vineri, 9 decembrie 2016

Liviu Dragnea intră iar la judecată. Poate că nu va mai scăpa de penitenciar !


Suntem țara cu cea mai ciudată legislație. Condamnatul penal definitiv cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar își poate executa pedeapsa activând în Parlamentul României ! Infractorul, cel care este judecat și condamnat în numele și pe seama restului societății are posibilitatea să îi facă societății legile ! Este o stare care frizează absurdul. Mai grav, o parte din societate îi acordă nu doar credit pentru a continua să dețină poziții importante în stat ci îl și trimite să sfideze în continuare restul societății. Îi conferă voturile necesare pentru a deveni deputat sau senator deși el ar trebui să fie într-o pușcărie. Legea noastră penală este laxă, este nu permisivă, este prostească. Una este să dai o pdeapsă cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar unei persoane care nu îndeplinește o funcție publică sau care nu are o demnitate publică și alta este să dai o asemenea soluție de executare a pedepsei unei persoane care este funcționar public sau are o altă demnitate publică !

Cetățeanul obișnuit nu depune un jurământ. Funcționarul public și demnitarul public depun un jurământ. Tratamentul egal aplicat doar pe baza prevederii legii care spune că pedepsele sub 3 ani pot fi executate cu suspendarea executării ei în penitenciar este incorect aplicată. Este evident favorizat cel care a depus jurământul ! Consecința este și mai gravă. Funcționarul public este scos din sistem, așa prevede legea, demnitarul ales în Parlament nu. Rămâne în continuare în fotoliul de parlamentar. Egalitatea între cetățeni este undeva la coada vacii.

AgerpresInstanța supremă decide definitiv începerea judecării pe fond în dosarul lui Liviu Dragnea
Instanța supremă a respins contestațiile depuse de Liviu Dragnea și fosta sa soție, Bombonica Prodana, după ce în luna octombrie un alt complet de judecată le-a respins toate cererile și excepțiile formulate în acest dosar. Judecătorii au stabilit atunci că probele și actele de urmărire penală efectuate de procurorii DNA au fost administrate legal, astfel încât se poate începe judecarea pe fond a dosarului.
Acuzația adusă lui infractorului Liviu Dragnea (infractor pentru că are deja o condamnare definitivă !) este de „instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual”. Probele s-au adunat din declarațiile celorlalte persoane cercetate în cauză. Infractorul de astăzi Liviu Dragnea era pe atunci Președinte al Consiliului Județean Teleorman (județ adus de conducerea lui „competentă” la sapă de lemn !) poziție din care a dispus ca persoanele de care se folosea la partid, la sediul PSD, să fie salariate de Consiliul Județean.

Deși se vor găsi „apărători din oficiu” care vor arăta că „infracțiunea este minoră”, le voi spune că este mai mult decât majoră. Infractorul Liviu Dragnea a re-instituit în județul Teleorman situația de pe timpul comunismului. Partidul stat, astăzi PSD, decidea asupra administrației publice locale, banii societății erau folosiți de partidul stat, PSD, pentru nevoile proprii fără teama că cineva va protesta. Dar, poate că au protestat dar fără folos. Tot după modelul comunist când o instanță de judecată constata că „este inadmisibil ca o persoană să dea în judecată statul”.

De aceea îmi doresc ca acest dosar să aibă un final cu condamnarea infractorului Liviu Dragnea dar și a celor care l-au ajutat să re-instaureze comunismul în Teleorman. Îmi doresc acest lucru pentru că infractorul Liviu Dragnea are mari șanse să redevină parlamentar, votat de egoiștii cărora le curg balele după promisiunile electorale  făcute de acesta, promisiuni de măriri de salarii și pensii fără însă ca aceste promisiuni să aibă o bază reală în economie. Un Liviu Dragnea în fruntea PSD în Parlament, un Liviu Dragnea care să controleze viitorul Guvern poate impune, ca în Teleorman, reinstaurarea comunismului în toată țara. Iar eu nu vreau așa ceva.


Niciun comentariu: