joi, 8 mai 2014

PSD este un maestru al acțiunilor dolosive.

DOLOSÍV, -Ă, dolosivi, -e, adj. (Jur.; despre acțiuni, contracte etc.) Făcut prin înșelăciune, cu rea-credință.

Am avut alegeri parlamentare. PSD împreună cu PNL, ca principali actori politici, la care s-au adăugat UNPR și PC - partide fără susținători suficienți pentru a trece pragul electoral, s-au angajat să respecte un anume program de guvernare, un mixt între principiile liberale și cele social-democrate. Ponta declara aproape imediat după alegeri că politicile economice și fiscale ale guvernării vor urma principiile liberale, de aceea liberalii au primit ministerele responsabile și cele economice. După ce a obținut o oarecare creștere economică, Ponta și PSD au ajuns la concluzia că este suficient liberalismul de până atunci și au început să încalce contractul politic cu PNL. UNPR și PC, partidulețe socialiste, au susținut acțiunea de înlăturare a PNL de la guvernare și destrămarea alianței USL. Aveau, prin „cumpărări politice” de la PP-DD și PDL suficienți parlamentari pentru a realiza o majoritate simplă. UDMR, partid clientelar al tuturor celor aflați la putere s-a oferit să asigure o majoritate lejeră alături de grupul minorităților naționale. Destrămarea USL având ca țintă puterea absolută pentru PSD a fost prima înșelăciune majoră a PSD.

Vin europarlamentarele. PSD a încercat încă o înșelăciune. A format „USD”, împreună cu PC și UNPR. Ei spun că legal. Da, până ne uităm la contractele politice anterioare unde o astfel de nouă alianță este „interzisă”. Ei nu au ținut cont de nimic. Nici PC care mai avea o alianță cu PNL neradiată - ACD -, bașca contractul USL însuși și nici PSD care trebuia să respecte contractul USL. Nu au putut înregistra „marca USD” așa că acum au o alianță electorală fără acronim asemănător cu USL. Nu s-au mulțumit cu această acțiune dolosivă și au apelat la „o șmecherie” folosind acronimul „USL” sub formă de „expresie”.

„„Președintele executiv al social democraților a prezentat două hotărâri ale birourilor electorale județene de la Dolj și Olt în care a fost respinsă solicitarea PNL de a interzice PSD dreptul de folosire a simbolului USL pe materialele de campanie.

"Avem permisiunea să folosim această expresie (USL-n.r.) pentru că vorbim de o expresie și nu vorbim de un însemn electoral", a spus Dragnea”” (aici).

Alina Gorghiu are o reacție imediată pe blogul ei cu explicațiile necesare (aici) la o campanie a PSD la Antena 3 (din ce știu eu, poate și la alte posturi) pentru justificarea acțiunii PSD de folosire a acronomului „USL”.

În mod evident la Dolj și la Olt cei din Birourile Electorale Județene vor avea o motivare a respingerii solicitării PNL. Se intră în acțiuni în justiție timp în care dolul PSD va continua.

Va continua și campania mascată a lui Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale. PSD se folosește de campania pentru europarlamentare pentru a scoate în evidență pe Victor Ponta ca viitor candidat al alianței cu UDMR pentru alegerile prezidențiale. Însă se folosește mârșav de acronimul „USL” pentru a arăta că el este candidatul „USL”, în speranța că va primi voturile liberalilor „hărțuiți” în teritoriu (Crin Antonescu aici).

Întreg comportamentul PSD ca partid, în special al liderilor săi este orientat către înșelarea populației pentru a obține puterea absolută. În lunile ce urmează, comportamentul abuziv al guvernării va da „roade”. Ne așteaptă o perioadă de declin pentru că PSD nu a stimulat cu nimic mediul economic. Au găsit ceva în „lada de zestre” a țării și au împărțit „daruri” către baronii locali care, la rândul lor, au dat mai departe localităților după cum primarii au pupat „condurul” puternicilor socialiști.

Niciun comentariu: