vineri, 30 decembrie 2016

Consultantul PSD, Adrian Năstase, își intră în pâine.

Se pare că Adrian Năstase s-a săturat de penitență și „a început să miște”. Mai cu fereală la început, din ce în ce mai insistent în timpul din urmă. La anul, se va „urca pe tanc” ?!

Deocamdată stă „cumințel” pe blog. Unii din PSD sau chiar din alte partide îl caută și îi urmează „indicațiile prețioase”. Mi se pare normal. Omul le este superior. Fără nici un fel de reținere spun asta. Dar degeaba superioritate dacă mentalitatea nu s-a schimbat. Tot conducător de grupare mafiotă a rămas, tot doritor de abuzuri de putere, tot acaparator de bunuri și valori prin intermediul puterii politice a rămas. Eu unul tot infractor îl consider. Deocamdată, intre infractorul Adrian Năstase și infractorul Liviu Dragnea este doar o imensă diferență culturală. În rest, fac parte din aceeași gașcă, aceeași grupare mafiotă.

Agerpres face ce face și aduce în față părerile unora sau altora, oameni politici sau foști oameni politici (simulanți !). Năstase este unul dintre cei care este în atenția Agerpres. Nu are influență sau putere vizibilă, dar tare se mai potrivesc unele dintre „aprecierile” sale cu comportamentul unor actori politici !
"Klaus Iohannis a înțeles că a întins coarda prea mult. De aceea a semnat decretul de desemnare pentru Grindeanu. Urmează o perioadă complicată. În primul rând, stabilirea echipei guvernamentale. Mesajele economice și cele sociale din programul de guvernare au fost bine construite și bine explicate. Rămâne de văzut felul în care va fi elaborată politica noului Guvern în materie de justiție și în materie de politică externă. Din acest motiv, nominalizările pe aceste posturi ne vor indica dacă Guvernul se va implica în aceste zone sau le va lăsa ca 'domenii rezervate' pentru președinte. Aplicarea programului de guvernare are nevoie și de o acțiune susținută a Parlamentului. Mingea este acum în terenul coaliției PSD — ALDE și ea va trebui jucată cu seriozitate și competență", a afirmat Adrian Năstase într-o postare pe blog.
Mi-a reținut atenția afirmația că „Iohannis a ... întins coarda prea mult”. Mi-a atras atenția pentru că știu un parlamentar care este la un alt partid și care a intrat în Parlament pe lista PNL într-un județ. El a intrat în Parlament în locul unui liberal, desigur, pe considerentul că aduce alături de PNL votanții partidului lui. Care nu s-au prea văzut ca fiind un plus de voturi. Dar pierderea unui loc în Parlament de către PNL se vede deja din moment ce, culmea, parlamentarul respectiv are aceeași părere cu Năstase. Politica înțeleaptă a unor conducători ai PNL își arată roadele.

Afirmația asta a lui Năstase vrea „să dezbrace” de atribuțiile constituționale funcția de Președinte al României. Este culmea faptul că afirmația lui Năstase contrazice normele constituționale impuse de el, pentru el, la revizuirea Constituției ! La o discuție cu niște ani în urmă a bloggerilor liberali cu Adrian Năstase a fost foarte ferm în susținerea prevederilor constituționale care erau la acea vreme aprig discutate. Insista pe „dreptul” Președintelui de a discerne. Ei bine, după ani și ani de zile, văd că Adrian Năstase îi impută Președintelui că discerne, că judecă propunerile, că ia decizii care să nu afecteze interesele majore ale țării. De la un anumit nivel, în domeniul relațiilor externe, nu te mai poți juca cu stările și situațiile. Putea să fie Sevil cu stea în frunte, dacă anumite semnale politice externe de o anumită însemnătate nu îi sunt favorabile, nu expui țara prin nominalizarea ei. Ce face Năstase este o golănie. Pentru că sunt sigur că știe foarte, foarte bine de ce a acționat așa Președintele Iohannis. Nu este infractorul Liviu Dragnea sau nepriceputul inculpat Tăriceanu.

Năstase arată și domeniile pe care el le consideră sensibile. Justiția și politica externă. Ei bine, chiar că avem de a face cu două domenii sensibile. Depinde pe cine vor desemna cei din PSD pe funcții pentru a vedea ce va fi în viitor. Este evident că Justiția va încerca să se apere de ingerința politică ce se va produce inclusiv prin modificări ale legilor care îi guvernează activitatea. Dorința disperată a celor din PSD, ALDE și chiar UDMR de a modifica, a scade din competențele procurorilor este prea mare pentru ca inițiativele legislative să nu apară. Iar faptul că la Camera Deputaților și la Senat, PSD a pus ca lideri doi adversari declarați ai Justiției, Nicolicea și Șerban, îmi confirmă mie faptul că modificările legislative care să taie brațele Justiției sunt deja pregătite.

Vom avea, se pare, un Adrian Năstase din ce în ce mai activ politic. Bine, mai are niște ani de așteptat pentru a face politică reală, totuși nimic nu îl împiedică să se „încălzească” scriind „indicații prețioase”.

Niciun comentariu: