joi, 22 mai 2014

Pildă biblică. Întoarcerea fiului rătăcitor ! O vrea vițelul cel gras ?!

Așa mi-a venit în minte să spun aflând, de la un foarte bun prieten, vechi și de bună credință, despre „minunata” întâmplare. Apoi am căutat și am găsit declarații și unele explicații.

Mediafax. „Tăriceanu: Am acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid” (aici).

La faptă mare, declarație pe măsură: „Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”.

Bine, se poate spune că minte de îngheață apele însă să spunem că asta și-a dorit în sufletul ăla al lui, acolo, în ungherul de taină sunt sunt în mixaj perpetuu dorința de mărire politică, visul de a deveni Președinte al României și, de ce nu, planul pentru următoarea căsătorie.

Mediafax îi pune în pagină toate alea. Cum a vrut să înființeze un nou partid, cum a renunțat (el spune că după ce s-a consultat cu alți liberali. Or fi aceia Chiliman și Moisescu ?), cum a înființat o platformă economică liberală care să sprijine PNL când guvernează - a ratat și aici, PNL prezentând zilele trecute platforma în cauză ... Dar ce nu vrea să facă Tăriceanu. Vrea neaparat să refacă USL, să dea jos pe Crin Antonescu, să devină el Președintele PNL, să devină candidatul USL la președinție (asta este dorință mai veche, dinainte de a fi stabilită candidatura lui Crin).

Acum este la Satu Mare unde susține candidatura lui Silaghi din partea PSD !

Mă intrigă formularea lui: „doresc un scor cât mai bun PNL”. Dacă este o urare din suflet, probabil că este (zic și eu, nu dau cu parul), înseamnă că își dorește ca PNL să ia mult mai mult de 20%. Dacă urarea este făcută de „florile mărului”, atunci este un parșiv iar gândurile lui la revenirea în PNL nu sunt cele mai curate.

Crin Antonescu a fost destul de ironic (aici).

„ - Nu ştiu, dar nu este exclus, pentru că există foarte mulţi oameni care în aceste zile se înscriu în PNL

- Nu ar lua în seamă această cerere, el arătând că, dacă nu e clar despre tine, ca fost şef de partid, în ce partid eşti membru, atunci e o dovadă trebuie să te retragi din politică

- Vă pot spune că e posibil ca domnul Tăriceanu să fi făcut cerere de reînscriere, pentru că este un val de reînscrieri. V-am mai spus că şi un om şi-a pierdut minţile la Slatina, în urmă cu trei luni, a plecat din partid, ademenit, păcălit pe acolo de pesedişti, omul s-a trezit şi s-a reînscris acum. Se poate să fie acelaşi caz şi la Satu Mare

- Atunci când ajung, când ai fost preşedintele unui mare partid, atunci când ai fost prim-mninistru, când eşti preşedinte al Senatului şi nu este clar despre tine dacă eşti sau nu membru al unui partid politic şi al cărui partid eşti, asta este o dovadă că ai ajuns într-o situaţie în care ar trebui să te retragi din politică

- Nu sunt preşedinte la Satu Mare, toată problema cu aventurile din ce în ce mai ridicole ale domnului Tăriceanu e cu totul secundară

- Referindu-se la Statutul PNL, Crin Antonescu a dat exemplul Aspaziei Cojocaru, menţionând că statutul prevede că înscrierile se fac la nivel local şi se supun validării de către Biroul de organizaţie municipal, judeţean, după caz.

- Din punctul meu de vedere, chiar dacă sunt un bun creştin şi orice oaie rătăcită trebuie reprimită la locul ei, în cazul domnului Tăriceanu - care evident că face această nouă fază a decăderii sale politice tot pus de pesediişti şi la ordinele pesediştilor - sigur că nu aş lua în seamă asemenea cerere de reînscriere, dar poate că la Satu Mare, unde se întâmplă nişte lucruri ciudate cu domnul Silaghi, cu cumnatul domnului Silaghi, s-ar putea ca acolo să fie reprimit

- PNL, atunci când va decide să facă un Congres, nu are nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD, intrată pe uşa din spate, ca să ne facă el Congres. Credeţi-mă!

- PSD nu negociază în interiorul PNL, ci doar a ameninţat PNL cu un nou partid al lui Tăriceanu. ”Apropo, l-a luat şi pe Ilieşiu, sau vine cu mâna goală?”.

- Despre faptul că Tăriceanu ar putea fi o ameninţare la adresa sa, Crin Antonescu a spus că ”poate să fie o ameninţare pentru oamenii din acea organizaţie. Dacă s-a înscris într-un sat sau la Satu Mare”, a adăugat el.

- După alegeri, mai mulţi oameni ai PSD, dacă mai sunt la noi în partid, nu vor mai fi.

- De unde să-l excud, domnule, dacă nu există? De ce nu-l căutaţi? Are biroul pe palierul celălalt. Întrebaţi consilierii: Domnule, omul acesta de aici are partid, are identitate, are naţionalitate, are sex? Păi eu vă dau identitatea lui Tăriceanu? În PNL, ştiu că a fost preşedinte, prim-mnistru, ştiu că a plecat din partid şi s-a dus lângă domnul Ponta, cu un statut incert, nici măcar nu sunt membri de partid, ca domnul Silaghi”.

Până la urmă, cum va fi ? Taie PNL „vițelul cel gras” ? Sau îl taie pe Tăriceanu de pe orice listă, inclusiv aceea de membru. Iar la Satu Mare, nu este cam împuțită treaba ?

Actualizare !

PNL Satu Mare nu este de acord cu venirea lui Tăriceanu în organizație și nici cu „relansarea” USL de la Satu Mare (aici).

Acolo, la Satu Mare, începând de luni, vor fi niște demiteri.

Niciun comentariu: