miercuri, 7 decembrie 2016

Dialogul din mocirlă. Gâdea minte, Cioloș dezminte. Jurnaliști sau politruci bolșevici ?


Ziua de ieri a fost de comă, se pare. Personajul principal a fost prim-ministrul Dacian Cioloș.

A avut o primă întâlnire cu „albii”, „selecta” lume de la GDS, cu Liiceanu pe post de moderator. Nu am urmărit, nici nu urmăresc. GDS este „casa” USR. GDS este locul în care PNL este desconsiderat în care membrii PNL sunt desconsiderați. GDS este locul în care de mult timp se clocește o rupere a României de trecutul său interbelic, se clocește o lume care ar trebui să aibă în frunte „marii gânditori” post-decembriști care să ia locul făuritorilor de țară, Brătienilor. Se clocește o lume în care Gabriel Liiceanu și alții ca el să aibă un rol de frunte în „făurirea noii Românii”. Nu îmi place lumea lor, îmi provoacă repulsie. Este tot ca o „mocirlă”, este tot o lume închipuită, la fel ca a adversarilor lor, cum ar fi cei de la Antena 3 (o parte a adversarilor din media a GDS). La GDS, Dacian Cioloș a spus că trebuie să coboare și în „mocirlă” dacă vrea să își facă treaba corect. Mocirla fiind Antena 3 !

Nu am citit nimic, sistematic, despre întâlnirea de la GDS, în paginile presei „arondate” acestui grup de „mari gânditori”. Îmi repugnă gruparea.

Seara, Dacian Cioloș a răspuns invitației de la Antena 3. Nici aici nu m-am uitat. Din ce am citit, am aflat că individul care conduce postul Mihai Gâdea s-a pregătit să îl „sfărâme” pe Cioloș să îl facă „arșice”. A avut, se pare, surpriza să aibă în față un alt adversar redutabil. Diferit de Crin Antonescu, cel care l-a terminat pur și simplu în propria emisiune dar la fel de ferm și hotărât.

Descrieri ale emisiunii în care Gâdea îl acuză pe Cioloș non-stop și laudă Antena 3 se găsesc, evident, pe paginile presei on-line. HotNews are o descriere, NașulTv are un script al lui Cartianu, Antena 3 prezintă parte a declarațiilor în script, dar și filmul interviului.

Ce anume este de înțeles din ziua de ieri ? Pe scurt, se pare că Dacian Cioloș a transmis și la GDS și la Antena 3 faptul că este implicat în campania electorală și susține două formațiuni politice: PNL și USR. Și la GDS și la Antena 3 s-a încercat dominarea lui Dacian Cioloș de către cei care participă la campania electorală a unor formațiuni politice. La GDS s-a încercat o dominare politico-filosofică, la Antena 3 s-a încercat o dominare politico-mediatică. Fleoșc ! Și la unii și la ceilalți. Cioloș a rămas pe poziție. În rest, a fost un fel de bătut apa'n piuă. Liiceanu și ai lui au vrut să se asculte vorbind și punând „întrebări inteligente”, au vrut să fie văzuți ca aprigi contestatari ai PSD, ALDE și PMP, Gâdea și ai lui au vrut să fie văzuți ca aprigi contestatari ai guvernării Cioloș și ai lumii în care acesta vrea să trăiască. Au reușit și cei de la GDS și cei de la Antena 3. GDS, presa care îl însoțește și admiratorii lor vor vota cu USR iar majoritatea telespectatorilor fideli ai Antenei 3 vor vota cu PSD și ALDE. Nimic deosebit.

Băsiștii au și ei o reacție. După vizita lui Cioloș la GDS, un jurnalist de la Evenimentul Zilei și-a pus pe Facebook declarația de credință. Eu mă întreb dacă un astfel de om poate fi numit jurnalist. În fine.


În contrast cu cititorii ziarului care au altfel de comentarii la articolul despre interviul de la Antena 3.

Cele două evenimente la care Dacian Cioloș a fost în centru atenției au concluzii clare. Dacian Cioloș vrea să continue o guvernare la fel ca aceasta care se termină cu sprijinul politic al PNL și USR. PNL confirmă susținerea necondiționată a lui Dacian Cioloș. USR își arată susținerea dar, așa este la ei, mai bagă niște bete'n roate, impunând condiții puțin realizabile (controlul desemnării miniștrilor de la alte partide contra susținere !). Ce se va realiza vom vedea după vot. Și aici am o concluzie. Votul ne va arăta dacă cetățenii României sunt gata să se despartă de trecut sau nu. Dacă nu sunt gata, vom avea o guvernare PSD+ALDE+ ce o mai fi prin viitorul Parlament. Este simplu.

După mine, cei care nu merg la vot nu au scuze. Nu există scuze. Dar există egoism, vanitate, orgoliu alături de prostie, ticăloșie, neghiobie. Cei care nu merg la vot vor ca cei care merg să le asigure viitorul. Dacă se poate și funcții publice. Poate că față de astfel de concetățeni ar trebui să avem o atitudine mai corectă. Nu mergi la vot, stai acasă. Complet.

Niciun comentariu: