joi, 22 mai 2014

PSD se autodefinește ca abuziv cu puterea și agresiv cu impertinență.

O vorbă spune că „politica e curvă”. Nu doar în disponibilitatea partidelor politice de a „merge”/alia cu cine nu gândești dar și în comportamentul personal al unor politicieni. Valeriu Zgonea al PSD este un „model”. Abuziv, agresiv, impertinent.

Agerpres (aici) Azi, joi, se va da citire moțiunii de cenzură inițiată de PNL cu titlul „Opriți Guvernul Ponta 3Guvernul Corupției, demagogiei și minciunii" care a fost semnată de 214 parlamentari, dintre care 140 ai PNL, iar restul fiind afiliați PDL, Forța Civică, PP-DD și un senator independent.

Abia azi. Potrivit Regulamentului Camerelor reunite, moțiunea trebuia să fie citită în plen în termen de 5 zile de la depunere. Regulamentul nu permite interpretare. În sensul folosit de Zgonea și PSD la care s-a aliat Tăriceanu și UDMR. Norma este imperativă. În interiorul termenului de 5 zile permis de regulament, de la a doua zi după depunere până la inclusiv a cincea zi, moțiunea trebuia citită. Nu este nevoie de votul, pentru accept, a parlamentarilor din Birourile permanente ale camerelor. Este o acțiune obligatorie. Pentru a se face că lucrează, șefii celor două Camere ale Parlamentului pot provoca o discuție în Biroul permanent cu privire la ziua din interiorul celor cinci zile și ora la care se citește moțiunea.

Nu a fost așa. Nu a vrut PSD să aibă o dezbatere pe tematica moțiunii în fața presei. PSD nu a vrut să afle lumea cum au înșelat ei alegătorii în 2012, când au promis de fapt că vor activa în cadrul USL, urmând să aplice în programul de guvernare atât politici social-democrate cât mai ales liberale în domeniile fiscal și economic. Nu au vrut să aplice politicile liberale, au forțat plecarea liberalilor de la guvernare cu consecința ruperii USL. Practic, exact ce au promis să nu facă au făcut. În loc să lucreze pentru înlocuirea sistemului băsescian din viața societății ei au purces în grabă să înlocuiască pe băsescieni și să profite de sistemul abuziv băsescian în folosul lor. Urmarea este vizibilă și de pe lună. Au o înțelegere cu Băsescu să îi păstreze sistemul. Așa zisa ceartă televizată între Băsescu și Ponta este doar o scenetă penibilă care urmărește să aducă în jurul lor anti-băsiștii la Ponta și anti-pesediștii la Băsescu. Prin această mascaradă ieftină și penibilă vor să polarizeze masa alegătorilor în jurul lor în dauna celorlalte formațiuni politice.

Valeriu Zgonea este de o impertinență rară. După ce a forțat încălcarea legii, dă vina pe alții:

Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, două abțineri și 8 voturi împotrivă, joi, la ora 12,00, se va citi moțiunea. Îi rog pe membrii Opoziției să înțeleagă că domniile lor trebuie să vină, să fie prezenți, de aceea sunt plătiți, nu să vină guvernarea, ca să poată fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate moțiunea de cenzură în plenul comun. Obligativitatea cvorumului există, a existat și va exista, pentru că nu este vorba de o șuetă. Oamenii nu înțeleg că trebuie să vină la serviciu, așa cum românii se duc la serviciu la ora 8,00 în fiecare zi, membrii Biroului permanent de la PDL, PNL și PP-DD sunt obligați să vină la ședință. Eu am convocat după Regulament, în ziua depunerii moțiunii, Birouri reunite. Dacă domniile lor nu au vrut să vină, acum ar trebui să le luăm din bani”.

Birourile permanente au decis să încalce legea. Conducătorii sunt ilegitimi, amândoi, Zgonea și Tăriceanu. Sunt ilegitimi pentru că ei nu mai sunt aleși de USL ci sunt doar ai PSD și anexelor acestuia la care se adaugă UDMR.

Nu membri opoziției trebuie să vină, ei știu ce au scris, membrii puterii trebuie să fie prezenți, moțiunea fiindu-le adresată cu precădere.

Agresiv, impertinent, abuziv, mincinos, pervers. Și Zgonea și Tăriceanu merită aceste „calificative”. Nu mai spun de partidul lor, PSD.

Niciun comentariu: