luni, 26 mai 2014

Lui Morticianu i-au murit vrăjile în timp ce le pronunța.

Se pot spune multe despre aceste alegeri. Se poate spune și faptul că PNL s-a luptat nu doar pentru un scor mai bun, cu peste 30% mai bun decât la europarlamentarele anterioare (a obținut în plus doar o creștere de aproximativ 2%), s-a luptat și cu trădările iubitorilor de socialism din interiorul PNL.

PNL s-a luptat și cu dușmanul PSD care, prin trădători, a încercat să preia PNL cu forța, din mâna actualei conduceri. Au vrut să profite de starea generată de demisiile tuturor membrilor BPN în frunte cu Crin Antonescu și Klaus Iohannis. Trădătorul Tăriceanu s-a înființat la Delegația Permanentă a PNL însoțit de trădătorii Radu Stroe, Daniel Chițoiu și Andrei Gerea. Quintus a obiectat asupra prezenței lui Tăriceanu. Ludovic Orban a cerut vot. S-a votat. Tăriceanu a fost dat afară.

Delegația Permanentă a luat și alte măsuri. Organizația locală a PNL din Satu Mare a fost desființată (toți și-au pierdut calitatea de membri ai PNL), urmând a se reînființa fără însă a fi primiți trădătorii tăriceniști și silaghiști. Radu Stroe a fost exclus din PNL. Ceilalți trădători vor fi dați afară.

Pot considera că încercările lui Tăriceanu de preluare forțată a PNL în avantajul PSD au eșuat. Nu știu de ce am „plăcerea” de a-l asocia cu un anume personaj de film. Tot clocește, tot clocește și ratează. Mereu și mereu.

Am impresia că Tăriceanu trăiește în altă lume. Era un onorabil fost președinte și a devenit, din cauza urii și dorinței de putere, un dezagreabil trădător. Așa va rămâne până la finalul vieții lui. Dar și după.

Niciun comentariu: