miercuri, 21 mai 2014

Partidul, Victor Ponta, România


Comportamentul PSD, în special al lui Victor Ponta, ținut din scurt de baronii politici și interesele baronilor media, Voiculescu și Ghiță, ne arată calea pe care PSD ne-o propune: către comunismul la care am renunțat, formal, în 1989.

Cântecul „Partidul, Ceaușescu, România” cu care radioul și televiziunea ne copleșeau zilele, este de actualitate dacă schimbăm pe Ceaușescu cu Victor Ponta:

Partidul, Ceaușescu, România

Din veacuri a luptat această țară

Și fii ei de veacuri au visat
Această minunată primăvară
Pe care o tărim înflăcărat

Noi împlinim tot ce-au visat străbunii
Și ducem mai departe visul lor
Spre frumusețea acestei țări și-a lumii
Spre fericirea acestui drag popor.

Poporul, Ceaușescu, România,
Partidul, Ceuașescu, România

Avem în fruntea noastră un fiu al țării
Cel mai iubit și cel mai ascultat.
Ce-n lume, până-n depărtarea zării
E prețuit de oameni și stimat.

Și-aceste trei cuvinte minunate

Cuvinte demne ca un tricolor,
Noi le purtăm în inimă săpate,
Spre comunism, spre anii viitori.

Poporul, Ceuașescu, România,
Partidul, Ceaușescu, România

Emblematică pentru slugărnicia față de puterea politică a fost emisiunea de la Antena 3 a lui Mihai Gâdea, unde a fost repetat un moment de maximă slugărnicie de pe timpul lui Ceaușescu, când echipele de sportivi români câștigători ai unor competiții internaționale erau primite la Nicolae Ceaușescu și se transmitea poporului mesajul că victoriile sportive au fost obținute ca urmare a politicilor PCR.


Față'n față stau aici sportivele lotului de gimnastică și candidații PSD plus anexele la alegerile europarlamentare. 

PNL a reacționat, prin vocea lui Crin Antonescu dar și a altor lideri. Cristina Pocora a publicat poziția PNL față de această adevărată mârșăvie comisă de grupul de propagandă al Antenei 3 și PSD.

Victor Ponta şi PSD au confiscat luni seară, la Antena 3, lotul național feminin de gimnastică, medaliat cu aur la Campionatul European, în beneficiul imaginii şi campaniei electorale a partidului-stat, PSD.

O ţară întreagă a putut asista în direct la unul dintre cele mai ridicole, penibile şi ruşinoase momente din istoria politicii din România: acela în care un prim-ministru fură de-a dreptul şi în văzul a milioane de români munca istovitoare a unor tinere sportive şi medaliile câştigate pentru România pentru a face o campanie dezgustătoare candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare de duminică, prezenţi de altfel, cu mic cu mare, în platoul emisiunii.

Nu era de ajuns că, toată campania, Victor Ponta a folosit statutul său de premier şi banii publici pentru a face propagandă partidului său, PSD. În această ultimă săptămână, a decis să arate fără nicio ruşine că partidul-stat s-a întors cu mai mult tupeu, confiscând imaginea lotului naţional feminin de gimnastică, făcând fotografii electorale cu acesta şi anunţând, fireşte, tot din bani publici, dublarea premiilor pentru sportive într-o evidentă emisiune electorală.

Nu credem că există o dovadă mai clară a revenirii PSD la aroganţa şi sfidarea românilor din vremea partidului-stat edificat între 2000 şi 2004 de către Adrian Năstase.

PNL a atras atenţia pe parcursul întregii campanii asupra derapajului PSD într-o zonă a minciunilor şi abuzurilor, a unui naţionalism învechit şi nedemn de Uniunea Europeană.

Luni seară, nostalgicii vechiului regim comunist au fost pe deplin satisfăcuţi: Victor Ponta a semănat perfect cu Nicolae Ceauşescu care s-a împăunat imediat cu jucătorii Stelei după câştigarea Cupei Campionilor Europeni, iar PSD se poartă tot mai clar ca PCR.

Am asistat cu toţii nu doar la un spectacol grotesc, ci şi la o grosolană încălcare a legilor campaniei electorale: candidaţii PSD s-au asociat în mod voit şi evident cu tricolorul României de pe echipamentul sportivelor, cu imnul intonat în imaginile difuzate, cu performanţele unei echipe naţionale a României, cu medaliile câştigate şi filmate insistent la cadru strâns.

Cea mai potrivită condamnare a acestor practici ruşinoase şi anacronice ale PSD, care duc România într-un trecut de coşmar, o poate da cel mai bine, vizibil și direct electoratul, prin vot, la alegerile din acest an.

20 mai 2014 Cristina Ancuța Pocora
Purtător de cuvânt al PNL”.

Pe blogul său, Iulia Huiu vine cu o explicație a disperării lui Victor Ponta și a PSD de a se folosi de astfel de mijloace de propagandă (aici). Frica de viitor. Preiau de pe blog doar acest pasaj:

Acțiunile propagandistice, politice și de toate felurile ale lui Victor Ponta au depășit de mult rațiunea unei campanii electorale și calculele pragmatice. În spatele aparenței de forță și invincibilitate stă de fapt foarte multă frică. Pentru că altfel nu se explică, nici rațional, nici pragmatic, de ce un partid care ne vinde public teoria că va lua un scor astronomic, după ce ne-a invadat fiecare colț de stradă și fiecare emisiune televizată cu figura lui Ponta, insistă să producă în fiecare zi alte și alte mostre de propagandă.  Și nu orice fel de propagandă, ci una atât de grețoasă, încât nici nu se poate comenta – vezi episodul cu lotul de gimnastică.

Și atunci singurul răspuns este frica”. 

Pentru cei din PSD am un mesaj. Preluați cântecul de mai sus, înlocuiți „Ceaușescu” cu „Victor Ponta” și aveți cântecul de campanie care să vă ducă mai aproape de timpul de care vă este dor. Timpul istoric al „epocii de aur comuniste” în România.

Niciun comentariu: