuarea modelului bazat pe consum și pe datorie.

În privința consumului, veniturile disponibile ale populației nu și-au revenit suficient pentru ca evoluția consumului să se înscrie pe un trend optimist, care să marcheze ieșirea definitivă din criză.
Pe de altă parte, în ceea ce privește firmele, probabil că acestea ar lua credite, mai ales că băncile sunt pregătite să reia creditarea iar ‪#‎BNR‬ a stopat scăderea dobânzii de politică monetară, însă problema este că puține companii din economia reală mai sunt bancabile, după valul de insolvențe care a măturat economia.

De asemenea, probabil că mediul de afaceri ar investi mai mult dacă ar avea loc reducerea ‪#‎CAS‬, care s-ar completa favorabil cu neimpozitarea profitului reinvestit, măsuri spre care PSD se apleacă doar cu jumătăți de măsură.

În schimb, Partidul Național Liberal propune societății românești spre dezbatere proiectul unei economii liberale, centrate pe individ, pe încurajarea inițiativei, a mediului de afaceri stimulat să creeze locuri de muncă și să genereze investiții.

În acest moment, economia nu reușește să producă locuri de muncă și nici să sporească bunăstarea populației, iar actualul guvern este lipsit de viziune, direcție și voință politică”.

Sunt absolut de acord cu acest punct de vedere.

Niciun comentariu: