marți, 27 decembrie 2016

Infractorul și inculpatul în „Comicii vestiți ai ecranului” !


Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că nu acceptă propunerea PSD și ALDE pentru funcția de prim-ministru. A cerut ca alianța parlamentară să propună pe altcineva. Cineva a spus că Președintele a fost în baremul cunoscut. A comunicat o decizie majoră în 55 secunde.

Având în vedere competențele specifice funcției de Președinte al României, pot trage concluzia că terenul lui, absolut al lui, fiind cel al siguranței naționale, refuzul este motivat pe aceste competențe. Iar acestea nu pot fi făcute publice, într-o țară normală. Este adevărat că cei doi indivizi din imagine au arătat că nu și-a motivat decizia, este adevărat că tot felul de măscărici cu pretenții de jurnaliști sau specialiști în te miri ce au cerut „imperios” motivarea, este adevărat că susținătorii PSD sau ALDE cu mai multă știință de carte și știința folosirii calculatorului reclamă, din adâncul pieptului, motivele. Au cerut dar ... nu se poate. Am încredere în înțelepciunea Președintelui și în comportamentul lui normal.

Deși au reclamat că nu au fost contactați cu privire la motivele pentru care nu acceptă propunerea PSD, o parte a declarației infractorului Liviu Dragnea m-a pus pe gânduri:
O altă propunere este foarte posibil să fie târâtă prin presă și prezentată ca un agent KGB sau mai știu ce alt serviciu, sau nu semi-terorist, ci terorist de-a binelea, sau coruptul corupților
Aha ! Dar, poate că am eu halucinații când citesc declarațiile și am impresia că am descoperit America. Dar dacă este așa cum sesizez eu ?!

Agerpres mă ajută să iau declarația infractorului Dragnea și declarația inculpatului Tăriceanu pe bucăți. Așa că nu este exclus să fac mai multe articole. O primă constatare se impune totuși. La un răspuns politic al Președintelui, cei doi maimuțoi politici au încropit o poveste siropoasă despre cum sunt ei persecutați de „omul de la Cotroceni”. De râsul curcilor, nu alta !

Pe scurt, infractorul Liviu Dragnea și inculpatul Călin Popescu Tăriceanu au ajuns la următoarele concluzii:

1. Până mâine seară trebuie să ia o decizie (?!);
2. Decizia, nu va fi ușoară, va trebui să fie una care să fie în avantajul României;
3. Dacă vor ajunge la concluzia că suspendarea Președintelui Iohannis este spre binele României, așa cum arată cererile susținătorilor lui, nu va avea nici o ezitare;
4. Cu privire la suspendarea Președintelui României vor numi o comisie care să analizeze dacă refuzul Președintelui este constituțional sau nu;
5. Președintele Iohannis refuză să respecte votul poporului din 11 dec. 2016 și aplicarea programului de guvernare al PSD;

  • 5.1 „Bilețelul roz” Tăriceanu a arătat că Iohannis i-a declarat că nu va desemna un premier al PSD și că va provoca o criză politică (?!)
6. O nouă propunere a PSD ar fi „un cadou” oferit lui Iohannis;
7. Iohannis vrea să fie suspendat pentru a se reinventa (?!)
8. Se vor gândi foarte bine dacă vor fi de acord să arunce țara în criză, așa cum vrea Iohannis !

Până la urmă, ce vor oamenii aceștia ? Povestea asta spusă în loc de conferință de presă nu are nici cap nici coadă.

Chestia asta îmi dă de gândit:
Ce garanții am avea noi că trimitem o altă propunere și nu va fi tăvălită prin nu știu ce site-uri, că a făcut nu știu ce când era mic.
Nici una, infractorule ! Problema ta este că trebuie să faci o propunere. Dacă ai astfel de bănuieli înseamnă că nu ai candidat ! Înseamnă că toți „oamenii tăi”, toți cei care ar fi trebuit să îți garanteze că se vor supune ție nu sunt prea curați. Au bășici pe limbă, au palpitații în palmă, au buzunare false și firme așișderea au ce nu vrei să se vadă. Oare în PSD nu se mai găsește nici un membru care să fie curat ? Ha ! Chiar nici unul ? Doar nu o fi toți membrii PSD certați cu legea !

Maimuțoii ăștia au pornit serios într-o declarație și au terminat-o ca o comedie. Am hotărât că trebuie să ne hotărâm !

Niciun comentariu: