vineri, 2 decembrie 2016

Iar a ouat Marius Pieleanu „o mărgică” ! Dar, este „o mărgică” fără mari șanse de realizare. Lumea este în schimbare.


Am luat imaginea de la Antena 3 unde este prezentat noul sondaj al lui Pieleanu. În emisiunea prezentată de Radu Tudor și Dana Grecu, sondajul este o „bombă de dinainte de alegeri” care arată cum va fi finalul acestora pentru că Marius Pieleanu a garantat că schimbări mari nu se vor produce. Hai să fie ca ei și nu ca mine. Eu nu fac sondaje. Nu am această profesie.

Bănuiesc că nici acest sondaj nu este curat-curat. Pe undeva s-a umblat dar, dacă nici sociologii profesioniști nu spun unde, acum nu au cum, abia a apărut, eu nu mă încumet. Dar, dacă mă uit puțin în urmă văd niște lucruri.

Pe 6 august am pus un articol pe blog. Cu referire tot la un „șoc”, o „bombă” de-a Antenei 3, tot cu un sondaj al lui Pieleanu. Ce se spunea acolo ? Păi, ceva aproape de ce se spune în acest sondaj. Acela a fost „pregătitor”, după câte bag seama.

1. PSD, 37-38% cu posibilitatea ajungerii la 40%. Necesarul după Pieleanu ar fi de 39-40%.
2. PNL, 28% cu posibilitatea ajungerii la 30%. Pieleanu nu l-a mai luat în calcul la guvernare.
3. ALDE, 8-9%. Necesarul după Pieleanu ar fi minim 8% pentru ca după redistribuire să poată face cu PSD majoritatea.
4. PMP și UDMR intră în Parlament. Hm. Cu cât ? Despre UDMR spune sociologul că intră cu scorul minim. Deci, 5%.
5. USR nu se știe dacă intră în Parlament. Alianța Noastră a lui Marian Munteanu nu are vizibilitate.

Astăzi, Pieleanu este mai darnic cu „dujmanii” PSD și ALDE, le mai dă ceva.

Dacă mâine ar avea loc alegerile parlamentare situația ar fi următoarea:

PSD - 43%  - a urcat din august frumos. Ca Făt-Frumos !

PNL - 27% - a scăzut un procent.

USR - 8% - na poznă ? De la „nu se știe” a ajuns la 8% !

ALDE - 6% - a scăzut ! Chiar 2-3% ! Grav ! Dar, la cât are PSD nu este de colo și 6%. Plus minoritățile sau UDMR ar face numai bine peste 50%+1. Ba chiar și PMP este bun, tot de ai lor sunt !

PMP - 5% - împlinește predicția din august.

UDMR - 5% - împlinește predicția din august.

PRU - 3% - de la PRU în jos este inutil să îi mai bagi în seamă. Cei care votează cu PRU și ceilalți dau voturile la redistribuire. Adică fac „muncă în zadar”. 

ANR - 1%

PRM - 1%

Alții - 1%

După acest sondaj, calculat pentru o prezență la vot de 41 - 44%, PSD și ALDE sunt deja la guvernare având majoritatea necesară, mai ales că urmează redistribuirea voturilor aruncate pe apa sâmbetei ale celor care votează perdanții.

Nu mă interesează măsurarea liderilor. Pieleanu l-a scos în frunte pe infractorul Liviu Dragnea, cu încredere de 43% ! Este peste puterea mea de înțelegere. Am atâți concetățeni care își doresc să fie conduși de un infractor ? Este peste poate !

Infractorul Liviu Dragnea are același procentaj ca intenția de vot pentru PSD ! Celelalte personalități măsurate au procentaje de comă față de procentajele partidelor pe care le conduc. Iar aici, pentru un cititor de informație ca mine, sunt niște întrebări. De ce, de exemplu, Traian Băsescu are un procentaj de „părere foarte bună” de 27% iar PMP-ul lui cel drag are doar 5% - +/- intenție de vot ? De ce Nicușor Dan are 19% iar USR 8% ? De ce Tăriceanu are 38% iar ALDE are 6% ? Al naibii sondaj, numai la infractorul Liviu Dragnea o brodi: 43% cu 43% !

Mi-am amintit că am citit un articol, cu niște timp în urmă, pe blogul lui Barbu Mateescu. Sociologul își punea întrebarea dacă PSD și ALDE vor avea după alegeri majoritatea necesară pentru a forma guvernul. Articolul este din 1 noiembrie 2016. De acum o lună. De acolo am luat tabelul de mai jos.


Dacă ne uităm cu atenție, unde este cifră cu roșu avem guvernare PSD+ALDE. Unde este cifră cu negru, este un fel de poate. Iar unde avem cifre cu albastru este „sufletul”. Între limitele măsurate de Pieleanu, 41 - 44%, avem niște cifre cu albastru de pe la 40% prezență la vot - la mobilizare a PSD minimă -, albastre de la 43% prezență la vot - la mobilizare medie -, și abia la 45% prezență la vot la mobilizare maximă, pentru zonele de la care PSD și ALDE nu mai au speranțe.

Fiind vorba despre o analiză a celorlalte acte electorale, miza ca ele să reflecte realitatea este destul de mare dar nu este foarte, foarte sigur că este așa. De aceea, eu observ doar că sondajul lui Pieleanu se cam încadrează în datele acestui tabel și că hopul pe care trebuie să îl sară PSD alături de aliatul ALDE nu este încă trecut deși, Pieleanu, a prezentat sondajul pentru a transmite încredere telespectatorilor Antenei 3 dar și iubitorilor de infractori la conducerea țării că nu este totul pierdut dacă ies la vot. Adică, mai pe șleau, dacă se mobilizează la maxim, infractorul Liviu Dragnea va conduce România. PSD și ALDE au nevoie ca de aer de un procentaj de peste 49%, în toate variantele pentru a putea fi siguri de victorie. Cu cât prezența la vot va fi mai mare, cu atât șansele PSD și ALDE sunt mai mici. 

Dacă aplicăm marja de eroare în minus, rămân pe scenă doar PSD, PNL, USR și UDMR ! 

Nu știm, din sondajul lui Pieleanu dacă susținătorii PSD și ALDE se mobilizează mai mult. Dacă mă uit în tabel, văd că peste 49% obțin doar la mobilizare maximă și o prezență la vot de 43% ! Asta mă face să cred că Pieleanu a luat în calcul o mobilizare „ca la război” a votanților PSD și ALDE ! Deci, la maxim dar, și aici este un dar, dacă nu obțin nici după redistribuire peste 50% nu este exclus să treacă frumos și cuminți în banca opoziției.

Să spune că este o fotografie de moment. O fotografie care nu ține cont de ultimul eveniment cu caracter politic. Asumarea de către Dacian Cioloș a luptei electorale. Cine știe, poate că acest moment va fi unul declanșator al unei mobilizări mai bune în favoarea PNL și USR a alegătorilor români care nu își doresc să fie conduși de un guvern plin de infractori.

Actualizare !

Uite că a apărut și specialistul care interpretează sondajul lui Pieleanu. Fostul fondator al CCSB (cu Mirel Palada !) are o părere care îmi confirmă mie că PSD nu sare gardul peste 40% !
Mihai MotocSondaj Pieleanu ptr Antena 3! Gura pacatosului adevar graieste dar ticalosia ramane. Deci PSD 43 inseamna ca pe corecte e sub 40, PNL 27, deci pe corecte peste 30, USR 8 deci pe la 10, ALDE 6 deci au probleme mari sa faca pragul! Restul sub 5 deci mai intra Udmr doar! Zice de o prezenta de 41℅. Posibila! Se ascunde, ca si Palada, ca nu poate estima diaspora. Ei nu o pot estima ptr ca nu o inteleg ca pafaristi nu ca nu ar putea da cifre. Concluzie: PSD castiga alegerile, PNL face Guvern! Cu Usr si udmr! Hai ca nu e dracu asa negru! Liberali la munca, mai ales fostii pdl-isti! Diasporeni, ca de obicei, suntem cheia....P.S. luni sau marti mai apare un sondaj! Pe ala pun pareu! Nu difera mult, cred, de ce am scris azi (nu cifrele lui Pieleanu! )

Niciun comentariu: