sâmbătă, 17 mai 2014

Crin Antonescu la Constanța: PNL este alternativa !


Astăzi, la Constanța, Crin Antonescu a prezentat candidații PNL pentru europarlamentare însă a punctat și idei care să elimine tot felul de variante de lucru ale unora sau altora.

PNL și-a asumat rolul de apărător al democrației, rol pe care l-a îndeplinit atât timp cât a fost în opoziție dar cât a fost la guvernare. Ultimul act ca apărător al democrației a fost ieșirea PNL de la guvernarea cu PSD și ruperea USL. PNL nu a putut să continue o alianță care se îndepărta cu pași repezi de angajamentele asumate sub sigla USL la alegerile locale și parlamentare. A ales activitatea ca partid de opoziție și s-a constituit, ca de atâtea ori, în principalul opozant al guvernului. Putem spune acum așa ceva deoarece acum știm mai multe, știm despre aranjamentele „feseniștilor” din PDL și PSD de pe timpul guvernărilor Boc fără număr, știm despre mai noile aranjamente ale PSD cu Traian Băsescu.

Nu vom sta să negociem alte coaliţii cu cei împotriva cărora am făcut USL-ul. PNL nu are niciun fel de înţelegere sau de complicitate cu Traian Băsescu sau cu altcineva pentru că noi am dat jos de la Putere regimul Băsescu şi guvernarea PDL, pentru că noi am pus capăt atotputerniciei lui Traian Băsescu în România, pentru că noi suntem singurii care între 2008-2012 în fiecare zi, în fiecare oră, am fost în opoziţie şi nu am făcut vreun compromis cu Traian Băsescu. Noi suntem alternativa şi ne batem cu cei care vor să întoarcă România în 2004, cu cei care vor ca România să fie roşie de sus până jos. România nu mai poate fi ţinută în întunericul baronilor, în România nu va exista niciodată o Republică Mazăre sau o Republică Dragnea, pentru că România e o ţară liberă a românilor liberi”.

Celor care se revendică „de dreapta”, așa, peste noapte, celor care umplu zeci de minute Tv cu dezbateri aprinse privind „unificarea dreptei”, celor care umplu pagini de jurnal cu necesitatea unificării dreptei, celor care își permit să aprecieze comportamentul liberalilor și a partidului în ansamblul său pe dreapta sau pe stânga eșicherului politic, Crin Antonescu le răspunde, le spune tranșant care este realitatea:

Nu acord aşa uşor certificatul de dreapta oricărui partid care revendică această chestiune. Nu avem niciun fel de tratative în curs şi nici nu avem această intenţie. PNL a asumat foarte explicit rolul de pivot al dreptei, că este de 24, 25 de ani aproape un partid consacrat, recunoscut şi indiscutabil de dreapta prin program, prin tradiţie prin tot ce doriţi. În al doilea rând, pentru că este, dintre toate formaţiunile care se revendică a fi de dreapta, indiscutabil, cea mai puternică şi sperăm că aceste alegeri vor confirma acest lucru. Nu suntem în niciun fel preocupaţi de noi tratative, de construirea de noi alianţe, de negocieri, noi suntem preocupaţi ca dreapta să fie cât mai puternică, dar cred că această discuţie trebuie să pornească pe idei, pe proiecte”.

Să fie clar. Nu acceptăm să fim judecați de tot felul de indivizi care se trezesc, peste noapte, că sunt de dreapta.

Aventura băsesciană și-a epuizat substanța. Pe zi ce trece, aventura iliesciană își va pierde și ea suportul electoral. Lumea nu va mai vrea socialism, nu va mai vrea autoritarism, va vrea liberalism.

PNL este alternativa. Trecerea de la comunism la liberalism ar cam trebui să se termine. Mie îmi ajunge.

Niciun comentariu: