joi, 15 mai 2014

Tandemul Crin Antonescu - Klaus Iohannis, Președinte - premier, este un proiect al PNL.

Presa, de toată mâna, face presiuni asupra lui Klaus Iohannis în încercarea disperată de a rupe tandemul cu Crin Antonescu pentru alegerile din toamnă. În spatele presei „curioase” sunt partidele politice adversare PNL sau diferitele grupuri de interese care sunt foarte motivate să vadă cine va fi „puternicul zilei” în următorii ani.

Când întrebări nevinovate însoțite de rezultatele unor sondaje, când întrebări acuzatoare însoțite de motivări idioate, când ...

La „Jocuri de putere” de la Realitatea Tv, Klaus Iohannis a spus clar, întrebat dacă va face rocada cu Crin Antonescu pentru prezidențiale:

Eu spun nu. În februarie 2013, am fost invitat să vin în PNL, am fost propulsat într-o poziție de vârf în PNL. Unul din argumentele pentru care am făcut asta a fost să-l sprijin pe Crin Antonescu să devină președintele României. Eu nu am venit să-i iau locul. Aceste rezultate din sondaje, pentru mine ca și persoană politică sunt măgulitoare. În cazul în care Crin Antonescu devine președintele României, trebuie să renunțe la calitatea de membru, atunci conform statutului, devin președinte de facto al PNL. Asta nu înseamnă că voi rămâne președintele PNL, dar pentru o perioadă de tranziție voi fi președintele de facto al PNL. Va urma un congres al PNL. Este o posibilitate să-mi depun atunci candidatura”.

La Alba Iulia, azi, a dat același răspuns. Ori jurnaliștii sunt idioți, ori șefii lor, ori există o anume disperare din partea adversarilor politici dar și a altora că PNL îl va împinge în turul II la prezidențiale pe Crin Antonescu cu mari șanse să câștige în fața lui Ponta.

Șanse ca liberalii să aibă primul Președinte al României după anul 1989 sunt mari. Sunt cele mai mari de până acum. Au fost mari și în 2004 însă Teodor Stolojan era lipsit de anvergură politică. De aceea a cedat locul lui Traian Băsescu. Situația de acum este cu totul alta. Crin Antonescu a reușit să urce la cel mai înalt nivel al imaginii de lider politic, mult peste ceilalți competitori, a devenit cel mai serios competitor pentru Traian Băsescu și egalul dacă nu superiorul acestuia. Sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL a devenit a doua forță politică a țării și are șanse vizibile de a deveni prima. Șansele sunt date de viață, de dinamismul vieții politice interne și internaționale, sunt date de schimbarea mentalității majorității românilor cu privire la politică, la guvernare și la proiecte de interes național în care obiectivul major este cel al libertății persoanelor pentru a putea beneficia de beneficiile vieții. Nu distribuția egală a unor beneficii, ca la pomana publică, este dorința românilor ci libertatea de a face, pentru sine și pentru cei din jur, fără intervenția statului, fără controlul politic al partidelor aflate la guvernare, fără dictatul vreunui potentat al vremii.

Până la urmă, toți vor trebui să înțeleagă că tandemul Crin Antonescu - Președinte al României / Klaus Iohannis - prim-ministru este parte a unui program al PNL de a cuceri puterea politică pentru a asigura României în viitor acea guvernare liberală care să permită atingerea obiectivului strategic de a fi cea de a șaptea economie a UE.

2 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Unii speră la acest scenariu, ca și mine, de altfel, alții tremură de frica lui. E bine să mai articulăm, din când în când și direcția pe care o avem, poate mai pricepe lumea de ce stau toți cu tunurile pe PNL & Antonescu.

Crăciun Florin spunea...

Corect. Unora, nu le convine. Sper să reușim noi și nu ei.