marți, 27 decembrie 2016

Ați propus, nu se poate ! Reveniți.


Azi, la ora 12.00, Președintele Klaus Iohannis a fost foarte, foarte scurt.
Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am hotărât să nu accept această propunere ! Aștept o altă nominalizare !
Au loc discuții. Multă lume își dă cu părerea. Văd niște specialiști în comunicare care au alunecat către consecințele față de legea bugetului de care ar avea nevoie cei din PSD pentru a-și pune în operă așa-zisul program de guvernare. Alții merg către un conflict politic provocat de Klaus Iohannis ! Măi să fie ! Au cap, minte ce le mai trebuie !

Cu această declarație, Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles că nici nu ia în considerare propunerea PMP, cu Eugen Tomac. Astfel, speculațiile „specialiștilor” care frecventează sau populează Antena 3 și celelalte televiziuni comerciale pică. Mai lucrați băieți ! Poate ajungeți să evaluați pe bază de date reale și nu fantezii politicianiste.

Este evident că singurul suport avut la dispoziție de Președintele Klaus Iohannis pentru a refuza propunerea infractorului Liviu Dragnea a fost cel al interesului național legat de securitatea României. Formularea lui Klaus Iohannis „am cântărit cu grijă” nu lasă loc echivocului. Nu programul PSD este grija lui, nu persoana Sevil Shhaideh - cu toate particularitățile ei -, ci consecințele unei astfel de nominalizări față de securitatea României. Iar aici, aici are „pâinea și cuțitul” în mână. Răspunde, constituțional, de apărarea și securitatea României. Sunt domenii care ies din sfera de competență a liderilor politici dar și a președinților Camerelor Parlamentului ! Iar dacă securitate nu este, nimic nu mai este !

Cât privește un război politic, ei bine, se pare că Președintele Klaus Iohannis nu îl evită dacă cineva îl provoacă. Nu ar strica ca infractorul Liviu Dragnea să revadă anul 2015, când inculpatul Victor Viorel Ponta „se războia politic” cu Președintele Klaus Iohannis !

Să vedem reacțiile. Sunt curios ce reacții vor avea susținătorii infractorilor,  cei care au susținut cu disperare PSD, ALDE și UDMR ! Mai mult, sunt curios ce vor spune cei de la UDMR. Tare curios ! Pentru că și ei sunt cumva cu curul în două luntre și ar putea să nu mai prezinte garanții pentru siguranța națională a României. Despre infractori și inculpați, nici nu mai vorbesc !

Niciun comentariu: