vineri, 30 decembrie 2016

Oare câți miniștri va da CNRM-ul lui Cumpănașu ?

Dacă m-am uitat doar la PSD, ALDE, PMP, PNL în toată perioada care a trecut și am neglijat „salvatorii României”, am greșit. Mea culpa ! Recunosc că sunt „mistreț”.

Citind comunicatul dat Agerpres de CNRM, m-am luminat. Bucuria câștigării alegerilor de către PSD și ALDE nu a mai putut fi stăpânită.


CNMR: Salutăm depășirea crizei politice. Susținem nominalizarea Prim-Ministrului și programul de guvernare al noului guvern dar vom rămâne factorul vigilent al societății în fața oricăror derapaje!

Coaliția Națională pentru Modernizarea României anunță că susține Programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu, respectiv acele puncte care corespund cu Planul Național pentru Modernizarea României al Coaliției. CNMR va monitoriza atent actualul Guvern și va semnala societății eventualele derapaje.

CNMR constată că există principii comune asumate atât în Programul de guvernare al noului Guvern, cât și în Planul Național pentru Modernizarea României al CNMR, respectiv susținerea unei guvernări trasparente, predictibile și responsabile, precum și asumarea de către Guvern a unei consultări permanente cu actorii relevanți ai societății civile și cu grupurile de cetățeni în formarea politicilor publice. Un alt punct comun îl reprezintă susținerea actului de justiție, a educației, sănătății, securității naționale, apărării, mediului de afaceri, etc.

CNMR reiterează afirmarea celor 51 de măsuri CONCRETE pentru modernizarea României în diverse domenii de activitate, precum și promovarea unor viziuni pe termen lung pentru România.

Astfel, CNMR își exprimă încrederea că implementarea acestor măsuri vor conduce la dezvoltarea și modernizarea României.

Măsurile negociate și stabilite prin acord de către Coaliție cu Parlamentul, grupurile parlamentare, comisiile parlamentare de specialitate și partidele politice privind creșterile bugetare pentru educație și cercetare precum și setul de politici publice ce vizează sănătatea, apărarea precum și absorbția fondurilor structurale grav întârziată în acest moment. De asemenea, setul de măsuri propus de CNMR pentru protejarea capitalului economic intern și încurajarea antreprenoriatului romanesc.

Normal că m-am uitat să văd din cine este format acest CNRM condus de Cumpănașu. Știam că individul este apropiat de PSD. Nu m-a preocupat (o greșeală !) să văd cu cine s-a aliat !

Aflu că CNRM este un proiect susținut de Realitatea Tv. În timp ce Rareș Bogdan se fâțâia pe ecran ca „mare liberal” el lucra, de fapt, alături de toți ceilalți, pentru victoria socialismului alături de Alexandru Cumpănașu.

Iar CNRM a lucrat în liniște de nici nu mai știi astăzi ce iepuri va mai scoate gloata PSD din pălărie. La federația sindicatelor polițiștilor am găsit o listă, nici nu știu dacă este completă, de membri și susținători ai CNRM, adică mai pe șleau spus, ai socialismului promovat de PSD.

La nivel central, demersul Coaliției este susținut de către:
Asociația pentru Implementarea Democrației (AID);
Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR);
Camera de Comerţ şi Industrie a României;
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ;
Confederația Sindicală Națională MERIDIAN;
Federația Națională Sindicală ALMA MATER;
Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”;
Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România;
Asociația Municipiilor din România;
Asociația Comunelor din România – Filiala Constanţa;
Inițiativa Ecologistă din România;
Federația Națională a Sindicatelor din Poliție SED LEX;
Federația Patronatelor din Turism și Servicii;
Asociația Română pentru Evaluare și Strategie (ARES);
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA-FSIA);
Institutul Naţional pentru Managementul Conflictelor (INMC);
Centrul pentru Studii Politice, Strategii şi Politici de Securitate;
Fundaţia Progres prin Educaţie;
Asociaţia “Viaţă fără Violenţă”;
Institutul pentru Politici Sociale;
Asociația pentru Bună Guvernare;
Asociația pentru Integritate Publică;
Academia Leaders4Romania.

Organizaţiile de la nivel local care susţin:
ONG Mare Nostrum (Constanța)
Asociația EcoWatch (Constanța)
Asociația Psihologilor și Psihopedagogilor PROCIVITAS (Constanța)
Fundația Baylor-Marea Neagră (Constanța)
Club Lions Bistrița (Bistrița-Năsăud)
Patronatul Național Român, Filiala Bistrița-Năsăud (Bistrița-Năsăud)
Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunitatii (AIDC) (Brașov)
Asociația cele Mai Frumoase Sate din România (Brașov)
Asociatia pentru Dezvoltarea Programelor Sociale (Iași)
Clubul de Ecologie și Turism Moldavia (Iași)
Fundația CORONA (Iași)
Asociația Centrul de Ajutor și Integrare Socială (Neamț)
Asociația ECOFOREST (Neamț)
Fundația pentru Educație, Dezvoltare și Sprijin Comunitar “Constantin Brâncoveanu” (Bacău)
Asociația Psihologilor Gorjeni (Gorj)
ASOCIATIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA (Giurgiu)
Asociația Societatea Ecologista „Noua Alianta” (Giurgiu)
Asociația Seniorilor din Timisoara (Timis)
Asociația “Voluntariat pentru Ecologie” (Olt)
Asociația EuroTeleorman (Teleorman)

Va trebui să vedem cum se împacă declarațiile de până acum ale infractorului Liviu Dragnea privind viitorul în administrația centrală cu cele puse în comunicat de CNRM. Din comunicatul ăla se înțelege că mai tot ce va face PSD și ALDE la guvernare va fi ca urmare a înțelegerii, a acordului semnat, declarat, însușit, acceptat de PSD și CNRM ! Fără echivoc !

Când te uiți la pozele celor de la CNRM, vezi imediat persoane care apar ca posibili candidați pentru funcțiile de miniștri. Unii care au mai fost miniștri dar au fost înlocuiți dacă nu pentru incompetență, măcar pentru rea-credință. Iar asta spune ceva.

În fine, aparatul de propagandă al PSD în teritoriu a fost mult mai mare decât al oricărui competitor politic tocmai prin atragerea de partea lor a tuturor organizațiilor de mai sus care au făcut promovarea PSD dar au și descurajat pe cei care ar fi dorit un alt partid politic la conducere. Din moment ce majoritatea sindicatelor sunt părtașe la propaganda PSD, câștigarea majorității de către PSD nu mai este o surpriză. Înainte de 2015 munca pentru PSD-izarea populației a început prin activitatea acestui CNRM. Infecția socialistă a fost promovată de fiecare organizație civilă în zona sa de influență. Corpul didactic a fost, evident, un vârf de lance alături de biserica ortodoxă. Funcționarii publici, dar și funcționarii publici cu statut special au fost, de asemenea, politruci ai PSD și ALDE.

Dacă asta este situația, atunci în funcție de ea trebuie lucrat în continuare.

Niciun comentariu: