marți, 6 mai 2014

Ai naibii struguri. S-au acrit ! Tăriceanu a redevenit „model”. Un model politic stupid.

Tăriceanu a ieșit „la bătaie”. Treabă serioasă. Tocmai ce făcură liberalii un anunț amenințător: PNL va desfășura două acțiuni în ce privește mesajul electoral folosit de PSD - „USL trăiește !”.

Anunțul, făcut de deputata Alina Gorghiu (aici), are în vedere două acțiuni distincte. Una privește contestațiile ce se vor depune la nivelul Birourilor Electorale Județene de către PNL împotriva folosirii de către PSD a acronomului USL iar cea de a doua acțiune se va face la Tribunalul București unde PNL va denunța contractul politic în urma căruia s-a format USL.

Anunțul PNL a făcut valuri. Victor Ponta acuză liberalii de trădare. Trădare a valorilor ... bla, bla, bla. PC-ul lui Voiculescu dă în clocot și peste marginile oalei cu declarații de presă și comunicate „la mișto” sub semnătura lui Codrin Scutaru. Lideri ai PSD „știu ei” că în PNL este o „mișcare puternică” care urmărește înlăturarea de la conducerea partidului a lui Crin Antonescu (papagalii ăștia au apărut pe la toate televiziunile). Antena 3, în ton cu PC-ul stăpânului Voiculescu spumegă. Ei bine, lipsea Tăriceanu. Hop și el cu un comunicat de presă în care publică „o scrisoare către liberali” (aici).

Acțiunea liberalilor este puternică. În primul rând va obliga BEJ să dispună retragerea afișajului electoral al PSD în care acesta a folosit acronimul USL. Acolo unde un BEJ nu va răspunde sesizării potrivit legii, PNL se va adresa BEC. Mă uit aici la mine, în Sectorul 3. Străzile sunt pline de afișajele PSD cu „USL trăiește !”. Va fi pagubă mare în bugetul PSD. În al doilea rând, acțiunea de denunțare a alianței USL la Tribunal distruge, de pe acum, toate „planurile oculte” construite de PSD prin folosirea fantomei politice Călin Popescu Tăriceanu de refacere a USL după alegerile din 25 mai.

Răspunsul PNL la tâmpenia lui Tăriceanu a venit imediat prin intermediul Cristinei Pocora, purtătorul de cuvânt al partidului:

„„Nu are sens să comentăm pe fond cele scrise aproape identic în urmă cu o lună de către acelaşi domn Tăriceanu. Pot doar să repet că acesta nu poate vorbi despre viitorul PNL pentru că el reprezintă un trecut pe care l-a terfelit prin goana sa după funcţii şi prin umilinţa cu care a pupat mâna PSD în timp ce întreg partidul îşi asuma cu demnitate şi verticalitate intrarea în opoziţie

Constatăm că rarele momente când nu este purtat prin ţară de către Liviu Dragnea şi PSD ca părticică a sfintelor moaşte ale USL, domnul Călin Popescu Tăriceanu scrie apeluri patetice către PNL. Este ridicolă şi penibilă strategia PSD care, în loc de proiecte concrete, propune românilor o minciună gogonată. «USL trăieşte» este exemplificată azi prin punerea în geamul campaniei electorale a fantomei politice numită Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că Delegaţia Permanentă a PNL a dat un vot aproape unanim pentru a nu mai accepta abuzurile PSD, partid care după ce a ajuns la putere a demonstrat că nu mai este interesat de respectarea promisiunilor făcute de USL, ci de satisfacerea intereselor baronilor roşii””.

Tăriceanu merită un astfel de tratament. Îmi place expresia „... părticică a sfintelor moaște ale USL ...”. Uau ! Vor merge pesediștii și tăriceniștii în pelerinaj să „pupe sfintele moaște ale USL” ?!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte adevarat. Dar ce vor face birourile electorale judetene si BEC-ul? Cand vor da decizia?

Crăciun Florin spunea...

După ce primesc contestațiile PNL.