miercuri, 14 decembrie 2016

Geniul pușcăriei, Dan Voiculescu, a fost refuzat de instanță.


Ieri, Dan Voiculescu, infractor dovedit condamnat la 10 ani închisoare, a cerut scăderea pedepsei cu 330 zile închisoare pentru că a scris 11 lucrări științifice ! Instanța nu a fost de acord. Hotărârea nu este definitivă așa că avocatul lui Voiculescu va face recurs.

Gargara cu pioneze a avocatului lui Voiculescu a primit o replică severă de la procurorul de ședință dar și de la autorul „capodoperelor” scrise în închisoare !

Procurorul a cerut timp să studieze capodoperele științifice. Concluzia este șocantă. Infractorul Dan Voiculescu este cel mai rapid scriitor de opere științifice din lume ! Opere științifice, nu alea-alea.

Lucrările acelea fie nu au fost scrise de el, fie nu au fost scrise în penitenciar. De unde a avut puterea fizică să scrie 11 lucrări în 12 luni? Pentru fiecare lucrare, petentul (Dan Voiculescu — n.r.) a semnat un angajament, în care s-a obligat să respecte programul de lucru, însă acest program nu există. Nu există nici tabele de pontaj. Dan Voiculescu a folosit 12 ore pentru a scrie o lucrare de 180 de pagini. O altă lucrare de 220 de pagini a fost scrisă în 25 de ore. Altă lucrare a fost redactată în 2 ore. Dacă aș însuma lucrările lui Dan Voiculescu, ies 72 de ore pentru a scrie peste 2.000 de pagini, adică o pagină la 2 minute, ceea ce este imposibil

Fascinant ! Recunosc faptul că îmi este imposibil să scriu atât de repede și, mai ales, să adun atâta cunoaștere încât să fiu la fel de rapid în a pune în ordine, direct, a informația acumulată într-un spațiu precis delimitat: carte, capitol, secțiune ... Este vorba despre lucrări științifice ! Nu alte-alea ! Lucrări care presupun cercetare științifică și descriere a pașilor făcuți pentru a ajunge la un rezultat care poate fi luat în considerare ca o contribuție esențială pentru domeniul cercetat. Mai pe șleau, cartea care are pretenția de lucrare științifică este descrierea cercetărilor desfășurate de autor asupra unor aspecte care depășesc, cât de cât, domeniul de cercetare cunoscut. Vine și arată ceva nou, nu ceva care a mai fost descris de alții !

Hai să iau de bune explicațiile evocatului privind competența și notorietatea științifică a lui Dan Voiculescu. Apare, pe drept cuvânt, întrebarea: de ce nu a scris nimic Voiculescu despre subiectele respective cât a fost în libertate ? Dacă a scris totuși, de ce revine asupra subiectelor ? Are ceva nou de comunicat, are niște rezultate care au fost comunicate întâi lumii academice și apoi restului lumii interesate prin intermediul unei cărți ? Unde mai este caracterul științific al lucrării atunci ? Ce îi aparține lui și ce aparține altora din conținutul acelor lucrări ? Dacă însă el și-a dat cu părerea față de ideile altora, cu scuzele de rigoare, fără a le demonstra - cu rigoare științifică -, eroarea sau fără a da o altă cale de soluționare a problemei sau problemelor mai eficientă, mai utilă comunității, atunci nu avem o lucrare științifică ci un material care poate ajunge, în cel mai fericit caz, o părere jurnalistică.

Dacă se consideră că datul cu părerea este activitate științifică, atunci cer cu hotărâre ca toți cei care publică ceva, indiferent de mediul de comunicare, să fie declarați oameni de știință ! Eu, de exemplu, aș fi „geniul” blogului meu.

Procurorul de ședință a mai prins o chestie care a prins bine.
La pagina 156 din lucrarea 'A patra putere' a scris că
  • pagubele produse prin fapte de corupție trebuie recuperate și că trebuie modificată legislația pentru ca cei corupți să nu beneficieze de grațiere și prescripție.
  • De asemenea, trebuie plătit prejudiciul înainte de a se dispune eliberarea din închisoare.
  • Dan Voiculescu se contrazice astăzi când cere eliberarea condiționată, deoarece el nu a plătit prejudiciul
Am despărțit, intenționat, textul declarației procurorului prezentat de Agerpres. Textul poate face obiectul unor analize. De exemplu, Voiculescu recomandă eliminarea prescripției pentru faptele de corupție și, foarte ciudat, eliberarea din închisoare să se facă doar după plata prejudiciului ! Afirmația nu poate avea caracter „științific” pentru că este idioată de-a binelea. Este idioată pentru că o persoană condamnată nu poate fi privată de libertate după executarea pedepsei. Idiotul cu pretenții de om de știință recomandă privarea de libertate pentru datorii ! Cretin. Cu niște mii de ani în urmă, Atena antică l-a desemnat pe Solon să fie legiuitorul cetății. Cu niște mii de ani în urmă, Solon a dat Atenei noi valori juridice, noi norme morale codificate prin lege iar atenienii au acceptat, cu greu, că datornicii nu mai pot deveni sclavi dacă sunt cetățeni ai Atenei. Vine astăzi „omul de știință” Dan Voiculescu și propune o formă de „sclavie pentru datorii” ! Ireal !

Sunt aduse la instanță „capodoperele științifice voiculesciene”
Infractorul prof. univ. dr. Dan Voiculescu, om de afaceri și patron necontestat al Trustului Intact Media, inclusiv a guriștilor de la Antena 3 Tv, se comportă la fel și în penitenciar ca în perioada în care și-a făcut de cap înainte de condamnare. Înșeală, fură, minte.

Niciun comentariu: