sâmbătă, 10 decembrie 2016

Alegem între o societate liberală, specifică Uniunii Europene, cu PNL la conducere sau una oligarhică, cu PSD la conducere.


Partidele au terminat campania. Noi o continuăm. Pentru că votul este singura „armă” cu care putem impune viitorul. Prezentul îl trăim. De un an de zile mai bine ca în trecut, mai bine ca pe timpul lui Ponta, al lui Băsescu, al lui Tăriceanu sau Năstase. Mai bine pentru că în prezent avem o altfel de guvernare. Una complet diferită de cea pe care au practicat-o cei dinainte. Avem o guvernare în interesul societății și se vede. Chiar și rezultatele sunt mult-mult mai bune, chiar dacă ea durează de un an de zile.

Am spus mereu celor care mi-au cerut părerea să se gândească în primul rând la ei. Au o vârstă. Să adauge 4 ani, cât este mandatul unui Parlament, să vadă ce vârstă vor avea și ce își doresc să fie la finalul celor 4 ani ai mandatului parlamentarilor. Să le spună și tinerilor să gândească la viața lor. Cei care azi au 18 ani vor avea 22 de ani. În ce lume vor să trăiască atunci ? Cine le oferă lumea pe care o doresc ? Cei care astăzi au 22 de ani vor avea 26 de ani. Vor fi căsătoriți, vor avea copii, au nevoie de locuri de muncă ? Cei care au o vârstă după 4 ani vor avea o altă condiție. Cornul abundenței îl construiești în timp, de-a lungul vieții, nu se formează din promisiunile electorale ale nici unui partid. Dacă cei în vârstă devin egoiști înseamnă că se opun viitorului copiilor lor sau, dacă nu au copii, viitorului generației tinere.

Social-democrația acceptată de unii nu există în viziunea PSD. Așa-zisele programe prezentate de infractorul Liviu Dragnea sunt pur și simplu minciuni. Sunt imposibil de pus în operă. PSD practică, de fapt, oligarhia. PSD este un partid al oligarhilor. Este partidul celor îmbogățiți care promit oamenilor că din bunăstarea lor pot să dea și altora câte ceva dacă sunt ajutați să continue să aibă puterea.
Oligarhia reprezintă guvernarea statului de către un grup, pervertită prin abuzul de putere. Oligarhia reprezintă o formă de guvernământ în care cea mai mare, sau întreaga putere politică este deținută de un mic segment al societății, în general cel mai reprezentativ din punctul de vedere al puterii, segment care se caracterizează fie prin avuție, înrudire, putere militară sau influență politică. Cuvântul își are rădăcinile în limba greacă și provine din 'oligo' - puțini și 'arkhos' - a conduce.
 Dacă ne uităm cu atenție la ce s-a petrecut sub conducerea PSD până acum, dacă ne uităm la persoanele care fac coadă la ușa DNA sau DIICOT, vom vedea că acestea sunt membri sau simpatizanți ai PSD care au beneficiat de contractele cu statul în folosul lor și al stăpânilor politici. Îi vedem și pe liderii politici ai PSD dar și pe cei din eșalonul doi, cei care au finanțat puterea celor de la PSD.

Sebastian Ghiță s-a vrut unul dintre oligarhii influenți ai României. Intrarea lui în vizorul DNA dar și a DIICOT a destrămat „imperiul financiar” pe care îl construia împreună cu Victor Viorel Ponta și ceilalți colegi din PSD. Dacă ne uităm la sistemul medical unde vedem cum ies din „schema de personal” somitățile medicale directori de spitale, cei care au avut cu PSD o „iubire oneroasă” de înalt nivel. PSD le-a asigurat poziția de conducere iar ei au asigurat PSD influență socială. Acum sistemul oligarhic din sănătate susținut de PSD crapă. Dacă ne uităm la regiile autonome conduse de protejații PSD vedem cum procurorii sparg „găștile”, „grupurile infracționale organizate”, cer recuperarea daunelor aduse statului de la autorii jafului. Iar acolo vedem cum în zona Olteniei apar Victor Ponta și Dan Șova, Lia Olguța Vasilescu dar și mulți, mulții alții, toți PSD-iști de frunte.

Sistemul de educație este iar unul oligarhic. Tradițional, oligarhii din educație au asigurat PSD voturile necesare pentru a obține puterea. Tradițional ! Pentru că oligarhia are capacitatea de a aplica principiul „o mână spală pe alta și amândouă obrazul”. Sistemul de educație este „jumulit” de o grupare bucefală: oligarhii cu titluri universitare (o parte dintre bogații țării !) și sindicate (cealaltă parte a bogătașilor țării !). Doar susținerea PSD le asigură lor continuarea dominației sistemului.

PSD este partidul oligarhilor. Periodic, PSD aduce în Parlament sau la guvernare, atunci când are puterea, reprezentanți ai oligarhilor din sistemele naționale pentru a le da posibilitatea să controleze dacă partidul roșu le întărește puterea. Așa apar legile ciudate dedicate nominal.

Nu trebuie să ne mire că aliatul PSD în R. Moldova este oligarhul Plahotniuc. Nu trebuie să ne mire că PSD și liderii săi au o afecțiune aparte față de Rusia condusă de Putin - oligarh la oligarh trage -, nu trebuie să ne mire susținerile pesediștilor față de toți politicienii care practică oligarhia.

Alegerile acestea au o importanță majoră. Victoria PSD este victoria oligarhilor care va duce, obligatoriu, la modificări legislative care să pună frâu Justiției. Fără a supune Justiția, oligarhii din PSD dar și din alte formațiuni politice înrudite, nu au garanția guvernării. În fruntea PSD este unul dintre oligarhi, o persoană care reprezintă interesele acestora. Infractorul Liviu Dragnea are tot interesul să încalece Justiția pentru că el însuși este subiect al acțiunilor penale. Justiția l-a „agățat” cu prevederi ale legilor penale pe care ei, cei din PSD, nu au fost destul de „inteligenți” să le modifice pentru a nu suferi din cauza lor. Acum au văzut că unele norme ale legii penale nu le sunt favorabile și vor să le modifice astfel încât ei să iasă din raza lor de acțiune. Iar Dragnea tocmai ce a anunțat, mai voalat, că unele legi penale nu sunt prea bune. Este sprijinit în demers de Călin Anton Popescu Tăriceanu, alt oligarh fără scrupule. Tăriceanu are tot interesul să îl sprijine pe Dragnea din moment ce la orizont îi apare o posibilă acuzație pentru o mită de un milion de dolari !

PSD, ALDE, PRU și chiar PMP sunt partidele oligarhilor din România. Sunt partidele îmbogățiților fără just temei, al jefuitorilor avuției naționale, sunt partidele celor care au acumulat o mare parte din bogăția țării dar incapabili să fie și capitaliști. Un capitalist dă capitalului pe care îl deține o funcție socială, crează locuri de muncă, dezvoltă producția de bunuri și servicii, aduce bunăstare socială. Oligarhul este doar un trântor îmbogățit care se gândește doar la confortul lui. La „umbra” capitalistul apare societatea dezvoltată, la umbra oligarhului crește sărăcia. Iar la noi se vede extraordinar de bine acest fenomen. La umbra oligarhilor din PSD sărăcia este în floare: Teleorman, Buzău, Vrancea etc. La umbra capitaliștilor este dezvoltare: Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu.

Avem de ales: ori ca la Teleorman și Vrancea ori ca la Timișoara sau Cluj ?!

Niciun comentariu: