joi, 22 decembrie 2016

Avem o nouă coaliție în Parlament, premierul va fi desemnat după Crăciun. Ce ?

AgerpresPreședintele Iohannis a anunțat că va desemna premierul după Crăciun
Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun
Lapidar. Insuficient pentru cei care caută cu disperare să aibă acum, imediat, mintenaș o decizie. Sunt cei care întreabă mai mereu „unde scrie ?”

Îmi place acel „între timp”. O coaliție formată anterior, PSD cu ALDE, au propus pe doamna Shhaideh ca prim-ministru. Între timp, coaliția aia s-a lărgit cu UDMR ! Or avea o altă propunere ? Propunerea PMP este făcută la plezneală, Băsescu vrea să fie băgat în seamă. Avem, formal, doar două propuneri. Și o așteptare. Desemnarea va avea loc după Crăciun. Când tot românul, ungurul, neamțul, bulgarul, albanezul, armeanu, machedonul, sârbul, rusul, ucraineanul, slovacul, rromul, chinezul, vietnamezul își va fi tăiat porcul sau va fi cumpărat carnea de porc pentru preparatele de Crăciun, când se vor trezi românii la viață după petreceri. Indiferent de etnia de care aparțin.

Sevil Shhaideh a fost deconspirată. Era normal. A intrat în colimatorul presei, vom ști despre ea totul. Și ce vrea ea și ce nu vrea. Deocamdată, mi-a reținut atenția al doilea soț. Sirianul. Despre care presa scrie că a fost în jur de 20 de ani în slujba regimului lui Bashar Al-Assad. Că are interese în Siria. Iar o astfel de informație are însemnătatea ei. Mai ales sub aspectul protecției intereselor statului român față de orice ingerință străină. Mai spune presa că soțul lui Sevil Shhaideh a obținut cetățenia română în urma căsătoriei cu ea. Akram Shhaideh este, spune presa, angajat al Regiei Autonome Județene Drumuri și Poduri Constanța și, ce să vezi, consilier la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Când o fi lucrat pentru regimul din Siria, din moment ce este născut în 1962 ? De când este funcționar public român ? Încep dilemele. Cât de sirian este și cât de român ? Pentru că avem concetățeni născuți în Siria sau în alte țări arabe dar sunt deja români-români, la fel ca etnicii din comunitatea turco-musulmană din Dobrogea.

În fine, se vede că presa a dat o informație utilă. Devenit funcționar public român, Akram Shhaideh a fost verificat de SRI și se pare că este curat. Așa că îndoiala care s-a născut din lipsa informației are dreptul să dispară. Dar va dispare ? Nu cred. Nu de alta, dar cercetarea jurnalistică avansează și se obțin date noi cu privire la Akram Shhaideh. Iar ultimele informații nu îi dau acestuia prea multe note bune. Susținător al regimului sirian, Akram Shhaideh susține Rusia și critică restul comunității internaționale, inclusiv statele membre ale UE care acuză pe Bashar Al-Assad de crime împotriva umanității. Ce influență va avea soțul Akram asupra soției Sevil în situația în care aceasta va deveni prim-ministru ?

Oricum, rămâne un mare semn de întrebare nominalizarea dnei Shhaideh de către infractorul Liviu Dragnea. Doamna este, cum bine observă unii jurnaliști, un foarte bun om de execuție, un tehnician. Iar asta înseamnă că dna va executa un program și va da socoteală celui care de fapt va conduce Guvernul. Infractorul Liviu Dragnea ! El este adevăratul „prim-ministru” ! De fapt, el vrea toată puterea în România și de aceea postacii PSD și presa aservită au trecut la „demolarea” Președintelui Klaus Iohannis. Dacă cei peste 11 mil de români care s-au considerat prea „evoluați” pentru a participa la alegerile din Românnia vor sta mai departe departe de viața politică, atunci în mod sigur infractorul Liviu Dragnea va deveni „stăpânul României” ! Dar, vorba aia, dacă nu înveți din greșelile trecutului, ai toate șansele să le repeți. România a mai fost condusă de un infractor de drept comun, Nicolae Ceaușescu. Nostalgicii comunismului sunt, probabil, foarte încântați de ideea de a fi conduși iar de un infractor.

Niciun comentariu: