duminică, 4 decembrie 2016

E-ei ! Hei ! Sunt și eu aici ! Eu, Traian Băsescu !

Agerpres.  Traian Băsescu este disperat. Nu adună adepți nici de frică. Nu mai răspunde lumea la îndemnurile lui. Nu îi vin aproape cei care l-au pus de două ori primar general al Capitalei și nici cei care l-au dus de două ori la Președinție. Nici nu au cum. L-au părăsit de mult iar GDS, Revista 22, România Curată și alte ONG-uri ale intelectualilor „băsiști” au întors foaia și și-au format un alt vector politic pentru o nouă încercare de a impune o lume a lor. ONG-istă.

Cum nici sondajele de opinie cât de cât serioase nu îl creditează cu mai mult decât marja de eroare a unui sondaj CATI, Traian Băsescu a ieșit la „gâlceavă” publică. Numai că aici are o mare problemă. Nu are parteneri. Nu este băgat în seamă. Nu de televiziunile arondate PSD, că a ajuns să fie prezent și la alea de parcă ar fi pe moșia lui de la Nana, nu este băgat în seamă de actorii politici. Nu vorbește lumea despre el pentru că nu mai are ce vorbi. Și-a trăit traiul politic, și-a mâncat mălaiul. Gata ! Epoca Băsescu a primit calificativul de „tristă” și cu asta rămâne. Mai ales de când au ieșit la iveală adevăruri supărătoare iar guvernamentalii puși de el să aibă grijă de soarta țării stau la coadă pe scările DNA unde sunt cercetați de procurori pentru ticăloșiile făcute pe timpul guvernării. Mai grav, cei din familia lui sunt, la rândul lor, cercetați și inculpați pentru acțiuni fiscale necurate ce l-au avantajat pe el.
Bună ziua doamnă Alina Gorghiu, Bună ziua domnule Liviu Dragnea. Am urmărit cu interes prezentarea programelor electorale ale partidelor pe care le conduceți. Multe din elementele programelor dumneavoastră mi-au părut a fi nerealiste și destinate a înșela electoratul. De aceea, în scopul sprijinirii electoratului să înțeleagă prioritățile reale ale țării și pentru a-i permite să aleagă în cunoștință de cauză, vă invit la o dezbatere în trei, cu privire la programele electorale ale PSD, PNL și PMP
Băsescu a ajuns ca în bancul ăla cu șoarecele și elefantul, în care șoarecele afirmă că „tropăie” ca elefantul ! El Băsescu fiind, fără nici un dubiu, în rolul șoarecelui. Poate că ar trebui să fie numit de acum încolo Băsescu-mouse.

Agerpres. Într-o sesiune live pe Facebook, Alina Gorghiu i-a dat replica lui Traian Băsescu la invitația absurdă a acestuia.
E o frăție între domnul Dragnea și domnul Băsescu, o frăție a celor mai răi în politica românească. Sunt sigură că domnul Băsescu vrea să-l ajute pe domnul Dragnea la o asemenea dezbatere. Eu cred că dacă domnul Dragnea va accepta până la urmă să discutăm deschis despre politica românească și despre cum vedem noi România, domnul Băsescu se poate uita, ca un prieten adevărat, de la televizor, de acasă. Și de data aceasta facem cinste cu pop-cornul și îl las să-și asigure suportul pentru cel mai bun prieten al său, domnul Dragnea
Of ! Rele mai sunt femeile când au de plătit polițele ! L-a mâncat limba pe Băsescu, primește cadou punga de pop-corn de la Alina.

Hai să fim realiști. Să spunem că prin absurd, ar exista o întâlnire între cei trei. Atenție ! Prin absurd.

PNL și PSD sunt singurele partide care în această campanie au vocația guvernării. Ca atare, au și programe de guvernare schițate. Obligatoriu, pentru că după alegeri, în funcție de rezultat, aceste schițe sau programe deja finalizate, vor suferi mici modificări pentru a acoperi cerințele partenerilor de guvernare. PMP, la fel ca toate celelalte partide angajate în campanie pot avea doar intenții politice. Intenții scoase la iveală în campania electorală însă fără șansa de a fi aduse la viață de către cei care le-au conceput. Nu este exclus ca unele intenții să fie asemănătoare cu cele ale principalelor partide politice și să capete viață legală și administrativă prin programele de guvernare ale acestora.

Ce ar face Băsescu într-o asemenea confruntare electorală ? Profilul lui psihologic ne arată că ar încerca să domine prin scandal pe interlocutori. Cu ce se aleg telespectatorii ? Cu un scandal televizat. Adică cu nimic. Un nimic băsescian.

Alta ar fi situația în care s-ar înfrunta Alina Gorghiu și Liviu Dragnea. Dacă ar fi o înfruntare corectă, pe programe. Dar nici aceasta nu va avea soți de izbândă. Din practica televizată de până acum, Liviu Dragnea a făcut dovada duplicității și mitomaniei calificate. Dar, chiar și în astfel de condiții, din respect pentru practica democratică, o „înfruntare” între principalele partide ar fi utilă publicului care ar urmări-o.

Nu mă pot abține să nu râd. Traian Băsescu cerșind atenție de la Alina Gorghiu și de la Liviu Dragnea !

Niciun comentariu: